5x waarom reizen met de trein tijdens de wintermaanden.

Treinen tijdens de wintermaanden

Om te voorkomen dat je gezicht betrekt, want, hoe vaak hebben we niet te maken met vertragingen door het winterse weer: deze blog gaat over de vóórdelen van reizen met de trein tijdens de wintermaanden. Voordelen zijn er namelijk ook! Vooral als je een dagje of weekendje weg hebt geboekt is het slim om nog de afweging te maken hoe te reizen. Lees snel verder en ontdek welke voordelen er precies zijn en waarom je voor je weekendje weg je auto thuis kan laten staan!
trein station

1. Direct naar het centrum van de stad

Een groot voordeel van reizen met de trein bij dagjes uit of weekendjes weg is dat de trein je gemakkelijk naar het centrum van een stad brengt. De trein staat er niet voor in de file en ook hoef je niet te zoeken naar een parkeerplaats. Dat zijn direct ook een aantal kosten die je bespaart. Vrijwel rechtstreeks kom je op je bestemming aan en vaak is het enkel de reis naar hotel die je nog rest. Kortom, je weekendje weg begint zo al een stuk meer ontspannen!
koffie stad

2. Drie keer een dagje uit met het seizoensretour

Wist je dat er bij de NS het seizoensretour bestaat? Dit is een leuk voordeel om drie keer op pad te gaan in Nederland! Het seizoensretour kost 33 euro, is de hele zaterdag en zondag geldig. Hierdoor kan je drie keer voordelig een dagje eropuit gaan. Op de website van de NS kan je meer informatie vinden over de geldigheid en voor welke maanden het seizoensretour te koop is.
trein stadscentrum

3. Doorrijden tijdens sneeuw en regen

Tijdens de wintermaanden kan het glad zijn op de weg. Of je kunt in sneeuwbuien terechtkomen. Uiteraard kan dit weer ook vertragingen van treinen veroorzaken, maar vaak rijden de internationale treinen wel gewoon en scheelt je dat een lastige autorit over de Duitse of Vlaamse snelweg. Wat het extra aantrekkelijk maakt om met de trein te reizen, is dat je voor deze tijd van het jaar leuke aanbiedingen kunt vinden! Lees daarvoor verder in punt 4.
trein Keulen

4. Gemakkelijk en snel reizen naar steden in het buitenland

Voor een aantal bestemmingen in het buitenland is het sneller om met de trein te reizen dan met het vliegtuig. Je hebt niet de wachttijden en incheck tijden, maar wel het gemak van instappen hier in Nederland en uitstappen op bestemming. Helemaal leuk is dat hoe eerder je boekt via de speciale pagina van de NS voor treinreizen naar het buitenland, NSInternational, hoe groter je korting is. Tussen 6 en 3 maanden van tevoren reis je al vanaf 20 euro naar steden zoals Keulen! Ook bij de Thalys loont het om vroeg je tickets te boeken.
weekendje weg kerst

5. Wegdromen langs voorbij vliegende landschappen

Een laatste voordeel van het reizen per trein is dat je niet op de weg hoeft te letten. Tijdens je treinreis kan je de tijd nemen om weg te dromen, bij te slapen (zet wel je alarm) of om een tijdschrift te lezen. Ook een koffie drinken gaat een stuk gemakkelijker dan in de auto…en je kunt alvast op je gemak opzoeken welke bezienswaardigheden je straks wilt gaan bekijken!
treinreizen stad

Ten slotte 

Ben je nieuwsgierig geworden naar beschikbare treinroutes en ticketprijzen? Neem eenvoudig een kijkje op de website van NSInternational:

Wil je deze informatie opslaan op Pinterest? Leuk! Je kunt er deze afbeelding voor gebruiken:
Pinterest Trein Winter

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.