De Travel Tag: mijn reiservaringen en meer.

De Travel Tag
Op Marcella’s blog las ik de Travel Tag, een leuke blog waarin zij antwoord geeft op een reeks aan vragen rondom reizen. Ik vond deze tag zo leuk dat ik hem hierbij ook invul! Lees verder en ontdek welke landen ik graag bezoek, met wie ik graag samen reis, wat mijn ergste reiservaring was en meer!
Italie1. Aan welk land heb je je hart verloren?
Het zal voor velen geen verassing zijn dat dit Italië is! Al toen ik nog heel jong was keek ik al uit naar de zomervakanties omdat we dan naar Italië afreisden. Ik was acht jaar oud en trots op mijn eerste Italiaanse woorden waarmee ik zelf een ijsje kon bestellen: “vorrei un gelato a tre mille per favore” en ik luisterde thuis naar de cassettebandjes van de cursus Italiaans die mijn ouders volgden om er nog meer woordjes bij te leren. Sindsdien heb ik driekwart van het land gezien en zijn er nog maar weinig regio’s welke ik nog niet heb bezocht. Van Milaan, tot Rome tot Napels en verder naar het zuiden. Italië vind ik nog steeds een fantastisch land! Nu ik sinds een aantal jaren samen ben met mijn Siciliaanse man kan je wel zeggen dat ik er mijn hart letterlijk heb verloren. ook al hebben wij elkaar gewoon hier in Nederland ontmoet!
Italie reizen2. Hoe reis je het liefst naar de plek van bestemming?
Ik reis het liefst zo comfortabel mogelijk. Dat kan zowel met het vliegtuig, als met de trein of met de auto zijn. Het ligt maar net aan wat de bestemming is! Voor dichtbij huis kijk ik vaak of ik een voordelige treinreis kan vinden, want de reis naar de bestemming toe besteed ik liever aan boeken lezen dan aan op de weg letten. Ligt de bestemming wat verder uit de buurt, dan kies ik het liefst voor het vliegtuig.
vliegtuig3. Noem een land waar je nooit naar toe zou willen
Ik zou nooit naar Afghanistan willen, maar ik denk dat ik niet de enige ben. Landen in oorlog zijn nu eenmaal niet aantrekkelijke reisbestemmingen. In dit korte verhaal lees je over mijn ontmoeting lang geleden met een man uit Afghanistan. We maakten een praatje tijdens het wachten op de trein op een station. En voor mij was oorlog een zo ver van mijn bed show dat ik nog een domme blunder maakte ook. Wel maakte zijn antwoord op mijn domme vraag indruk op me. Waar men overigens vaker verbaasd over is, is dat ik weinig met Azië heb. Ik heb geen wens om deze landen te verkennen, behalve dan de stad Tokyo in Japan tijdens de periode dat de kersenbloesem bloeit. Die stad staat dan ook op mijn wishlist.

4. Wat is de mooiste plek die je ooit hebt bezocht?
Dit is een lastige, want er schieten mij zo meerdere plekken te binnen die ik echt heel mooi vind. Ook al vind ik sommige steden echt prachtig, de natuur wint het toch. Ik kan enorm genieten van het uitzicht tijdens het wandelen in de Alpen in de zomer in Zwitserland en ook zijn er een aantal natuurreservaten aan de Siciliaanse kust welke echt adembenemend zijn (zie hieronder een foto). Qua steden vind ik Rome echt heel mooi. Dat je door straten kunt wandelen en opeens weer tegenover een historisch gebouw staat, is wat ik zo geweldig vind aan deze stad bomvol historie.

riserva naturale

riserva della Zingaro – Sicilië

5. Wat voor type reiziger ben je? Backpacker, strandganger, ontdekker en/of luxepaard?
Ik zou mijzelf omschrijven als een combinatie van ontdekker en strandganger. Ik houd namelijk ook wel van de zee! Ik ben overigens absoluut geen backpacker. Ik pak graag mijn veel te grote koffer in (die op de een of andere manier op de terugweg altijd te vol zit en te zwaar is) en kan enkel met handbagage uit de voeten als ik echt maar een paar dagen ergens heenreis. In deze blog heb ik daar trouwens nog wel een paar tips voor! Een luxepaard vind ik mezelf niet, al kan ik wel erg genieten van lekker uit eten gaan tijdens vakanties en hebben we na ons huwelijk een aantal nachten in luxestadje Taormina overnacht. Wij verbleven daar in B&B Taormina al Bacio waar je een prachtig uitzicht hebt over een stukje van de stad en de zee!

