My May notes…in 15 tops en flops.

De meimaand.

Een nieuwe maand is weer begonnen en dat betekent dat het weer tijd is voor een terugblik op de vorige maand. Mei om precies te zijn. Deze maand wisselden hoogte- en dieptepunten zich af. Zowel persoonlijk als op mijn blog…

Mijn blog in mei: een mix van hoogte- en dieptepunten.

1. Grote flop: voor andere bloggers is dit vast herkenbaar, ik weet niet hoe het met jullie bezoekersaantallen gesteld is, maar die van mijn blog zijn ingestort tot een dieptepunt. Dat motiveert mij bij vlagen helemaal niet om te schrijven.

2. Bijkomende flop: de extra tijd die ik nu heb, heb ik gebruikt om wat dieper in de analyses van mijn blog te duiken en ook daar werd ik niet heel vrolijk van. Veel bezoekers die nog wel naar mijn blog toekomen, blijken maar heel even rond te neuzen en vaak al snel mijn blog weer te verlaten. Leest er dan niemand meer blogs?

3. Voorzichtige top: er zijn ook wel lichtpuntjes, zoals dat die bezoekers die mijn blog bekeken, blijkbaar op zoek zijn naar reisinformatie. Zo werd bijvoorbeeld mijn blog met tips voor wat te doen in Sicilië in de herfst goed gelezen. Andere reisblogs zoals over pareltjes zoals de stad Noto en de mustvisits bij Agrigento werden ook vaak bezocht.

Ortigia herfst
Ortigia, piazza duomo. Een lichtpuntje is dat mensen mijn reisblogs blijven lezen.

4. Daarbij werd mijn blog over Sicilië en de kortingsacties voor toeristen zodra reizen weer kan, ook best veel gelezen.

5. Hieruit maak ik op dat mensen toch voorzichtig weer aan het oriënteren zijn voor reizen later dit jaar! Dat is ook top. Een andere reden kan zijn dat men graag leest over reizen nu we er nog even niet op uit kunnen…

Reisblogs schrijven in een tijd van thuisblijven.

6. In ieder geval worden mijn reisblogs nog steeds beter gelezen dan mijn lifestyle blogs. Het is dus niet helemaal een hopeloze zaak voor reisblogs momenteel…

7. Los hiervan vind ik bloggen gewoon nog steeds erg leuk! Ook al leest momenteel slechts een handjevol mensen wat ik schrijf. Dan is het maar een handjevol mensen en doe ik graag mijn best om zo leuk en mooi mogelijke content te maken.

8. Ik weet zeker dat er namelijk ook weer een tijd komt dat mensen wel graag weer blogs lezen, reiservaringen willen bekijken en zich met andere dingen bezig gaan houden dan met het virus en welke corona maatregelen er nu weer gelden.

9. Daarom schreef ik in mei veel over reizen: ik zoomde in op de acties die Sicilië aan het voorbereiden is om het toerisme straks aan te trekken, ik schreef over reiswoorden en maakte er Pins voor en ik schreef nog meer over Sicilië in mijn blog over Siciliaanse granita.

granita home made
Zelf granita maken én lezen waar je in Sicilië de beste kunt proeven.

Ander leuks in mei.

10. Ondanks het thuisblijven en mijn frustraties over mijn blog, waren er ook leuke dingen. Zo ging ik op een vrijdagochtend mee op digitale rondleiding door Berlijn! Deze worden georganiseerd door Emma van wattedoeninBerlijn.nl. Het was leuk om op deze manier toch even in een andere stad rond te kijken. Op dit moment is Emma net weer begonnen aan nieuwe digitale rondleidingen. Een aanrader! Bekijk hier op haar website hoe je kunt deelnemen.

11. In mei gingen we ook voor het eerst op kraamvisite bij mijn zusje! Het was wel een aangepaste kraamvisite met 1,5 meter afstand houden, maar het was ontzettend leuk om mijn nichtje in het echt te kunnen bewonderen.

12. Ten slotte waren we in mei 3 jaar getrouwd! We vierden het met champagne en heerlijke gerechten met zalm en gamba’s. Ik twijfel al een tijdje of ik nog eens een blog ga schrijven over alles waar je rekening mee moet houden als je wilt trouwen op Sicilië (of sowieso in een ander land dan Nederland). Tot nu toe is die blog er nog niet van gekomen, maar kan je wel in deze blog mijn eigen ervaringen van mijn bruiloft op Sicilië lezen!

champagne brut
We proostten met deze mooie champagne op ons 3-jarig huwelijk!

