nieuwjaar 2020

Mijn 2019 jaaroverzicht: reizen, blogs en fun facts.

Terugblikken

Begon dit jaar met nog een aantal maanden verlof en een pasgeboren baby op de arm, nog onzeker over wat dit jaar zou brengen, ik sluit het jaar af met een hoop mooie ervaringen rijker. Zo hebben we inmiddels een paar reizen met baby erop zitten en heeft uiteindelijk ook mijn blog niet stilgelegen! In deze afsluiter neem ik je mee door het jaar heen: ik kijk terug op de reizen, de blogs, ik geef je weer een aantal blog fun facts en ten slotte ga ik je iets weggeven van wat er in 2020 te gebeuren staat. In ieder geval was 2019 een bijzonder en mooi jaar!

koffie
In deze blog lees je mijn jaaroverzicht. Koffie erbij?

Reizen in 2019

Rond de Pasen gingen we dit jaar voor het eerst op pad. Trier en Luxemburg waren de bestemmingen en we hadden veel geluk met het mooie weer! Het was onze eerste vakantie met een baby en het ging best goed: ze sliep beter in het vakantiehuis dan thuis! Ik schreef een blog over het mooie park in de vallei van de Petrusse, een van de vele bezienswaardigheden in Luxemburg stad.

luxemburg
De loopbrug met speciale fietstunnel over de vallei van de Petrusse in Luxemburg

Tijdens de zomer pakten we de auto naar noord-Italië, de Italiaanse bloemenriviera om precies te zijn. Naast genoten te hebben van de stad Ventimiglia als uitvalsbasis, zijn we heel even door Monaco heen gereden en hebben we verder vooral genoten van de zon aan zee. We plakten er nog een stedentrip naar Turijn achteraan, een stad die ons verrast heeft qua hoeveel er te zien is en hoe mooi deze stad is. We waren er maar kort, dus een bezoek aan deze stad is zeker voor herhaling vatbaar.

Turijn galerij
Turijn heeft onder andere erg mooie winkelgalerijen

In het najaar zijn we nog een lang weekend in het oosten van het land geweest. We bezochten Deventer en Zwolle, mooie steden met weer andere historie dan Amsterdam! Op mijn Instagram kan je een aantal foto’s bekijken.

lifestyle
Ook in de categorie lifestyle verschenen een aantal blogs op Cities ’n Stories

Lifestyle blogs

Ook dit jaar schreef ik naast blogs over stedentrips weer een heel aantal lifestyle blogs. Je kan ze allemaal bekijken op de pagina lifestyle. Een blog welke goed werd gelezen was mijn blog met Italiaanse recepten voor ijskoude koffie, welke ik deelde toen het tijdens de zomer wel echt weer heel warm was. In Italië weten ze daar namelijk wel raad mee! Daarnaast schreef ik een blog over een onderwerp wat mij aan het hart gaat: eerste hulp voor het stappen uit je comfortzone. Een blog met een aantal tips, waarvan ik al blij ben als er al maar 1 persoon is voor wie er 1 tip heeft geholpen. Ik ben zelf iemand die vooral heel goed heel lang over iets kan nadenken zonder in actie te komen. Dit helpt doorgaans wel om risico’s te voorkomen, maar voor je het weet is je hele leven opeens voorbij (even heel drastisch gezegd, maar zo is het). Juist het soms maar gewoon een eerste stap zetten, zonder te weten wat er dan komt, heeft me inmiddels toch ook al veel gebracht.

Wat was voor jou een moment dat je uit je comfortzone stapte? Toen je besloot “nu ga ik mijn eigen weg”? Of wordt dit je goede voornemen voor 2020?

sicilië zomer
Onder andere over eten en drinken in Sicilië, kan je veel informatie op mijn blog vinden

Sicilië blogs

Ook al ben ik in 2019 niet in Sicilië geweest, wel heb ik een aantal blogs aan de collectie Sicilië blogs toegevoegd. Zo kon je lezen over heerlijkheden zoals chocolade en meer uit de Val di Noto, gaf ik je een aantal tips voor als je voor het eerst naar Sicilië reist in mijn blog met tips voor beginners en maakte ik het kwartet van de vier seizoenen af door mijn blog Sicilië in de zomer toe te voegen.

Sicilië zomer
Bezoek de pagina Sicilië voor nog meer blogs over dit mooie eiland

Blog fun facts

2019 zal de boeken in gaan als het jaar waarin ik tot nu toe het minst aantal blogs publiceerde. Toch ben ik tevreden met wat ik heb kunnen doen. In totaal, met dit jaaroverzicht erbij, verschenen er dit jaar 34 blogs. Hiervan:

  • was mijn blog over de drie Duitse steden waarin 100 jaar Bauhaus een belangrijke rol speelde dit jaar, de best gelezen blog post in de categorie reizen
  • was mijn blog over een relaxte ochtend routine de best gelezen blog in de categorie lifestyle
  • in het algemeen wordt mijn blog over wat te doen in Napels nog steeds het beste gelezen
  • groeide het gemiddeld aantal unieke bezoekers uit tot 2000 per maand, een resultaat waarmee ik al erg tevreden ben. Het is een goede basis om komend jaar op verder te bouwen
Amsterdam bikes
Nog een fun fact: ondanks dat ik veel in mijn Engelstalige blogs over Amsterdam schrijf, gaat mijn best gelezen Engelse blog over de koffie hier in Nederland!

Vooruitkijken naar 2020

Het is bijna zover: het jaar 2020 gaat beginnen! Op Cities ’n Stories hoop ik vooral lekker verder te gaan met bloggen: blogs over stedentrips, over Sicilië, blogs met reistips en over diverse lifestyle thema’s. Benieuwd ben ik ook naar over welke onderwerpen jullie hier graag lezen. Zijn het de reizen, de reistips, of juist de lifestyle tips? Laat het mij weten via een reactie onder deze blog, of via de social media.

nieuwjaar 2020
Een bruisend en voorspoedig nieuwjaar gewenst!

Dit was mijn grote-blog-jaaroverzicht 2019. Ik wens je een heel gelukkig nieuwjaar toe! Dat 2020 je veel moois mag brengen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.