De Travelconfessions tag.

Mijn travel confessions

Via de reisblog van Marcella Molenaar kwam ik de Travelconfessions tag van Travellers of the world tegen. Een leuke vragenlijst waarin reizigers opbiechten wat ze eigenlijk helemaal niet leuk vinden aan het reizen, waarin ze quilty pleasures delen en waarin nog veel meer dingen aan bod komen die doorgaans in de blogs onderbelicht blijven. Dat vind ik leuk, dus hierbij heb ik de lijst ook ingevuld! Lees snel verder!

Sciacca

Een eerste travel confession: de haven van Sciacca in Sicilië vond ik niet zo mooi, ook niet bij zonsondergang. Zelfs voor een foto blijf ik dan niet staan.

1. Welk populair land trekt je eigenlijk helemaal niet zo?

Toen ik over deze vraag ging nadenken, begon het schaamrood op mijn kaken al op te komen. Ik moet namelijk het volgende bekennen, het is heel erg, het komt erop neer dat er complete werelddelen zijn die mij helemaal niet zo trekken. Ik ben geen Azië fan en droom niet weg van rondreizen door China. De stad Tokyo in Japan lijkt mij interessant, maar als ik mag kiezen, kies ik een andere bestemming. Ik heb ook geen trek om waar dan ook in Afrika de natuur te gaan bewonderen of om kennis te maken met de lokale culturen. Net zomin trekt Australië mij en in Zuid-Amerika zul je mij ook niet snel aantreffen. Kortom, ja, ik houd van reizen, maar nee, ik ben geen wereldreiziger. Gelukkig zijn er nog heel veel plekken waar ik wel enthousiast van wordt! Maar, daar ging deze vraag niet over…

Safari Struisvogels

Er zal vast heel veel moois te zien zijn in de diverse werelddelen die ik noemde. Maar mij trekt het niet.

2. Welke bekende en populaire stad lijkt je niet zo leuk?

Deze vond ik lastig, want een stad vind ik al snel leuk! Toch hoef ik niet zo snel naar Kopenhagen in Denemarken. Het schijnt een best leuke stad te zijn. Maar ik sla even over.

Denemarken Kopenhagen

Op dit kaartje zijn veel interressante bestemmingen! Maar Kopenhagen is er wat mij betreft niet een van.

3. Welke stad is je tegengevallen?

Vorig jaar waren we voor het eerst in Kreta en ook al was de zee er geweldig, net zoals het zomerse weer, de steden zijn me echt tegengevallen. Zowel Heraklion als Rethymnon als Chania. Ik had van tevoren er meer van verwacht. Helaas is er goed zichtbaar wat jarenlang massatoerisme met plaatsen kan doen. Je loopt bijna enkel langs toeristische winkeltjes en er is weinig historisch te bezoeken. Toegegeven, het is niet alleen maar kommer en kwel, dat kan je ook lezen in mijn blog over Rethymnon bijvoorbeeld. Maar wat ik uiteindelijk echt gaaf vond op Kreta was de zee en de natuur.

Chania Kreta travel confessions

Een mooie kerk in Chania. De steden hebben wel mooie gedeeltes, maar in het algemeen vond ik de steden tegenvallen.

4. Welk land viel je tegen?

Van de landen die ik heb bezocht is er tot nu toe nog geen 1 mij tegengevallen. Dat doe ik dan weer goed hé! Een stad welke in eerste instantie tegenviel, maar welke ik later ben gaan waarderen is Napels. De eerste keer dat ik erheen reisde had ik ook weinig tijd, was het regenachtig en had ik geen kaart van de stad meegenomen (en het was in de tijd van nog niet zo goedkoop internet op je mobiele dat je fatsoenlijk Google erop na kon slaan) dus dat maakte het al geen goede start. Ik was vanaf het treinstation gewoon een weg ingeslagen, die uiteindelijk uitliep op een lelijke wijk, waarna ik na nog een flink stuk lopen nog steeds niet op de mooie plekken van de stad was beland. Na 1,5 uur moest ik ook alweer terugreizen en had ik helaas geen positieve indruk van Napels eraan overgehouden. Gelukkig kwam een tijdje later de herkansing en ben ik iets meer voorbereid naar deze stad gegaan. Wat je er zoal kunt bewonderen lees je in deze blog:

5x wat te doen in Napels

Napels travel confessions

De zo karakteristieke straatjes van Napels vervelen niet snel.