En toen gebeurde er dit…

13. Eind mei was daar het nieuws over George Floyd. Het gekke was, we hadden een week daarvoor nog de film Django gekeken. Ook al ben ik geen fan van Tarantino, helaas had hij blijkbaar een punt om op deze manier, met ontzettend bruut geweld, een film met een anti-racisme statement te maken. Want helaas blijkt het nog steeds ernstig gesteld te zijn in de VS en op zoveel plekken in de wereld.

14. Nu ik deze blog schrijf, vinden er diverse protesten plaats en heeft ook daar iedereen weer een mening over. De social media lijken soms wel uit elkaar te barsten. Ik hoop vooral dat we hierdoor juist niet in wij-zij gaan denken. Het is waar dat de wereld niet eerlijk is, dat het helaas wél uitmaakt waar je geboren bent en dat je achternaam en huidskleur je parten kunnen spelen, daar heb ik geen illusies over. Maar dat gekibbel op Twitter en onder de Insta foto’s, laat staan demonstraties die uit de hand lopen en opnieuw geweld, is niet echt waar iemand op zit te wachten lijkt me.

15. Mooie tegengeluiden zijn er gelukkig ook en ook veel. Ik trof op Linkedin de foto’s van Alex Lightman aan van een politiekorps in Miami die knielden uit solidariteit voor de demonstranten. Ik las dat daar een agent een demonstrant omhelsde. (ok, niet helemaal volgens de maatregelen die nu gelden, maar het gebaar is groot). Ik vond het zo mooi, dus hierbij deel ik de foto’s en hoop ik dat we meer en meer dit soort beelden uit de VS gaan zien.

Protest
Zo kan het ook. Ik hoop dat meer en meer het racisme wordt teruggedrongen.

En nu juni!

Dat was de meimaand in 2020. Juni is voor mij begonnen met een weekje vrij! Ik had sterk de behoefte aan even een pauze nu de weken al een tijdje aan elkaar hangen van werk, thuisblijven, films kijken en werk. Wat ik zoal deze week dan doe…dát volgt in mijn juni update over een maand. Wil je al eerder wat updates zien? Zoek en volg mij op Instagram en blijf tegelijk op de hoogte van nieuwe posts op Cities ’n Stories.

jordaan amsterdam
Juni: de zomer is in zicht!
2 antwoorden
 1. Emma uit Berlijn
  Emma uit Berlijn zegt:

  Wat superleuk dat mijn digitale rondleiding voor jou een hoogtepuntje was in deze maand! Het is precies wat ik wil bereiken; even een uurtje elders zijn en de sores de sores laten. Qua blogcijfers snap ik je overigens helemaal; mijn bezoekersaantallen blijven vanwege de digitale tours nog een beetje overeind, maar het overige verkeer is volledig ingestort. Dinsdag, toen bekend werd dat reizen binnen Europa voor zowel Nederlanders als Duitsers weer mogelijk gaat zijn, trok het voor ’t eerst weer een beetje aan! Met 500 bezoekers meteen een bezoekersrecord. Vorig jaar zou dat een slechte dag zijn geweest, kun je nagaan…! Maak je geen zorgen en hopelijk blijf je schrijven! Ik vind je verhalen leuk om te lezen en zeker wat je over Sicilië hebt geschreven is tof! Sinds ik er zelf ben geweest kan ik er echt van genieten, ik wil ook graag weer terug. Happy anniversary! Liefs uit Berlijn, Emma

  Beantwoorden
  • janine reso
   janine reso zegt:

   Dankjewel! En heel leuk dat je mijn verhalen graag leest! Qua de bezoekersaantallen is het inderdaad heel erg te hopen dat de boel snel weer echt gaat aantrekken. Al blijf ik er ook wel bij dat het verantwoord moet zijn om te gaan reizen. Veel succes en plezier gewenst met de digitale rondleidingen die je nog gepland hebt staan! En hopelijk kan je ze ook snel weer ‘offline’ in Berlijn gaan geven.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.