My January notes…sneeuwpret en reisplannen.

2019: de kop is eraf

Het is februari en dat betekent dat de meeste goede voornemens weer vergeten zijn (en dat vind ik eigenlijk wel een opluchting) en dat het tijd is voor mijn eerste terugblik van dit jaar! In elke eerste blog van de maand blader ik door mijn figuurlijke aantekeningen van de maand ervoor, in dit geval januari, oftewel: my January notes. Ik geef je een inkijkje in wat ik persoonlijk zoal meemaakte én in wat er op mijn blog aan artikelen voorbij kwam.

adventure

Op m’n homepage plaatste ik een nieuwe quote: nieuw jaar, nieuwe avonturen!

Januari met sneeuw

Eindelijk begon het in januari dan echt winter te worden! Het werd flink koud, maar uiteindelijk heeft er in totaal maar ongeveer drie dagen sneeuw in Amsterdam gelegen. Op Instagram lijkt het echter alsof het hier nog steeds heel hard aan het sneeuwen is… De stad ligt er ook prachtig bij met sneeuw, dus ik snap wel dat iedereen veel foto’s heeft gemaakt en deze deelt! Ook ik vond het heerlijk om er doorheen te wandelen en om te genieten van de witte wereld. In mijn blog met 5x favoriete dingen om te doen in de winter kon je lezen wat ik zoal nog meer graag doe tijdens deze dagen.

sneeuw amsterdam

Ik kan erg genieten van wandelen door de sneeuw

Reistrends in 2019

In mijn eerste blog van dit jaar schreef ik over verschillende reistrends die er voor 2019 zijn voorspeld. Ik vroeg mij daarbij af of het nog wel kan dat we allemaal zo gemakkelijk met het vliegtuig reizen. Dat mijn vraag actueel was, bleek wel door het nieuws: bijna dagelijks ging dit over het klimaatakkoord en het gekibbel daarover tussen de politici. Er wordt ook wel gezegd dat het debat in 2019 heel veel over duurzaamheid zal gaan. Ik denk dat het goed is dat we ons meer bewust worden van welke keuzes we hebben op dit gebied, ook wat betreft reizen. Ikzelf was er namelijk nog niet zo heel veel mee bezig eerlijk gezegd.

reistrends

Nog meer leuks: reisplannen!

Nog meer leuks, reisplannen

Wat betreft reisplannen had ik die aan het begin van het jaar nog niet. Nu een maand verder begint het meer concreet te worden en zijn de eerste plannen geschetst! Wat we onder andere willen gaan doen is een roadtrip maken tijdens de zomer: dwars door Italië met eindbestemming Sicilië. We hebben een wensenlijstje gemaakt van een aantal plaatsen die we willen bezoeken (Liguria, Ferrara, Rome, Napels, Amalfikust) en nu is de uitdaging om de plannen concreet te gaan maken. Met een net zo weinig aantal vakantiedagen als de meesten van jullie, realiseer ik me dat er waarschijnlijk nog wel wat van het wensenlijstje geschrapt moet gaan worden, maar uiteindelijk gaat het vast een mooie reis worden!

reizen bus

Heb jij al leuke reisplannen voor dit jaar? Foto: Catania, Sicilië.

Februari

Voor februari staan er weer een aantal leuke blogs op de planning! Tegelijkertijd is het de laatste maand van mijn zwangerschapsverlof, dat betekent dat ik nog net wat meer tijd heb om wat leuke dingen te gaan doen, zoals ergens lekker gaan eten bijvoorbeeld. In mijn meest recente blog van januari deelde ik nog mijn 5 favoriete restaurants in Amsterdam waar ik graag naartoe ga. Ter inspiratie voor je Valentijn, of gewoon voor als je nog op zoek bent naar een leuk adresje.

koffie tulpen winter favorieten

Nog 3 van mijn favorieten: koffie en opkomende tulpen in een winterzonnetje. Een hele fijne februari maand gewenst!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.