5. Wat vond je tegen alle verwachtingen in juist heel leuk?

Ik had niet verwacht dat ik een rondleiding door een stad met een gids leuk zou vinden. Toen ik dit voor het eerst in Praag toch eens ging doen, bleek dat eigenlijk heel erg interessant en leuk te zijn! Je wandelt op een andere manier door een stad en krijgt informatie die je niet in gidsjes of op internet leest. In mijn blog over Praag kan je mijn verdere ervaringen lezen over deze stad.

Praag travel confessions

Ken jij het verhaal achter deze beroemde klok uit Praag?

6. Welke gekke gewoonte heb je op reis?

Daar waar ik doorgaans tijdens weekenden heel erg houd van uitslapen, kan ik tijdens weekendjes weg heel erg goed op tijd naast mijn bed staan. Mensen die mij kennen weten dan niet wat ze meemaken.

7. Waar ben je stiekem best trots op?

Of ik nu op reis ben of niet, ik houd ervan om mensen aan het lachen te maken en stiekem, nouja, nu dus niet zo stiekem meer, ben ik er best wel trots op dat dit mij ook vaak wel lukt. Het zit een beetje in de familie. Al op foto’s van mijn overgrootvader zie ik pretlichtjes in zijn ogen en al heb ik hem nooit persoonlijk leren kennen, de verhalen over hem gaan rond dat het een dondersteen was die graag mensen voor de gek hield. Op mijn beurt geeft het mij weer voldoening als ik zie dat er een lach op iemands gezicht verschijnt door iets wat ik zeg of schrijf.

8. Wat mis je tijdens reizen het meeste van thuis?

Ik moet bekennen dat ik weinig mis als ik weg ben. Op bepaalde momenten kan ik mijn familie wel eens missen, of vrienden die ik al lang niet meer gezien hebt. Spullen, eten, plaatsen, de Nederlandse cultuur, ik mis ze niet zodra ik van huis ben.

travel confessions lazy

Wat ik kan missen als ik thuis ben in NL is het luieren, het niets hoeven op vakantie.

9. Wat mis je thuis het meeste aan het reizen?

Wat ik kan missen is het niks hoeven. Thuis staat toch voor een drukke baan, vaak in de file staan, sociale verplichtingen, regenachtig weer, terwijl je op reis zoveel tijd kunt besteden als je wilt aan niets doen…of juist aan van alles doen, maar dan vooral leuke dingen waar je de tijd voor kunt nemen.

10. Wat is je grootste guilty pleasure?

IJs en daar hoefde ik niet lang over na te denken. Ik ben een echte zoetekauw en waar ik ook ben, ik haal graag een ijsje of probeer de lokale gebakjes, koekjes, etc. Als ik zou kunnen kiezen zou ik gemakkelijk twee keer op een dag een ijsje halen en dan in de avond als desert ijs bestellen, ik heb daar geen problemen mee. Waarom anderen in mijn omgeving dat soms wel hebben is voor mij doorgaans een raadsel…

GROM Rome

Een ijsje in Rome.

11. En… welke travelconfessions heb je nu nog niet opgebiecht?

Naast steden bekijken, houd ik van lange einden op de weg in de auto rijden. Ik bedoel niet in een file en ook niet dwars door een drukke stad met veel chaotisch verkeer, maar bij voorkeur langs mooie landschappen met mooi weer en een leuk muziekje aan. Al als klein kind vond ik daarom zowel de heen- als de terugreis van vakanties erg leuk! We reden vaak dwars door Zwitserland door de Alpen en vervolgens door de glooiende landschappen van Noord-Italië of, op de terugweg, van Duitsland. De laatste jaren heb ik vooral Sicilië doorkruist en ook het dwars door Kreta heen rijden langs de typische rotsgebergtes vond ik erg gaaf.

Kreta bergen

Autorijden dwars door het mooie landschap van Kreta.

De travelconfessions tag ook invullen?

Wat zijn jouw travel confessions? En zou je de tag ook willen invullen? Dat mag natuurlijk! Deel in een reactie hieronder de link naar jouw ingevulde tag. Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden!

Nog steeds nieuwsgierig? Lees ook mijn antwoorden op eerdere tags welke ik invulde:

De Travel tag, mijn reiservaringen en meer

De citylifestyle tag. 20 vragen over de stad en lifestyle

 

 

 

4 antwoorden
  • janine reso
   janine reso zegt:

   Hoi Linda, dankjewel! Ah, Venetië ben ik gewoon nog nooit geweest! Het super toeristische houdt mij ook wel een beetje op afstand moet ik bekennen. Haha, en ijs is altijd een goed idee hé. Ik heb ook altijd wel ruimte voor een desert.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.