5x te doen in Maastricht

Bezoek Maastricht!

Een stedentrip naar Maastricht is altijd een aanrader. Deze stad in het uiterste zuiden van Nederland is ook voor veel mensen uit eigen land een favoriete bestemming om naartoe te gaan! Er is veel te zien en te doen. Daarom deel ik hierbij mijn 5 tips!
Maastricht

1. Lunchen in een Bisschopsmolen

Het is even zoeken voordat je deze plek gevonden hebt, maar het is echt waar: in het midden van Maastricht kan je een molen vinden! Weliswaar is het een watermolen…toch is het heel leuk om te gaan bekijken! Naast deze molen kan je voor heerlijke lunchgerechten en taarten terecht bij Bisschopsmolen. Bezoek de website om te zien waar je de bisschopsmolen kunt vinden.

bisschopsmolen

Vind deze watermolen!

2. Winkelen in de kerk

Het is alweer enkele jaren geleden dat ik in de Dominicanenkerk een maquette stond te bekijken van het ontwerp van de winkel die erin zou komen.Een winkel in een kerk? Het resultaat vind ik er nog steeds prachtig uitzien. Aan de rechterkant van de kerk loop je zo het winkelcentrum Entre Deux in wat ook al een keer in de prijzen is gevallen. Even verderop, aan de andere kant van de Markt, ligt het Mosae Forum: een winkelgebied wat een dagje winkelen in Maastricht compleet maakt.

Onze Lieve Vrouwe

Het Onze Lieve Vrouweplein met daaraan gelegen de OLV-Basiliek is ook een bezoek waard!

3. Een bezoekje aan de Stadsbibliotheek

Mocht je niet zo gek zijn op winkelen, maar ben je meer geïnteresseerd in architectuur, bezoek dan plein 1992! Aan dit plein ligt de stadsbibliotheek welke is ontworpen door architect Jo Coenen. Aan de andere kant, deze architect heeft ook een deel van het nieuwe stuk van het winkelcentrum ontworpen, dus je kunt winkelen ook combineren! Daarnaast is er nog meer in Maastricht van deze architect te vinden: hij heeft ook het plan voor het plein 1992 zelf en voor de wijk Ceramique ontworpen. In andere delen van de stad valt er genoeg te ontdekken qua andere architectuur en verschillende bouwstijlen. Maastricht is anders dan andere Nederlandse steden!

Een van de vele kunstwerkjes in het stadscentrum

4. Hilarisch wandelen

In het midden van het centrum vind je het VVV-kantoor van Maastricht. Zij zijn gelokaliseerd in een historisch gebouw, het Dinghuis, wat ooit een gerechtsgebouw is geweest. Bij de VVV kan je onder andere stadsroutes kopen waarin leuke weetjes verwerkt zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld een aantal bijzondere standbeelden te vinden in het stadscentrum, tekent de oude stadsmuur ergens een huis en kun je door het smalste straatje van de stad wandelen, de St. Hilariusstraat!

klaarmaken voor de prins Carnaval verkiezing

nog even op de foto voordat de prins Carnaval verkiezing begint

5. Carnaval

Tot slot: indien je Maastricht bezoekt in deze tijd van het jaar, wees je er dan op bedacht dat het bijna carnaval is! In Maastricht betekent dat dat je ook nu al zomaar kunt belanden tussen een groepje vrolijke verklede personen waardoor je je kunt afvragen: “het is toch pas in februari carnaval?” Ikzelf vind het prachtig. Wil je er zeker van zijn dat je geen carnavaleske situaties mee gaat maken: bezoek de stad na februari, want dan is het feest weer even voorbij.

Praktische informatie

Maastricht is vanaf Utrecht ongeveer in twee uur rijden met de auto te bereiken. Heb je al je reisspullen paraat? Of ben je nog op zoek naar een nieuwe reistas, of koffer? Bekijk het ruime assortiment van reisartikelen.nl* en maak je reisuitrusting voor je volgende stedentrip compleet!

Dit waren mijn tips voor een bezoek aan de mooie stad Maastricht. Wil je deze informatie op Pinterest bewaren? Leuk! Je kunt er deze afbeelding voor gebruiken:
maastricht reistips

 

  • dit is een affiliate link. Bedankt voor je support!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.