Achter de schermen 2: mijn 2016 overzicht!

2016 terugblik
Soms maak je in je leven een draai van 180 graden: je verhuist, je veranderd van baan, je koopt een huis, of je wordt ten huwelijk gevraagd! In 2016 heb ik al deze dingen meegemaakt! En ook heb ik tijdens alle maanden die het jaar telde, gewerkt aan Cities ’n Stories om het een leuke, graag gelezen, blog te laten zijn. Dat het echter soms een beetje stilletjes was, kwam door al die ‘grote dingen’ waar ik mee bezig was. In deze blog deel ik met je mijn top blog posts kijk ik op het jaar terug in een top 5 van events. Lees verder en kijk mee achter de schermen!
Amsterdam Prinsengracht1. Champagne!
Het jaar begon geweldig: ik werd ten huwelijk gevraagd! Januari kon daarmee niet meer stuk. Ook was ik verhuist naar Amsterdam en kon ik mij voortaan inwoner van de Jordaan noemen. Dat werd meer een meer zichtbaar in mijn blogs! In deze weken blogde ik ook over Maastricht. Het blijft naast mijn studentenstad een van mijn favoriete Nederlandse steden. Na een weekendje hier te hebben vertoefd, deelde ik met jou mijn even net wat anders dan anders tips!
carnaval Maastricht2. Verhalen 
We waren al een tijdje met deze zoektocht bezig en eind februari werd het opeens concreter: we hadden een heel mooi huisje gezien wat we graag wilden kopen! De weken daarna stonden in het teken van hypotheek rond krijgen en wachten op dat uiteindelijke akkoord. Dit kwam in april: we hadden ons huis gekocht! In april kwamen ook mijn aanstaande schoonouders een weekje op vakantie in Nederland. We hebben ze rondgeleid in Amsterdam en ze een echte molen kunnen laten bekijken! Als ik terugkijk op deze maanden, blijf ik mijn top blog posts mijn verhalen vinden: sluitingstijd en tulpen. Ook bestond Cities ’n Stories 2 jaar! Een mijlpaal en tegelijkertijd voelt het alsof ik pas net op weg ben. Ik zie uit naar nog vele jaren!
ballonnen fiets3. Wisselvallig
De zomer begon hectisch. Alles stond in het teken van klussen en verhuizen en daarbij was ik op zoek naar een nieuwe baan. Heel blij was ik daarom toen het klussen grotendeels af was, alle dozen zo goed als uitgepakt waren en…ik ook een nieuwe baan had gevonden! Nu kon de zomer echt beginnen. Mijn blogs over de Jordaan schreef ik als een soort ode en afscheid aan deze mooie buurt. Ik kom er nog steeds graag!

4. De zomer
Tijdens de zomer konden we heerlijk genieten van ons nieuwe huisje en van buiten zitten tijdens warme zomeravonden. Vakantie vieren deden we in Sicilië waar we dit jaar naast naar de Oostkust ook naar de Westkust zijn afgereisd. In mijn driedelige blog serie over reizen door Sicilië kon je mijn reisverhalen over bijvoorbeeld de steden Trapani en Catania lezen! Toen we terugkwamen in september was het nog heerlijk warm weer hier in Nederland. Op gegeven moment begon dan toch echt de herfst…en mijn nieuwe baan!
Siciliaanse kar5. Kerst
De laatste maanden van het jaar vlogen voorbij. Dat doen ze eigenlijk elk jaar wel en voor je het weet is het dan kerst! Ik vind het altijd een hele leuke tijd en tijdens de aanloop naar kerst schreef ik mijn blog over kerstmarkten die je in de Cityzapper Kerstmarkten app kunt vinden en schreef ik een kort verhaal in kerstsfeer wat zich afspeelt in Salerno in Italie! (waar overigens jaarlijks een heel groot lichtfestival neerstrijkt waarover je ook meer kunt lezen in deze blog). Kerst zelf vierden we met familie, heerlijk eten en grappige sokken! Voor die sokken moet je even naar mijn Instagram account…
pexels-photo-76931-cadeautjeEn dan…
Inmiddels is ook kerst voorbij en tellen we af naar 2017! Ik reis over een paar dagen opnieuw naar Sicilië en zal 2016 daar afsluiten. Ondertussen ben ik al aan het brainstormen en schrijven geweest voor mijn eerste blog posts van het nieuwe jaar! Ook in 2017 zullen er weer nieuwe blogs verschijnen op Cities ’n Stories. Voor nu wens ik je een heel fijn Oud en Nieuw toe en zie ik je graag terug in 2017!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.