My August notes…over zomerse dagen en vakantie.

Le ferie di Agosto…

Het is weer de eerste van de maand en dat betekent een nieuwe blog met een terugblik op de afgelopen maand. Het was de maand van de vakantie naar Italië en van even pauze houden. Ook hield ik een kleine blogpauze en dat maakte dat je op Cities ’n Stories voor een aantal weken echt niks nieuws kon vinden. Wat er allemaal precies wél is gebeurd? Lees snel verder!

august notes

15 augustus is een nationale feestdag in Italië. Veel mensen nemen echter die hele week vrij, of twee weken: le ferie di Agosto.

Roadtrip

Het is even terugbladeren, om precies te zijn naar deze blog uit januari, waarin ik enthousiast onze plannen uit de doeken deed wat betreft onze zomervakantie. Het zou een fikse roadtrip worden waarin we veel mooie steden in Italië zouden gaan opzoeken. Naarmate de tijd vorderde, werd onze ervaring met het leven-met-een-baby groter en werden de vakantieplannen steeds luier…of praktischer, of saaier, maar net vanuit welke invalshoek je het bekijkt. Wij vonden het vooral heerlijk relaxt. Toch hebben we welgeteld toch nog 6 dagen in de auto gezeten op onze heen- en terugreis naar onze vakantiebestemming. Hoe dan…

ventimiglia

uiteindelijk werd het dus geen roadtrip, maar belandden we in Ventimiglia.

Milaan en Turijn als tussenstops

Onze vakantie speelde zich grotendeels af in Ventimiglia, een klein stadje aan zee vlakbij de Franse grens. Om daar te komen en om toch ook familie op te zoeken die in een dorpje vlak naast Milaan woont, reden we op de heenweg om, via Milaan dus. In Ventimiglia speelde onze ideale zomervakantie-met-baby af, want we konden lopend vanaf ons guest house-met airco naar zee, hadden diverse restaurantjes in de buurt en ook een supermarktje en keukentje bij de hand voor die momenten dat je gewoon thuis wilde eten (en een wasmachine, ook geen overbodige luxe zodra je met een baby reist). Het beste was echter dat we super zomers weer hadden, elke dag rond de 32 graden, daar waar andere delen van Noord-Italië ten prooi vielen aan hagelstenen, regenbuien en windhozen. Heel veel anders dan naar zee gaan, rondwandelen in Ventimiglia, uit eten gaan en genieten van aperitivo’s hebben we eigenlijk niet gedaan. We voelden ons echte geluksvogels.

aperitief aperol spritz

Aperitivo time!

park stad Ventimiglia

Wandelen in het park in Ventimiglia.

Turijn

Op de terugweg maakten we een stop met overnachting in Turijn. Ik had een aantal blogs en websites van tevoren gelezen over deze stad. Deze blogs op ciaotutti.nl bijvoorbeeld en ook deze blog over Turijn van thewanderingmind.nl en was nieuwsgierig naar hoe ik de stad zou vinden nu ik de laatste jaren vooral verwend ben met de prachtige steden van Sicilië. Turijn is echter ook echt de moeite waard. Het is namelijk echt een hele mooie stad met zoveel bezienswaardigheden dat je er gemakkelijk een aantal dagen kunt verblijven om tenminste een deel ervan te kunnen zien. Ondanks mijn besef van dat ook wij maar een klein stukje van de stad hebben kunnen bekijken, schreef ik deze blog over Turijn met mijn tips voor als je deze stad bezoekt. Hopelijk heb ik er iets van de mooie sfeer van de stad in kunnen weergeven.

Turijn

Turijn is een stad met vele mooie pleinen, pallazo’s en kerken. Lees er meer over in mijn blog!

Weer thuis

Inmiddels is het september en zijn we weer thuis. Gelukkig is het op sommige dagen nog zo warm, dat je je midden in de zomer waant. Het is enkel de mist in de ochtend die verraad dat we richting de herfst gaan (en ook de pepernoten in de supermarkt…). Voor Cities ’n Stories heb ik een aantal blog-ideeën die ik in september hoop te kunnen gaan uitwerken.
Nog iets grappigs uit mijn bezoekersstatistieken: in augustus zag ik een flinke stijging in het aantal lezers van de Engelse blog My favourite things to do in Amsterdam in September. Veel aanstaande bezoekers van Amsterdam hebben zich dus al voorbereid! Mijn bezoekerstip voor heel Nederland in september is Open Monumentendag, het evenement wat dit jaar plaatsvindt in het weekend van 13-15 september. Veel monumenten zetten hun deuren weer voor je open en het is erg leuk om er enkele te bezoeken.

zee strand

Nog heel even nagenieten: dat gevoel van de zee die over je voeten bruist als je in de golven gaat staan.

Wat zijn jouw plannen voor september? Laat het weten door middel van een reactie onder deze blog, of via de social media.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.