5x mijn favoriete dingen om te doen in de winter.

My winter favourites

Nu ik tijdens deze eerste weken van het jaar weer ging nadenken over goede voornemens, bedacht ik ‘het is veel leuker om stil te staan bij de dingen die ik graag doe!’. Elk seizoen brengt ook weer zo zijn eigen favorieten met zich mee. Dit is mijn 2019 winter-editie. Lees snel verder!

tulpen tulpendag

Leuke dingen in de winter: elke derde zaterdag van januari kan je op de Dam in Amsterdam gratis een bos tulpen komen plukken! Het is de opening van het tulpenseizoen.

1. Koffie drinken

Koffie drinken staat met stip op 1 en ook tijdens simpelweg het hele jaar door, want ik ben een enorme koffieleut. Niet alleen het genieten van de koffie zelf is waar ik van houd, ook het sociale aspect ervan is waar ik erg van kan genieten. Koffie staat voor mij voor quality time, voor gezelligheid en ontspanning. Op mijn Instagram account zie je regelmatig een kopje koffie voorbijkomen. Meestal is het een espresso welke we thuis maken met de moka van Bialetti.

koffie tulpen winter favorieten

Koffie en opkomende tulpen in de zon, een aantal van mijn favoriete dingen van de winter.

Zaterdagen beginnen met veel koffie en kletsen, of het nieuws lezen, of allebei. Ook ergens buiten een koffie drinken met een vriendin en bijkletsen is wat ik graag doe. Op andere momenten geniet ik meer van de ontspanning die een kopje koffie met zich meebrengt en is het even een moment voor mezelf.

koffie chocolade cafe

Koffie drinken is ook even ontspannen en een moment voor mijzelf.

2. Pinterest

Ergens een beetje gek om toe te geven, maar Pinterest is al een tijdje mijn favoriete tijdverdrijf. Waar anderen op de bank hangen en Netflix series kijken, scroll ik door het aanbod aan stadsfotografie, home deco, quotes, reistips, blog tips, en nog veel meer. Soms zoek ik ook de sectie humor op om grappige quotes te vinden. Daarnaast gebruik ik Pinterest veel voor het promoten van mijn blog, zoals via mijn bord blog updates maar ook in groepsborden zoals Nederlandse reisblogs en Benelux blogs. Tegelijkertijd blijft het gewoon lekker tijdverdrijf. Wat bekijk jij zoal op Pinterest?

pinterest humor

Herkenbaar? Ook ik zie regelmatig de tijd vliegen zodra ik ‘even’ op Pinterest aan het kijken ben.

3. Mama zijn

Sinds december ben ik moeder van een klein meisje en dat zet mijn leven behoorlijk op zijn kop. Er is een reden dat dit pas de tweede blog van januari is! Een paar dingen heb ik besloten wat betreft het moederschap combineren met al het andere in mijn leven dat ik ook belangrijk vind. Eén ervan is dat ik geen mama-blog van Cities ’n Stories ga maken. Kortom, je zult hier niet veel over baby-dingen gaan lezen. In mijn lijst met favoriete dingen om te doen, hoort het knuffels geven aan mijn kleine meis natuurlijk wel thuis.

baby

Cities ’n Stories wordt geen mama-blog. Wel kon ik jullie dit leuke lepeltje wat we kregen met vliegtuigje erop mét geluid, niet onthouden, zo leuk!

4. Creatief bezig zijn

Voor mij is creatief bezig zijn een uitlaatklep. Op mijn blog, of gewoon thuis, of op mijn werk, zodra ik aan iets kan werken waarin ik mijn creativiteit kwijt kan, doe ik dat graag! De grijze en regenachtige dagen die vaak voorkomen tijdens de winter, lenen zich hier prima voor. Wat ik nog altijd graag zou willen doen is een heel boek schrijven, of ook meerdere. Daar waar ik als kind al verhaaltjes schreef toen ik op school de eerste woorden had leren schrijven, blijft het verwezenlijken van een heel boek tot nu toe steken bij enkele pogingen bestaande uit meerdere hoofdstukken, die vervolgens op de digitale plank blijven liggen. Anekdotes van J.K. Rowling over dat zij de verhalen over Harry Potter al jaren in haar hoofd had, voordat zij daadwerkelijk de tijd had om ze op te schrijven, is wat mij goede hoop geeft. Ik heb er vrede mee dat ik voorlopig nog even geen tijd zal hebben voor het schrijven van een boek. Tot dan blijf ik gezellig bloggen, want tegelijkertijd bied me dat goede schrijftraining!

sneeuw favoriete winter

Sneeuw vind ik heel erg leuk! Behalve als ik met de auto op pad moet. Voor een mooie wandeling, of een sneeuwbalgevecht ben ik vaak wel te porren!

5. Wandelen

Helaas leent het weer in de winter zich er niet altijd voor, maar zodra een mooie dag zich aandient, kan ik niet wachten om even naar buiten te gaan. Juist in de kou een frisse neus halen vind ik heerlijk. Het is er ook wel een beetje met de paplepel ingegoten: op vakantie met mijn ouders wandelden we door de Zwitserse Alpen. In de weekenden wandelden we einden door het bos. Nu wandel ik rondjes in de stad, als het even kan met de kinderwagen. Nog een vakantie wandeltip: wandelen in klein Zwitserland in Luxemburg. Dit gebied is echt mooi en je kunt verschillende routes lopen. Ook stukken van het Pieterpad beginnend op de St Pietersberg in Maastricht zijn erg mooi om te lopen. Je waant je in het buitenland door de heuvelachtige omgeving!

Dit waren mijn winter favorieten. Wat doe jij zoal graag in de winter? Laat je reactie achter onderaan deze blog of via de social media.

koffie winter

Laat me weten wat jouw favoriete winter activiteiten zijn! Ondertussen drink ik nog een koffie in onze wintertuin.

 

2 antwoorden
  1. Jacomijn Heupink
    Jacomijn Heupink zegt:

    Vandaag in de sneeuw erop uit geweest, stuk wandelen om ergens mijn fiets weer eens op te halen en dus op de fiets terug. Heerlijk hoor!! Daarnaast spendeer ik ook veel tijd op de sociale media deze dagen 🙂

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.