De city lifestyle tag: 20 vragen over de stad en lifestyle.

Mijn city lifestyle tag
Zo nu en dan lees ik leuke tags, maar tussen al deze leuke vragenlijsten kon ik er niet een vinden die over het leven in de stad en lifestyle ging. Daarom heb ik er zelf maar een gemaakt! Lees hier mijn antwoorden op de 20 vragen van de city lifestyle tag en gebruik hem gerust als je het ook een leuke lijst vindt!

1. Begin bij het begin: met wat voor ontbijt start jij je dag?
Ik ontbijt standaard met yoghurt met cruesli en een kopje koffie. In steden in het buitenland pas ik mij makkelijk aan. In Londen besmeer ik gerust een paar toasts met zoute boter en drink ik er sterke thee (want die is doorgaans sterker dan de koffie). Het echte English breakfast heb ik ook een keer geprobeerd, maar het is niet mijn favoriet. In Sicilië ontbijt ik het liefst met een cappuccino en een verse croissant met chocoladevulling. Gelukkig qua hoeveelheid suikers en vetten kan ik dat niet het hele jaar door eten…

2. Je favoriete coffee-to-go is:
Ik ben niet echt een Starbucks lover, meer houd ik van gewone koffie zonder smaakjes en tierelantijntjes. Voor onderweg haal ik deze het liefst bij Kiosk en dan kies voor een cappuccino. Hier kan niets aan tippen wat mij betreft.

3. Nagellak of lipstick?
Ik ben van de nagellak, roze in donkere en lichte tinten. Een lipstick ben ik nooit echt goed in geweest. Zodra ik een poging doe, is het er doorgaans met een uur wel weer af…Neem nou zo’n coffee-to-go bekertje: je kan er precies op zien welke lipstick ik vandaag op heb/had…

4. Zonder dit parfum ga ik de deur niet uit:
Een tijdje terug heb ik Kenzo World gekocht. Dit is mijn favoriet tegenwoordig, al draag ik lang niet alle dagen parfum. Een andere favoriet is Loverdose van Diesel.

5. Wat is jouw citytrip wishlist?
NYC staat nog steeds bovenaan. Aangezien ik mij er een beetje voor geneer dat ik als stedenliefhebber nog nooit in Berlijn ben geweest, maakt dat deze stad op 2 komt! Vervolgens zou ik graag richting Portugal willen reizen om Porto en Lissabon te bezoeken.

6. Mooiste stad?
Hier moet ik heel lang over nadenken. Er zijn zoveel steden met elk hun eigen karakter en prachtige bezienswaardigheden! Als ik dan toch een stad op nummer 1 moet zetten dan is dat Barcelona. Alleen al als je vanuit de lucht het stadsplan van deze stad bekijkt, ziet de stad er zo gaaf uit! Ik kan eindeloos door deze stad wandelen en elke keer weer ontdek ik nieuwe dingen.

7. Lekkerste eten eet ik bij:
Italiaanse restaurants of thuis. Ik heb niet echt een favoriet restaurant. Wel ben ik getrouwd met iemand die heel goed kan koken!

BCN W Hotel

Barcelona: uitzicht op W hotel.

8. Het leukst om te doen tijdens een stedentrip:
Door middel van een flinke stadswandeling alle bezienswaardigheden bezoeken en gezellig ergens eten. ’s Avonds opnieuw de stad in om haar in de avond mee te maken.

9. Het mooiste uitzicht trof ik aan in:
Barcelona: het uitzicht vanaf Parc Guell, al vond ik het ook heel gaaf om vanaf de Praagse burcht over de stad Praag te kijken. Sinds een tijdje hebben we in Amsterdam de Amsterdam Lookout, ook heel gaaf!

