Mei checkt uit, juni checkt in, en alles over trouwen op Sicilië!

Mei checkt uit
Een nieuwe maand is weer begonnen, tijd voor een overzicht van alle blogs van de vorige maand! Halverwege mei vloog ik naar Sicilië, en wat er vervolgens volgde was een hele week bomvol afspraken om de laatste dingen te regelen voor…onze bruiloft! Kortom, voor mijn blog heb ik weinig tijd gehad sinds half mei. Aan het begin van de maand heb ik je nog meegenomen naar een tweetal leuke plaatsen om te bezoeken! Zo las je in deze blog over wat te doen in Trier en kon je lezen wat er leuk is om te bezoeken in Luxemburg stad in deze blog. Dat een stedentrip ook heel gezond kan zijn kan je lezen in deze blog. Een lijst met weetjes over mij kon je lezen in mijn eerste blog van mei. Ik begrijp echter dat dé prangende vraag vooral is “hoe is dat nou, trouwen op Sicilië?” Nou, het is heel mooi! Maar dat zeggen de meeste mensen natuurlijk over hun eigen bruiloft. Lees snel verder voor een impressie!

Taormina Sicilië

Taormina, Sicilië

Personal, een Italiaanse bruiloft op Sicilië.
Wanneer je trouwt met iemand uit Sicilië, op het eiland Sicilië zelf, dan zijn heel veel dingen anders dan dat je verwacht, terwijl het daar valt onder de noemer ‘zo hoort het’. Nu ben ik al best wat gewend, ik kom al lang in Italië, ik ken mijn schoonfamilie inmiddels wel een beetje, maar opnieuw kwam ik terecht in een wirwar van cultuurverschillen die ik niet had zien aankomen. Ik zal je de details besparen, maar zaken als de voorbereidingen van de kapster, een auto huren, de tafelindeling voor het diner, wanneer het trouwboeket gooien, wat te doen met mijn haar, aan welke hand dragen we de ringen, zijn zaken waarin het een en ander zo hoort, die in Nederland heel anders kunnen zijn! De meest gestelde vraag (door de kapster, de bloemist, de fotograaf, vrienden, familie) was trouwens: “draag je een sluier?” Het antwoord zie je op de foto! In ieder geval was de dag zelf prachtig! We hadden mooi weer, hebben genoten van een heerlijk diner buiten en de dag zat vol met bijzondere momenten. Van het toeteren van auto’s en het roepen van “Auguri!” (gefeliciteerd!) en handjes geven door voorbijgangers toen wij bezig waren met de fotosessie, het “la sposa!” (de bruid!) geroep door kindjes die je prachtig vonden, tot aan het samen genieten van zo’n mooie dag, het was allemaal de moeite waard. Prachtige foto’s zijn ervan gemaakt door onze fotograaf Enzo Quartarone:

Augusta

Uitstappen bij het gemeentehuis in Augusta!

Getrouwd!

Getrouwd!

Juni checkt in!
En toen was het alweer juni! In deze maand zul je een aantal blogs aantreffen over steden van Sicilië, want we hebben nog wat vakantiedagen aan ons huwelijk vast kunnen plakken. Daarnaast begint al beetje bij beetje het vakantieseizoen en zal ik ook daarvoor nog wat tips voor binnen en buitenland gaan geven! Volg je mij al op Pinterest? Dan heb je wellicht gezien dat ik onlangs een nieuw bord heb toegevoegd: Sicily travel inspiration! Hierop zullen de beste tips voor een bezoek aan dit mooie eiland verschijnen. Neem snel een kijkje!
summer

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.