5x essentials voor een relaxte ochtend routine.

Wakker worden!

Het zit voor velen niet mee: ’s ochtends wakker worden. Ikzelf behoor ook tot die groep van mensen die graag slaapt en uitslaapt. Helaas zijn er dagen dat ik vroeg op moet en dat de wekker elke keer te vroeg afgaat. Hoe ik toch -meestal- redelijk zen de auto instap om naar mijn werk te gaan, lees je in deze blog. Dit zijn mijn tips voor een relaxte ochtend routine.

wakker worden

Wakker worden is voor sommigen al een hele uitdaging…

1. Zet die wekker en neem de tijd die je nodig hebt

Mijn eerste tip vereist wat discipline, maar je krijgt er veel voor terug. Het is ergens heel simpel: zet je wekker op een tijdstip zodat je ruim de tijd hebt voor douchen, aankleden, verzorging en ontbijten. De moeilijke stap: ga ook echt uit bed zodra je je wekker uit hebt gezet en blijf niet liggen! Zelf heb ik drie kwartier tot een uur nodig voor mijn ochtend routine en indien ik later mijn bed uitstap, heeft dat meteen als gevolg dat ik alles gehaast moet doen, wat weer maakt dat ik niet relaxt de auto instap. Kortom, deze stap is de lastigste, maar essentieel als je relaxt je dag wilt starten.

ochtend routine

Een goed begin van de dag! Lees mijn tips in deze blog.

2. Gebruik mooie producten voor je verzorging

Het lijkt aantrekkelijk om de ochtend zo in te delen dat je zo weinig mogelijk tijd kwijt bent aan alles. Voor mij werkt het echter rustgevend om de tijd te nemen voor mijn verzorging, zoals mijn haar en make-up. Ook is het fijn om producten van goede kwaliteit te gebruiken. Van je favoriete merk douchegel tot dagcrème, als je de ochtend al meteen begint met de geuren en producten waar je je goed van gaat voelen, heeft dat een positief effect op de rest van de dag. Soms is het best even zoeken naar die mooie producten. Iets waar ik lang naar heb gezocht, is een goede foundation. Op gegeven moment ben ik echter gestopt met foundations uitproberen, want ze creëerden enkel het ‘plakkaat-effect’ op mijn gezicht. Wat ik nu gebruik is een B&B crème, of een getinte moisturizer. Dit zijn beide producten die ook wat oneffenheden wegwerken, maar tenminste zijn ze niet plakkerig en werken ze beter voor mijn huid.

3. Ga lekker ontbijten

Misschien heb jij ook dat je in de ochtend helemaal geen trek hebt en dat je er al helemaal niet aan moet denken om een boterham te eten. Ik heb jarenlang niet ontbeten. Ik smeerde brood wat ik dan later in de ochtend zou eten, wat ik vervolgens vaak vergat, wat weer maakte dat ik rond 11 uur al trek kreeg in lunch. Op gegeven moment heb ik ontdekt dat ik yoghurt wel graag eet in de ochtend en sindsdien bestaat mijn ontbijt uit yoghurt met cruesli. Daarbij zet ik koffie, want dit maakt dat mijn ontbijt zowel een opkikker wordt, als een genietmoment. Daarmee kom ik meteen bij mijn vierde tip: doe iets waar je blij van wordt!

Ontbijt ochtend routine

Maak een ontbijt van de dingen die je graag in de ochtend eet.

4. Doe iets waar je blij van wordt

Om je dag relaxt te beginnen, hoef je helemaal niet nog meer tijd te nemen dan dat je al doet voor je ochtend routine. Het gaat er meer om hoe je het doet. Ook in de ochtend zijn er vast dingen waarvan je kunt genieten. Wellicht is het de stilte van de ochtend, of is het je ontbijt. Of misschien is het hét moment van de dag dat je even tijd hebt voor jezelf en is dat waar je van kunt genieten.

koffie ochtend routine

Een kopje koffie is mijn genietmoment

5. Bouw een zen-moment in

Mijn laatste tip is: bouw een zen-moment in in je ochtend routine. Met een zen-moment bedoel ik een moment dat je even tot rust komt. Je kunt in de ochtend alles gehaast achter elkaar doen en vervolgens naar buiten rennen, maar juist om ergens in je ochtend routine zo’n moment in te bouwen, creëer je rust (of je herinnert je tijdens zo’n moment dat je sleutel nog in je andere tas zit, ook heel nuttig!). Het kan zijn dat je graag tijdens je ontbijt nieuws updates leest, of dat je kan genieten van de stilte tijdens de wandeling naar je werk. Het is maar net wat maakt dat je even kunt ontspannen, om vervolgens uitgerust aan de dag te beginnen.

ochtend routine relaxt

Genieten van de stilte in de ochtend onderweg naar je werk.

Nog meer lifestyle tips lezen? Eerder schreef ik tips voor hoe je productiever kunt worden en daarbij ook nog tijd voor jezelf kunt overhouden. En in deze blog deelde ik tips voor hoe je fris en opgeruimd aan het nieuwe jaar (maar bijvoorbeeld ook een nieuw seizoen) kunt beginnen.

Wil je deze tips bewaren op Pinterest? Leuk! Je kunt er deze afbeelding voor gebruiken:
relaxte ochtend routine

  • dit is een affiliate link. Bedankt voor je support!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.