De spoorwegkathedraal: Antwerpen Centraal Station.

Antwerpen
Er zijn vele redenen om een dagje of weekend de stad Antwerpen te bezoeken! Een aantal ervan kan je lezen in mijn eerdere blog over deze stad. In deze blog zoom ik in op 1 van de bekendste highlights: het Antwerpen Centraal station. Het is een gebouw wat inmiddels al meerdere internationale prijzen op haar naam heeft staan!
Antwerp-1Het stationsgebouw
De foto hierboven maakte ik tijdens 1 van mijn laatste bezoekjes aan de stad. Zoals zoveel mensen die met de trein aankomen, kán het haast niet anders dan dat men op gegeven moment even blijft staan om de pracht van het stationsgebouw te bekijken. Tenzij je moet overstappen natuurlijk, en ook tenzij je er dagelijks komt natuurlijk, dan behoor je waarschijnlijk tot de groep mensen die wél snel door de hal zullen lopen!
Eén van de bijnamen van het gebouw is ‘de Spoorwegkathedraal’ en zodra je vanaf het perron de hal inloopt zul je begrijpen waarom. De hal is erg hoog en heeft qua bouwstijl veel weg van een kathedraal! Het hoogste punt, daar waar de koepel zich bevindt, ligt op 75 meter. In 1905 werd het station geopend. Het ontwerp van het gebouw kwam van Louis Delacenserie. In de jaren 80 en 90 is het gebouw grondig gerenoveerd en in 2007 is het gemoderniseerd. Echter de klassieke sfeer is onveranderd gebleven!

Praktische informatie
Vanuit het station wandel je zo het centrum in via de Keyserlei. Mocht je Antwerpen bezoeken voor een dagje shoppen, dan is met de trein erheen reizen dus een aanrader! Op het station zelf bevinden zich diverse horeca gelegenheden en qua winkeltjes vind je er vooral…juweliers! Het stationsgebied ligt dan ook in het hart van het diamant district. Naast het station aan de andere kant ligt de Antwerpen Zoo. Ook dat is dus gemakkelijk bereikbaar met de trein. Wil je graag weten over welke faciliteiten het Centraal Station Antwerpen allemaal beschikt? Een plattegrond en allerlei nuttige informatie is te vinden op de kaart van het station welke je gratis kunt downloaden op deze website van B-Europe.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.