Wat te doen in Sicilië in de herfst.

Sicilië

Sicilië is in de afgelopen jaren mijn tweede thuis geworden. Door mijn schoonfamilie, maar ook door de pracht van het landschap, de steden, de zee, de cultuur en de mensen. Alles eraan vind ik mooi en daarom kom ik er graag! In deze blog deel ik waarom de herfst een perfect jaargetijde is om Sicilië te bezoeken. Net als dat de zomer en winter en lente dat ook zijn eigenlijk. De herfst brengt zo haar eigen voordelen met zich mee. Lees snel verder om te ontdekken welke dit zijn.
Sicilie herfst

1. Eindelijk de hele dag op pad

In de herfst zijn de temperaturen een stuk aangenamer voor het verkennen van steden en andere uitstapjes dan in de zomer. Met zo’n 23 graden kan je eindelijk op je gemak een hele dag rondstruinen in bijvoorbeeld de stad Catania, daar waar het midden in de zomer pas na vijf uur in de middag een beetje aangenaam begint te worden. In de herfst kan je uitgebreid de tijd nemen voor het verkennen van musea, markten, archeologische opgravingen en, niet te vergeten, voor een kopje koffie met wat lekkers erbij!
Koffie Sicilie herfst

2. Met een beetje geluk nog naar zee

In september kan het nog warm genoeg zijn in Sicilië voor een duik in zee. Op sommige dagen bereikt de thermometer de 27 graden nog wel eens en is het heerlijk nazomeren geblazen. In oktober is het doorgaans iets koeler, zo’n 23 graden, maar ook in oktober kan het nog voorkomen dat de zon nog sterk schijnt en een middagje aan zee nog mogelijk is.
Sicilie zee

3. Een ode aan het eten

De herfst is op Sicilië de tijd van de sagri en de feste rondom eten. Het plaatsje Bronte staat bijvoorbeeld bekend om haar pistachenootjes en eind september vindt daar dan ook het festa di pistacchio plaats. Verder kan je er evenementen rondom honing of olijven verwachten! Tijdens een dergelijke festa worden er in allerlei kraampjes buiten lekkernijen uitgestald en is er muziek. In Sicilië is het belangrijk dat als je iets te eten wordt aangeboden je hiervan wat proeft. Afslaan is onbeleefd. In noodgevallen kan je nog wel eens het excuus gebruiken dat je allergisch bent voor het betreffende hapje dat je wordt aangeboden…
Eten Sicilie

4. Alles draait om eten

“Alles draait om eten” is een gezegde wat goed de cultuur van Sicilië omschrijft. Als geen ander weten ze dan ook de heerlijkste gerechten te maken van eenvoudige ingrediënten. Door het hele jaar heen zijn er de seizoensgroenten die veel worden gegeten. In het najaar zijn dat de aubergine (de melanzane) en de paprika (de pepperoni). Zoals je kunt zien op de foto kan je er overdag nog heerlijk buiten eten! Het najaar is ook de tijd van de olijfoogst waarna de heerlijke olijfolie wordt gemaakt. Je zal geheid ergens een tafereel tegenkomen van mensen die met ladders en netten aan de slag zijn rondom een olijfboom. Ze treffen voorbereidingen om de olijven te gaan plukken. Neem de tijd voor het proeven van de gerechten in een mooi restaurant en ontdek dat de Siciliaanse keuken uit nog veel meer bestaat dan enkel pasta en pizza.
Sicilie olijven

Praktische informatie

In de afgelopen jaren is Sicilië als reisbestemming in populariteit gestegen. Gelukkig tref je er -nog- geen massatoerisme aan (ik hoop eigenlijk dat dat ook nooit gaat gebeuren), maar zijn er wel allemaal zaken goed voor de toeristen georganiseerd. Vluchten gaan rechtstreeks vanuit Nederland naar het eiland. Je kunt zowel naar het westen, naar de luchthaven van Palermo, als naar het oosten, naar Catania vliegen. Er zijn reisaanbieders zoals TUI.nl* welke zowel accommodaties aanbieden, als complete rondreizen waarin alles voor je is georganiseerd. Een reisaanbieder die zich specifiek richt op reizen in Sicilië heet Tururi*. Zij organiseren al sinds 2003 rondreizen en verblijven, neem er maar eens een kijkje!

Lees meer blogs over Sicilië op mijn pagina over dit mooie eiland.

Wil je deze informatie op Pinterest bewaren? Leuk! Je kunt er deze afbeelding voor gebruiken:
Sicilie herfst

  • dit zijn affiliate links. Bedankt voor je support!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.