April checkt uit, mei checkt in, en de kort-maar-krachtig tag.

April checkt uit
Het is weer de eerste dag van een nieuwe maand en dat betekent tijd voor een blog overzicht. April was veel kouder dan verwacht! Daar waar het doorgaans een hele geschikte maand is op al lekker eropuit te gaan, viel dit nu een klein beetje tegen. Toch waren er mooie dagen bij en deelde ik de volgende blogs hierover: in april kon je kunst in Rotterdam ontdekken en de mooie kanten van de lente in diverse steden in deze blog! In een kort verhaal beschreef ik welke onverwachtse ontmoeting Sara aan het denken zette toen zij eropuit ging. Ten slotte schreef ik nog twee blogs op het Engelse gedeelte van Cities ’n Stories: why visit Oba in Amsterdam en 5x how to celebrate Kingsday in The Netherlands!
April AmsterdamTag-lijst: kort maar krachtig!
Ik lees regelmatig andere reis-, foodie- en lifestyle blogs en onlangs las ik op de reisblog van Marcella: marcellamolenaar.nl een leuke tag-lijst met allerlei weetjes! Dit vond ik een leuke manier voor hoe je mij op een snelle manier wat beter kunt leren kennen. Ik heb de vragenlijst iets aangepast. Lees hier mijn antwoorden op de vragen!

1.Wie? Ik ben Janine, 33 jaar oud en ik woon in Amsterdam. Voor een nog uitgebreider beeld ga verder naar de volgende vragen!
2.Je werk? Ik ben HR Adviseur bij een grote multinational. Leuke winst van werken in internationaal bedrijf? Gemakkelijk handige tips voor reisjes van locals die je als collega’s hebt! Al tijdens mijn studie hadden naast het HR vak ook marketing en PR mijn interesse. In deze combinatie van interesses heb ik nu een modus gevonden: op mijn werk de HR kant, op mijn blog het schrijven en het volgen van de laatste trends in marketing en communicatie!
3.Reizen? Ja graag! Ik ga graag op pad. Dat is er al door mijn ouders met de paplepel ingegoten en nog steeds verken ik graag nieuwe steden en mooie natuurgebieden!
4.Favoriete bestemming? Naast heel Sicilië kom ik ook graag in zowel Rome als Barcelona. Ik kan maar moeilijk kiezen.

Noto Sicilie

Noto – Sicilië

5.Reisblunders? In Italië moest ik een keer de trein hebben van Pescara naar Roseto, een treinreis van ongeveer 20 minuten. Op de een of andere manier ben ik de verkeerde trein in gestapt. Na een paar minuten waarin de gedachte ‘zo, deze trein rijdt snel voor een stoptrein!’ voorbij kwam en staren naar het schermpje waarop ‘Ancona’ als eerstvolgende bestemming stond, besefte ik dat ik in de intercity zat in plaats van in de stoptrein! Wat een reis van 20 minuten had kunnen zijn werd er een van 3 uur… Gelukkig was de conductrice meelevend, dat scheelde nog een boete!
Een keer reisde ik in juni naar Edinburgh, een maand waarin ik altijd veel last heb van hooikoorts. Ik had geen pilletjes meegenomen, want ik dacht ‘in andere landen heb ik er meestal minder last van’ en ook had ik verondersteld dat mijn hooikoorts in een stad wel mee zou vallen…Inmiddels weet ik dat Edinburgh een zeer groene stad is met overal bomen! Dom! Na een halve dag niezen en alle zakdoekjes verbruiken die we hadden meegenomen vond ik gelukkig een apotheek welke vergelijkbare pilletjes verkocht.
De blunder van de glazen hoteldeur die nogal goed was opgepoetst bewaar ik voor een volgende vragenlijst…
6.Genieten? Ik vind het heerlijk om zodra het een beetje mooi weer wordt midden in de stad op een terrasje te zitten. Dat vind ik echt genieten: het bruisende van een drukke stad om je heen, een drankje voor je neus, de zon op je neus. Ik kan er zitten totdat de avond valt en langer.
7.Balen? Als je iets leuks wilt gaan doen, maar het regent de heeeeele dag. Daar kan ik nooit zo goed tegen.
8.Dag met een gouden randje? Na een ruime 5 uur rijden van Oost- naar West-Sicilië de spullen in ons appartement in Trapani droppen om vervolgens nog met de kabelbaan naar het stadje Erice te gaan. Een heel erg gaaf uitzicht op de zonsondergang vanuit de kabelbaan. Iets wat zo’n lange dag in de auto zitten weer goedmaakt!
9.Lekkerste weer? Stralend zomerweer met overdag 33 graden en nog lang warm in de avond. Als ik op reis ben tenminste, al doet de airco op mijn werk het prima.
10.Leukste leeftijd? Vaak schatten mensen mij jonger dan ik ben en dat is uiteraard leuk. 26 was het grootste compliment!
11.Spijt van? Ik vind het heel fijn dat ik eigenlijk geen antwoord op deze vraag kan bedenken!
12.Geen tijd voor? Naar de bioscoop gaan. Ik kan mij niet meer herinneren wanneer ik voor het laatst geweest ben.
13.Lekkerste eten? Ik ben echt een zoetekauw, zoals je kunt lezen in bijvoorbeeld deze blog met mijn favoriete taartrecept! Daarnaast ben ik dol op de Italiaanse keuken. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke risotto met saffraan, of een pasta Amatriciana (dat recept volgt nog een keer op mijn blog!).

Labath Gent

ontbijten bij Labath – Gent

14.Fijnste vakantieland? Italië! Dat land staat heel hoog bovenaan. Of ben ik nu teveel gehersenspoeld door mijn aanstaande Siciliaanse familie?
15.Vreselijk goor? er is ergens in Napels bij een cafeetje een toilet…normaal als ik nodig moet dan red ik me wel met veel papier op de toiletrand en zo…nu was mijn nood echter compleet verdwenen. Ik kon spontaan nog wel even wachten op de volgende stop. Gelukkig is er ook veel moois in Napels te bekijken! Lees bijvoorbeeld in deze blog mijn tips.
16.Wil nog? een goede camera kopen en aan de slag gaan met fotografie staat heel hoog op mijn verlanglijstje.

Tot zover mijn tag lijst! Wil je meer weten? Volg me bijvoorbeeld op Twitter of lees over een tijdje op mijn blog een nieuwe lijst!
GentMei checkt in
In mei wordt het -hopelijk-  warmer! Het is een maand met heel geschikt weer voor leuke stedentrips. Ik zal voor een paar steden je wat tips gaan geven! Ook is mei de maand waarin ik weer naar Sicilië zal reizen. Dit keer voor een heel bijzondere gebeurtenis: onze bruiloft zal er eind mei gaan plaatsvinden! (kijk, stiekem toch nog een stukje toevoeging aan mijn tag-lijst hierboven). Verder ben ik bezig met wat ideeën uitwerken voor een nieuw kort verhaal over het leven in de stad. Blijf terugkomen voor nieuwe blogs!

Wil je deze tag bewaren op Pinterest? Leuk! Je kunt deze afbeelding ervoor gebruiken:
kort maar krachtig tag

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.