Taormina

B&B Taormina al Bacio

6. Welk land staat bovenaan je wishlist?
Ik wil echt nog eens de oceaan oversteken naar Amerika. New York staat al lang op mijn wensenlijstje en ook het westen met Portland en Vancouver lijken mij heel erg bijzonder om naartoe te reizen!

7. Wie is je favoriete reisgenootje?
Sinds een aantal jaar is dat mijn man Piero. Samen met hem is het altijd gezellig en vanwege onze gedeelde interesse in steden en cultuur is het niet moeilijk om bestemmingen te kiezen. Voordat ik hem leerde kennen reisde ik regelmatig alleen. Als je wilt lezen over hoe dat is, of er tips voor wilt opzoeken, lees dan deze blog.

8. Ben je een planner of beslis je alles op het laatste moment?
Ik ben een planner, maar ik ben getrouwd met iemand die dat niet echt is. (sowieso is het fenomeen ‘agenda’ iets waar mijn schoonfamilie vaak grapjes over maakt). Kortom, ik bereid graag reisjes voor, zoek uit wat er te doen is, en maak vervolgens een globale planning, meer eigenlijk een soort wensenlijstje van dingen die ik graag zou willen zien. Tijdens onze reisjes komen daar altijd wel wat dingen tussen, of kan het een dag stortregenen, en passen we de plannen iets aan. Ergens heenreizen zonder iets geboekt te hebben zou ik niet kunnen.
Trapani sicilie9. Naar welke plek wil je zeker een keer terug?
Ik zou graag weer eens willen wandelen in Zwitserland, want dat is al een tijdje geleden. Verder ga ik graag terug naar Rome en Barcelona, want dit zijn steden waar je niet snel op uitgekeken bent. Zodra ik in Sicilië ben wil ik altijd graag naar Catania, een hele mooie en leuke stad met veel bezienswaardigheden.

10. Waar heb je het lekkerste gegeten?
Nog steeds staat bij mij op nummer 1 13Salumeria in Salerno in Italië. Dit restaurant heeft een kaart met vooral gerechten met varkensvlees (vandaar de naam, salumeria) maar blinken ook uit in hun andere gerechten. De pasta met venkel, amandelschaafsel en nog een aantal overheerlijke ingrediënten (zie de foto hieronder) kreeg mij en mijn medereizigers stil, zo heerlijk was het! Ook de andere gerechten waren allemaal fantastisch tot aan de tiramisu aan toe. De beschrijvingen op de website laten trouwens al een stukje van de enorme creativiteit van het restaurant zien. Het viel mij trouwens op dat meer restaurantjes in Salerno ervan houden creatief te zijn. Zo heb ik er bijvoorbeeld ook heerlijk gegeten bij Botteghelle65, een bijzonder restaurant waar geen van de gerechten wordt gekookt en toch geweldig smaken…nieuwsgierig? Neem er maar eens een kijkje!
salumeria13 pasta11. Wat is je favoriete stad?
Mag ik er echt maar 1 kiezen? Er zijn er voor mij namelijk een aantal die om de nummer 1 plek strijden en dit zijn Amsterdam, Rome, Catania en Barcelona. Ik ben heel erg blij met wonen in Amsterdam, want ik vind het een hele leuke stad! De pracht en praal en historie van Rome en Catania maken dat ik hen ook op nummer 1 zet. Mijn vierde favoriete stad ligt  buiten Nederland en Italië, dit is namelijk Barcelona. Ik vind het een hele bijzondere stad met vele leuke wijken, straten, bijzondere gebouwen van Gaudi en dit maakt dat ik geneigd ben om uiteindelijk alle deze vier steden op een gedeelde nummer 1 te zetten.
Barcelona la pedrera12. Noem je mooiste reismoment
Ook hiervan heb ik er heel veel! De mooiste is van een paar jaar geleden. We waren in de zomer op Sicilië, voor mij een eerste kennismaking met dit eiland en ook voor het eerst dat ik samen met Piero op reis was. We hebben toen in een paar dagen een heel aantal steden bekeken en in zowel Syracuse als in Catania had ik aan Piero een privegids omdat hij deze steden op zijn duimpje kent! Door in deze steden rond te wandelen, leerde ik ook hem beter kennen, omdat we liepen door straten waar hij ooit had gewoond en gestudeerd en zomers lang met vrienden had doorgebracht. Dat is wat ik erg leuk vond aan deze eerste reis naar Sicilië!

