kerst koffie

5x mijn favoriete kerstmomenten.

Tis the season!

Kerst heeft iets speciaals. Alle versiering geeft een gezellige sfeer, er wordt van alles georganiseerd zoals kerstmarkten en kerstconcerten en als het een beetje meezit heb je vooral fijne herinneringen aan deze tijd van het jaar. In deze blog deel ik een aantal van mijn favoriete kerstmomenten. Ik hoop er ook dit jaar weer een aantal mooie momenten aan toe te kunnen voegen!

kerst koffie
Het is weer bijna kerst! Dit zijn een aantal van mijn favoriete kerstmomenten…

1. kerstdeco en de boom versieren

Een kerstboom optuigen vind ik toch wel een highlight van de hele kerstperiode. Het is elk jaar weer een gehannes met de lampjes, maar zodra die er eenmaal in hangen, begint het leuke gedeelte: de decoraties en slingers ophangen. Vorig jaar was voor mij het optuigen van de kerstboom iets wat ik nog net voor mijn bevalling begin december kon doen. Ik had van mijn moeder een speciale kerstbal gekregen, mooi roze en met ‘baby’s eerste kerst’ erop geschreven. Heel erg leuk! Ik heb deze bal echter pas opgehangen nadat mijn dochter was geboren. Zo werd het voor haar, net twee weken oud, haar eerste kerst!

kerstboom
De kerstbal voor mijn dochtertje

2. foute kerstsokken en chique kerstjurkjes

Met kerst vind ik het leuk om tenminste op 1 dag iets chique aan te doen. Een feestelijke jurk, een ketting, mooie oorbellen, kerst is een moment om uit te pakken. Extra leuk vind ik het om vervolgens de meest foute kerstsokken uit mijn la te pakken om hiermee mijn chique outfit compleet te maken.

kerstsokken
Foute kerstsokken vind ik net zo leuk als een chique outfit

3. kerstfilms kijken

Eigenlijk vind ik het een van de fijnste dingen om gewoon een hele set aan kerstfilms te kijken tijdens de kerstdagen. Languit op de bank, tafel vol met kerstkoekjes, chocolaatjes, kersenbonbons, warme chocolademelk, noem maar op, en draaien maar!

warme choco
Lekker lui kerstfilms kijken is wat mij betreft vast onderdeel van de kerstdagen

4. warme chocolademelk en ander eten en drinken

Had ik het zonet al over al die leuke kerstkoekjes en chocolaatjes, ook is kerst dé tijd voor een keer uitgebreid koken en verder vooral lekkere dingen eten. Bij ons staat er sinds een aantal jaar ook een panettone onder de boom, het typisch Italiaanse kerstbrood. Vorig jaar hadden we ook een pandoro gekregen, een heerlijke kerstcake met poedersuiker!

panettone
Sinds een aantal jaar staat er standaard een panettone onder de boom

5. gezelligheid met familie

Van alle fijne kerstmomenten zijn toch wel dié het leukst die je samen met anderen meemaakt. Juist het samenzijn met familie maakt de kerst ook een leuke periode. Via deze weg wens ik je hele fijne feestdagen toe! Ik hoop dat je ook een aantal mooie kerstmomenten aan je herinneringen kunt gaan toevoegen.

kerst 2019
Een hele fijne kerst gewenst!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.