10. Zonnebril of paraplu?
Zonnebril natuurlijk! Zoals op onderstaande foto in Gent. Alhoewel, er zijn tijden in het jaar dat ik beide in mijn tas heb. Vooral hier in Nederland tijdens lentes, de herfst, in de winter…en ook tijdens de zomer! Tja, je weet vaak niet of het wel droog zal blijven.
Gent zonnebril11. Ik draag het liefst:
Je kan mij uittekenen in pantalon, shirt en zwart vest met in de winter korte laarsjes en in de zomer ballerina’s. Daarbij heb ik voor op mijn werk een hele voorraad blousjes en een aantal jasjes. Natuurlijk draag ik ook wel eens wat anders, maar de combinatie van pantalon, vestje, shirt, komt erg veel voor in mijn kledingkast.

12. Welk drankje maak je jou blij mee?
Je maakt mij blij met een mooie volle en fruitige rode wijn. Ook voor een Spritz ben ik meestal wel te porren.

13. Alleen of samen?
Ik kan goed alleen zijn, maar juist een stad bezoeken vind ik het leukst om samen te doen. Indien ik alleen reis, mis ik het op het moment zelf kunnen delen in het genieten van het mooie uitzicht of lekkere eten. Het delen via Whatsapp van deze momenten is toch wel heel anders.

14. Welke muziek?
Ik kan veel verschillende muziek waarderen. Momenteel luister ik onder andere naar Jordan Rakei, Switchfoot, Mutemath, John coltrane en Herbie hancock.
alleen op reis15. In welke stad woon je zelf?
Ik woon in Amsterdam! Maar ook heb ik gewoond in Rotterdam en in Maastricht en ook vond ik het heel erg leuk om een tijdje in deze steden te wonen.

16. Wat is de meest recente stad die je hebt bezocht?
Begin juni hebben we Taormina bezocht, een heel mooi stadje in Sicilië met ook hele mooie omgeving!

17. Het meest was ik onder de indruk van…
Ik kan heel erg gefascineerd raken door oude burchten, poorten en kastelen. Om te beseffen wat deze gebouwen allemaal al niet aan geschiedenis mee hebben gemaakt, er speelt zich dan een wereld van verhalen in mijn hoofd af zodra ik door zo’n oud gebouw loop. Neem bijvoorbeeld de dom in Trier. De oudste fundering dateert al uit 400 na Christus! Onder de indruk kan ik ook zijn van een schilderij, een kunststuk wat mij raakt. Ook was ik onder de indruk toen ik een tijdje geleden langs de graven in Margraten in Zuid-Limburg liep. Oorlogsmonumenten zijn niet het meest vrolijke om te bezoeken, maar door daar te wandelen, drong het tot mij door dat voor de vrijheid die we nu hebben door velen een hele hoge prijs is betaald. Daar kan ik dan stil van worden…

18. Ochtend, middag of avond?
Ik houd van zowel de ochtend als de avond, maar de middag…ik weet niet waardoor het komt, maar middagen mogen van mij best eruit geknipt worden. Wellicht heeft het iets te maken met dat in veel landen de middag sluimerend tijdens een siësta wordt doorgebracht? 

19. Museum: moderne kunst of historie?
Ik was ooit enkel dol op historische kunst zoals de werken van Rembrandt, kunst uit de Renaissance, de fresco’s door Michelangelo. Ik kon niet zoveel met moderne abstracte kunst. Meer en meer leer ik deze echter ook waarderen en vind ik deze vorm van kunstzinnige expressie ook erg gaaf.

20. Favoriete jaargetijde
De zomer! Alhoewel, niet zoals ze nu is hier in Nederland. Ik heb dan het liefst een zonnige en droge zomer! Voor stedentrips vind ik de lente vaak het best: ik vind dat het frisse groen een stad vaak nog mooier maakt en vaak is de temperatuur ook ideaal voor een stedentrip.

Dit was mijn city lifestyle tag! Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen en indien je de tag ook wilt gebruiken, ga gerust je gang! Wil je de lijst als pin bewaren op Pinterest? Leuk! Je kan er deze afbeelding voor gebruiken:
pin city lifestyle

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.