Wat te doen tijdens een weekendje Milaan: mijn 15 tips.


Weekendje Milaan

Stel, je reist op een vrijdagmiddag naar Milaan en je reist op een zondagavond weer terug. Wat zijn dan de dingen die je wilt doen en welke delen van de stad wil je zien? Ik was een tijdje geleden voor een aantal dagen in Milaan. Met deze ervaring rijker deel ik hier met je mijn tips! Niet helemaal op chronologische volgorde en met meerdere tips per dagdeel, zodat je je eigen indeling ook nog kunt maken. Daar gaan we!
Milaan Duomo

Altijd beginnen met: de bekende highlights

Zodra je hebt ingecheckt bij je hotel en de boel de boel kunt laten, begint het. Een leuke start van een weekendje weg vind ik vaak toch het meteen maar één of meerdere highlights uit de top 3 van bezienswaardigheden gaan bekijken. Een beetje afhankelijk van of ze aan openingstijden gebonden zijn, is dit vaak toch wel mogelijk! In Milaan zijn dit toch wel de suikerwitte Duomo, de winkelpassage Galleria Vittorio Emanuele die ernaast ligt en aan de andere kant van de Duomo het museo del Novecento. Het plein zelf is ook al erg leuk om naartoe te gaan en vanaf dit plein loop je zo de via Torino en de via dei Mercanti in, twee leuke winkelstraten. De Galleria Vittorio Emanuele vind ik echt een hele mooie overdekte winkelpassage met onder andere een met mozaïek ingelegde vloer. Ik schreef er al eerder over in deze blog!
Milaan Galleria Vittorio Emmanuele

Voor in de ochtend: Castello Sforzesco en Parco Sempione

Iets buiten het centrum, goed te bereiken met tram of metro, ligt Castello Sforzesco. Deze burcht stamt uit de 14e eeuw en tegenwoordig zijn er verschillende musea te vinden. Je kunt het kasteel bezoeken op specifieke openingstijden. Op de website kan je alle praktische informatie vinden. Het park wat erachter ligt is ook erg mooi. Dit is het grote stadspark Parco Sempione. Je kan er tijdens warme dagen de verkoeling opzoeken, zoals vele Milanezen ook doen, en tijdens de minder warme dagen is het geschikt voor een mooie wandeling naar de andere kant van het park. Daar tref je namelijk een groot plein aan met de Arco della Pace. Deze triomfboog is onderdeel van de Porta Sempione, een van de vijf stadspoorten van Milaan!
Milaan Castello Arce

Na de lunch, of naar je lunch: reizen met een ouderwetse tram

Achter de Arco della Pace loopt een lange laan met hoge bomen, de Corso Sempione. Het is waar ik een halte vond waar precies een oude tram langs reed naar de kant die ik op moest: weer terug naar het centrum. De oude trams rijden wel meer in Milaan, maar het is even zoeken waar de haltes zijn en natuurlijk ook of de tram op een voor jou logische route rijdt! Tenzij je in bent voor een stukje sightseeing, want deze oude trams rijden ook niet zo snel.
Milaan tram

Voor tijdens een warme middag: er even tussenuit naar het Comomeer

Vanaf het treinstation Milano Cadorna, inderdaad, dat ligt naast Castello Sforzesco, kan je met de trein in een half uur naar Como afreizen. Het is een leuke plaats om te bekijken, maar vooral is het Comomeer erg mooi om te zien en om overheen te varen! Tijdens warme dagen is het meer heel geschikt om verkoeling op te zoeken.
Como meer

In de avond: eten en drinken

De leuke restaurantjes in Milaan vind je in de wijk Brera, een gedeelte van de stad wat in de avond ook erg gezellig is, al kan je elders in het centrum hier en daar ook prima uit eten. Ik moet toegeven dat ik tijdens mijn weekendje weg bij Spontini in de rij stond, voor een pizza! Spontini is een belevenis, daar maakt de rij niet uit. Als je in Milaan bent en je wilt pizza eten, ga naar Spontini. Het is heel simpel, ze bakken alleen maar pizza Margerita, en je kunt er eigenlijk alleen maar bier bij bestellen. (nou vooruit, een cola of andere soft drink kon ook). Verder verklap ik niets. Sommige locals noemen de pizza van Spontini de beste pizza van Milaan! Misschien hebben ze wel gelijk! Ik vond het in ieder geval geslaagd. Je kan op hun website alvast lezen over de geschiedenis van hun pizza en kan je er zelfs het recept vinden! Voor een ijsje heb ik ook een belangrijke naam voor je: gelateria Grom. Er schuilt wel een gevaar in: eet hier één keer een ijsje en je bent voor altijd verkocht!
Milaan Grom

Altijd: winkelen!

Wanneer je een weekendje in Milaan bent, kan je best een dagdeel besteden aan winkelen. Voor de mode is Milaan een belangrijke stad en dit zie je terug in het straatbeeld. Het winkelaanbod is er uitgebreid en biedt voor ieder wat wils. Naast een aantal straten in het centrum is ook de Corso Buenos Aires een lange winkelstraat met veel grote winkelketens. Leuk is het ook om even door ‘het Gouden vierkant’ te wandelen om de luxe modewinkels te bekijken. Voor je portemonnee zijn die straten echter wat minder fijn, als de inhoud van je portemonnee het al toelaat daar te kunnen winkelen!
Milaan winkelen

Praktische informatie

Er zijn nog veel meer dingen die je kunt doen in Milaan. Zo heb ik het nog niet gehad over de vele andere musea, het prachtige theater Scala, het uitgaansleven en bijvoorbeeld de botanische tuin! Vluchten naar Milaan gaan dagelijks met diverse vluchtaanbieders zoals Vueling, Easyjet en KLM. In de stad zelf kan je gemakkelijk reizen met het openbaar vervoer. Ook vanaf het vliegveld gaan er bussen naar het centrum van de stad. Voor het zoeken en boeken van een accomodatie kan je deze handige link van Booking.com* gebruiken.

Milaan is daarbij niet erg aan de prijs. Prijzen in restaurants en van musea zijn vergelijkbaar met Nederlandse prijzen.

Wil je deze informatie als pin op Pinterest bewaren? Leuk! Je kunt er deze afbeelding voor gebruiken:
weekendje Milaan

  • dit is een affiliate link. Bedankt voor je support!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.