13. Wat zal je nooit vergeten om mee te nemen op reis?
Ik neem altijd mijn bril mee. Ik draag al lange tijd lenzen, maar juist daarom vind ik mijn bril onmisbaar op reis. Daarnaast zit mijn telefoon redelijk aan mijn hand vast, al is dat op reis vooral op foto’s te maken en ontbreken nooit een aantal boeken of tijdschriften om lekker te lezen.
lezen vakantie water14. Wat is je favoriete werelddeel?
Ik houd het maar op Europa. simpelweg omdat ik vele landen hier echt heel mooi vind en ik ben ook nog nooit buiten Europa geweest!

15. Heb je een favoriete reisquote? Zo ja, welke?
Ja, ik zet hem altijd bovenin mijn website. Op dit moment is dat ‘I have this desire to explore‘ omdat het nieuwe jaar hopelijk veel nieuwe dingen zal gaan brengen! Vorig jaar had ik op mijn website staan ‘don’t quit your daydream‘ omdat we van de dingen waarvan we overdag dromen wat mij betreft wel wat vaker iets van mogen gaan ondernemen. Op mijn Pinterest bord met quotes kan je nog veel meer van mijn favoriete quotes vinden! Zo geloof ik heel erg in deze: ‘Travel far enough you meet yourself’ en ook houd ik van grappige quotes zoals deze hieronder:travel quote humor16. Wat is je minst leuke reiservaring?
Ik houd niet van kamperen, maar heb dit wel twee keer gedaan, want er zijn momenten dat je toch je grenzen eens moet verleggen. Ik dacht ‘er zijn massa’s mensen die kamperen, dus ik moet dat ook kunnen’ maar helaas, die vlieger ging niet op. Nouja, ik kan het wel, een toilet vinden in de nacht, buiten je tent, en meer van dat soort verschrikkingen. Maar het voelde niet als vakantie. Tijdens 1 van deze kampeervakanties werden 2 medereizigers ziek, midden in de nacht, met veel overgeven. Ik was zo blij toen ik weer thuis was!

17. And last but not least: wat is je gaafste reiservaring?
De eerste keer dat ik alleen op reis ging vond ik heel gaaf! Het was een beetje een sprong in het diepe, maar het opende een deur naar vele reizen daarna. Ervaren dat ik vooral genoot van het op reis zijn en geen last had van eenzaamheid of heimwee, was geweldig, want natuurlijk vond ik dat van tevoren best spannend! Verder heb ik een keer mijn verjaardag gevierd en Edinburgh. Het was een ludiek idee van twee vriendinnen destijds die een rondreis door Schotland gingen doen. Op mijn verjaardag zouden zij naar Edinburgh gaan en toen we daarover spraken zei een van hen “waarom kom je je verjaardag niet bij ons in Schotland vieren?”. En dan echt ‘last but not least: ik ging ooit via Eindhoven naar Londen vliegen voor een paar dagen weg. Op het vliegveld zag ik opeens een aantal bandleden voorbijlopen van een bandje wat ik destijds heel gaaf vond. Ik stapte eropaf om een praatje te maken, en bleek dat zij ook naar Londen gingen om daar een concert te geven! De zanger gaf me het adres door van waar ze het weekend zouden spelen en ik heb er nog tickets voor kunnen regelen ook!

strandganger

Tijdens warme zomers ben ik een echte strandganger.

Dit waren mijn antwoorden op de travel tag! Wil je nog andere tags van mij lezen, dan kan dat. Al eerder schreef ik de:
De citylifestyle tag

De kort maar krachtig tag

Wil jij ook een tag invullen? Leuk! Laat het me maar weten zodra je hem ook online op jouw blog hebt staan. Wil je de tips en links bewaren op Pinterest? Je kunt er deze afbeelding voor gebruiken:
travel tag

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.