Rotterdam, een wereldstad!

photo credit Rotterdam by night
Het staat er echt: in een editie van The New York Times van begin dit jaar, tussen Perth op plaats 9 en Taiwan op plaats 11: Rotterdam op plaats nummer 10 in de lijst van steden die je dit jaar volgens The New York Times moet bezoeken! Klik hier om de volledige lijst te lezen.

Rotterdam is voor mij persoonlijk als een oude vertrouwde jas. Als ik bijvoorbeeld door de stad loop, over de Maas uitkijk, of met de tram reis, komen een tal aan herinneringen voorbij aan vervlogen momenten. Als klein meisje speelde ik in Rotterdam-Zuid veel buiten in de straat waar destijds mijn opa en oma woonden. En de diverse familiebezoekjes, het later er zelf wonen en het inmiddels opzoeken van diverse vrienden, maakt dat ik vooral positieve ervaringen heb met deze stad. Daarom ben ik ook best wel een beetje trots op de plek die Rotterdam tussen andere wereldsteden heeft gekregen! De Erasmusbrug, de nieuwe stationshal van Rotterdam Centraal en de nog te verwachten Markthal bij Blaak, zijn onder andere bouwwerken die de stad een uniek aanzicht geven.

Erasmusbrug, copyright by Moyan Brenn
Om te ervaren hoeveel nationaliteiten er in Rotterdam wonen, hoef je alleen maar even over bijvoorbeeld de Schiedamseweg in Delfshaven te wandelen. Winkeltjes met Nederlandse namen worden afgewisseld door winkels met namen en eigenaren uit alle uithoeken van de wereld. Ik vind het kenmerkend voor de havenstad en hou van die diversiteit. Heel leuk ook trouwens is om in Delfshaven de oude haven te bekijken; een klein stukje historisch Rotterdam!
Rotterdam CS, de nieuwe stationshal
Het mag duideljik zijn, al woon ik er niet, ik vind Rotterdam gaaf. Van de Koopgoot tot aan Blaak in het centrum, van Boergoense Vliet in Zuid tot aan het reizen met metro en bijvoorbeeld de watertaxi. Van het uitzicht op de havens tot een ijsje bij Venezia op de Oude Binnenweg. Rotterdam heeft net zoveel gezichten als inwoners dat er wonen, maar heeft altijd haar open en vernieuwende karakter behouden. Mocht je er al een tijdje niet geweest zijn, dan is het hoog tijd om de stad eens te gaan bezoeken! En dan kan je zelf beoordelen of de stad inderdaad de plek tussen de andere wereldsteden verdient.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.