De spoorwegkathedraal: station Antwerpen Centraal.

Station Antwerpen Centraal

Er zijn vele redenen om de stad Antwerpen te bezoeken. Denk aan bijvoorbeeld de kunst van Rubens, aan de mooie pleinen met gezellige terrasjes óf aan een dagje Antwerpen Zoo! In deze blog zoom ik in op één van de bekendste highlights: het treinstation Antwerpen Centraal. Het is een gebouw wat inmiddels al meerdere internationale prijzen op haar naam heeft staan!

Antwerpen stationshal

Station Antwerpen! Zodra ik er aankom, maak ik bijna altijd wel een foto van de mooie hal.

De hal lijkt net een kathedraal

De foto hierboven maakte ik tijdens één van mijn laatste bezoekjes aan de stad. Zoals zoveel mensen die met de trein aankomen, kán het haast niet anders dan dat men op gegeven moment even blijft staan om de pracht van het stationsgebouw te bekijken. Tenzij je moet overstappen natuurlijk, en ook tenzij je er dagelijks komt. Dan behoor je waarschijnlijk tot de groep mensen die zich wél snel door de hal zullen haasten.

Eén van de bijnamen van het gebouw is ‘de Spoorwegkathedraal’ en zodra je vanaf het perron de hal inloopt zul je begrijpen waarom. De hal is erg hoog en heeft qua bouwstijl veel weg van een kathedraal! Het hoogste punt, daar waar de koepel zich bevindt, ligt op 75 meter. In 1905 werd het station geopend. Het ontwerp van het gebouw kwam van Louis Delacenserie. In de jaren ’80 en ’90 is het station grondig gerenoveerd en in 2007 is het gemoderniseerd. De klassieke sfeer is echter onveranderd gebleven.

Praktische informatie

Op het station van Antwerpen bevinden zich diverse horeca gelegenheden en qua winkeltjes vind je er vooral…juweliers! Het stationsgebied ligt dan ook in het hart van het diamant district. Vlak naast het station ligt de Antwerpen Zoo. Wil je graag weten over welke faciliteiten het station Antwerpen Centraal allemaal beschikt? Een plattegrond en allerlei nuttige informatie is te vinden op de kaart van het station welke je gratis kunt downloaden op deze website van B-Europe.

Bezoek Antwerpen

Uiteraard begint je bezoek aan Antwerpen pas echt zodra je het station uitloopt. Vanuit het station wandel je zo het centrum in via de lange straten zoals de Keyserlei. Het is dan ook aan te raden om naar Antwerpen met de trein te reizen. Boek voor je vertrek eenvoudig je treintickets op de website van NSInternational*.

Lees ook mijn blog van barok tot modern in Antwerpen.

Wil je deze informatie op Pinterest bewaren? Leuk! Je kunt er deze afbeelding voor gebruiken:
antwerpen centraal

 

  • dit is een affiliate link. Bedankt voor je support!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.