Catania piazza Duomo

Sicilië en de kortingsacties voor toerisme zodra reizen weer mogelijk is.

Update 28 mei 2021: het See Sicily voucher programma is live!

Er is nieuws! Het voucher programma See Sicily is gelanceerd! In mijn blog over dit voucher programma lees je alles wat je erover moet weten.

Palazzolo
17 juli: er is nieuws! – foto: Palazzolo Acreide

Lees hier alle updates van vorig jaar:

Update informatie 3: 11 juli 2020

Ik kan heel kort zijn: er is nog geen website gelanceerd met vouchers zoals eerder in het nieuws werd aangekondigd. Echter, in Sicilië gebeuren wel dingen die het ook waard zijn om te noemen, zodat mocht je Sicilië binnenkort gaan bezoeken, je in ieder geval op de hoogte bent. Daarom in deze update twee nieuwtjes om mooi mee te kunnen pakken zodra je die kant op gaat:

1. Elke eerste zondag van de maand zijn voortaan musea en archeologische parken gratis toegankelijk. Onder de noemer ‘La cultura riparte‘ kan je voortaan gratis op elke eerste zondag van de maand prachtige bezienswaardigheden in Sicilië ontdekken. Denk bijvoorbeeld aan de Vallei van de Tempels in Agrigento, het archeologisch theater in Catania en het theater in Taormina!
(bron: https://www.siciliannews.com/ )

Concordia Valle dei Templi
De tempel Concordia in de Valle dei Templi.

2. Het couscous festival in San Vito lo Capo is helaas op het laatste moment geannuleerd. De organisatoren hebben het festival zo in elkaar gezet dat ze kunnen voldoen aan alle maatregelen, maar uiteindelijk is de vergunning niet verstrekt. We zien uit naar de mogelijkheden in 2021. (update september)

couscous festival
De grappige promotie voor het couscous festival de 2020 editie – photo credit

Update informatie 2: 25 juni 2020

Aan de datum van mijn laatste update te zien, zijn we al meer dan een maand verder. Tot op heden is er nog geen nieuwe informatie over de kortingsacties beschikbaar. Wel heeft de officiële website voor toerisme in Sicilië een promotie campagne gelanceerd. Met de quote “Sicily, your happy island” en een nieuw logo, willen ze de mooie en leuke kanten van het eiland belichten. Dat is natuurlijk heel erg leuk. Echter, met ook de in Sicilië steeds soepeler wordende maatregelen is het afwachten of en zo ja, wanneer de informatie over de kortingsacties bekend wordt gemaakt.

sicilie promo
Bezoek hier de officiele website van het Sicilië toerisme informatiepunt. – photo credit

Update informatie 1: 21 mei 2020:

In de afgelopen week verschenen er twee berichten in het nieuws rondom het toerisme in Sicilië. Ten eerste heeft Italië aangekondigd dat toeristen welkom zijn vanaf 3 juni en dat ze bij aankomst niet 14 dagen in quarantaine hoeven. Ik vermoed dat ze hiermee de knuppel in het hoenderhok willen gooien van de EU, want de Europese commissie beslist waarschijnlijk pas rond 15 juni over wanneer en welke grenzen er binnen Europa opengaan. Kortom, het is fijn om te horen dat toeristen weer welkom zijn in Italië, maar concreet hebben we nog niet heel veel aan deze informatie, want er zijn nog veel reisrestricties die het onmogelijk maken naar Italië te reizen.

Ander nieuws wat verscheen is dat er in Sicilië aan een website wordt gewerkt waarop vouchers beschikbaar komen waarmee toeristen hun korting kunnen verkrijgen. Op de achtergrond wordt met het gereserveerde geld hotelovernachtingen, tickets voor rondleidingen, etc, opgekocht, en worden deze omgezet in vouchers van het type ‘3 voor de prijs van 2’. Bijvoorbeeld: de toerist betaalt 2 hotel overnachtingen, en krijgt er dan nog 1 gratis bij. Blijkbaar zal dit dus een aparte website worden en niet de website van visit Sicily zoals eerder in diverse media rondging. Verwachte lanceerdatum van deze speciale website is 15 juni. Of dit te maken heeft met dat ook dan gepland staat dat de Europese Commissie gaat communiceren welke grenzen opengaan? Wie weet…

8 mei 2020: naar Sicilië dit najaar?

Een aantal weken geleden zag ik via wat Engelse kranten een opbeurend bericht verschijnen. Sicilië zou met diverse kortingsacties komen om toeristen naar het eiland te lokken zodra reizen weer mogelijk is. Er zouden bijvoorbeeld kortingen op vluchten komen en kortingen op hotelovernachtingen. Dat is natuurlijk aantrekkelijk nieuws voor zo’n prachtig eiland wat echter ook sterk afhankelijk is van het toerisme. Ik werd er helemaal blij van, want het gaf ook een beetje uitzicht op de toekomst, op mogelijk weer reizen!

Catania piazza Duomo
In deze blog vind je alle informatie over de kortingen voor toeristen op Sicilië

Maar wat is er precies besloten?

Naar aanleiding van deze krantenkoppen en tegelijkertijd het deprimerende bericht van mijn schoonzus uit Sicilië dat dit fake news betrof, ging ik op onderzoek uit. Ik ploos nog meer krantenartikelen uit, stuurde de vraag om meer informatie naar het officiële toerisme informatiepunt van Sicilië en vroeg aan mijn schoonzus waaruit dan duidelijk bleek of dit dan inderdaad toch nepnieuws zou zijn…

Sciacca
De trappen waar het stadje Sciacca bekend om staat

Wat is concreet het plan, hoeveel is er al over bekend?

Wat ik tot dusver heb gevonden en wat is geverifieerd is het volgende. Sicilië heeft inderdaad besloten om 75 miljoen euro te reserveren voor acties die het aantrekkelijk moeten gaan maken voor toeristen om naar Sicilië te komen. De directeur van Toerisme in Sicilië, de heer Manlio Messina, heeft dit in een Italiaans nieuwsprogramma bevestigd.

Marsepein
Door de vele amandelproductie wordt er veel marsepein en ‘pasta di mandorla’ gemaakt

Verdere informatie is nog niet bevestigd.

Alle andere informatie, over hoe en wanneer, is nog niet bevestigd. Ik ben ook hier en daar nog in afwachting van reactie en zal deze blog updaten zodra ik wél deze informatie helder heb. Ondertussen gaat wel veel informatie rond op het internet. Een bron zegt bijvoorbeeld dat er een voucher systeem zal komen, er wordt gerept over zo’n 400.000 tot 600.000 vouchers die gekocht kunnen worden en korting opleveren. De website waarop deze beschikbaar zouden moeten komen, is de website van het officiële Sicilië toerisme informatiepunt, maar deze heeft dit tot op heden nog niet bevestigd. Toch is de informatie in diverse media te vinden. Van de London Times en Forbes tot aan The Evening Standard (met leuk fimpje trouwens!) en Nieuwsblad.be.

Taormina uitzicht
Het uitzicht op Taormina. Het is nog onduidelijk wanneer we dit weer met eigen ogen kunnen bekijken.

Waarom het zo ingewikkeld is…

Het is logisch dat het uitvoeren van een regeling van 75 miljoen euro samen met talloze aanbieders in de toerisme sector niet simpelweg in een weekje geregeld is. Ik verwacht daarom ook dat het nog best even zal duren voordat er duidelijkheid komt. Dat het ook nog niet duidelijk is wanneer we weer naar Sicilië kunnen reizen voor een vakantie, maakt het er ook niet makkelijker op. De algemene inschatting is dit najaar, maar sommigen maken er ook al voorjaar 2021 van.

Ortigia fontein
Fontana di Diana in Ortigia Syracusa

…en waarom het ook zo gaaf is om Sicilië te bezoeken!

Al met al is het voorlopig dus vooral nog afwachten. Het zal nog even duren voordat er duidelijkheid is over de kortingsacties en het zal ook nog wel even duren voordat we sowieso weer kunnen reizen. Voor mij blijft het wel iets om naar uit te zien en ik hoop dan ook dat we toch vrij snel weer op pad kunnen gaan. Sicilië is een prachtig eiland met ontzettend veel bezienswaardigheden, mooie stranden en heerlijk eten. Op mijn blog vind je dan ook heel veel Sicilië tips!

Ortigia Duomo
details van ingang van de Duomo in Ortigia

Mijn Sicilië tips

Om meer te weten te komen over Sicilië en over waarom dit zo’n mooie vakantiebestemming is, kan je het beste deze speciale pagina bekijken waarop al mijn blogs over Sicilië verzameld staan.

Tip voor als we in het najaar weer op reis mogen: lees in deze blog wat te doen in de herfst in Sicilië.

En bekijk bijvoorbeeld mijn tips voor als je nog niet eerder dit eiland hebt bezocht in mijn blog Sicilië voor beginners!

Siclie gebak
Heerlijke gebakjes uit de pasticceria…ook voor zoetekauwen is Sicilië een aanrader!

Zodra ik nieuwe informatie krijg over de kortingacties, zal ik deze blog updaten en je hierover informeren.

Wil je deze informatie op Pinterest bewaren? Leuk! Je kunt er deze afbeelding voor gebruiken:

Sicilië korting
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.