tulpen Amsterdam

My January notes…en 2020 is begonnen!

Er is weer een nieuwe maand begonnen en dat betekent dat het tijd is voor een terugblik, op januari dit keer. De eerste maand van het nieuwe jaar begon voor mij met een aantal nieuwe dingen. Ik lanceerde een nieuwe intranetpagina op mijn werk, een oud-collega publiceerde een nieuw boek én natuurlijk verschenen hier op Cities ’n Stories weer een aantal nieuwe blogs! Lees meer in deze terugblik.

sport
Goede voornemens…hadden jullie die ook?

Rustig aan starten

Januari begon rustig, want ik had nog een aantal dagen vrij. Met alle kerstdiners en het vele Oudjaarsavond-eten weer achter de kiezen, bleef ik op Cities ’n Stories nog even hangen bij dit onderwerp, eten en drinken. Ik publiceerde mijn blog over culinaire hoofdstad Bristol.

restaurant eten
Ik houd erg van lekker eten…wie eigenlijk niet?

Employee well-being, een kijkje in de keuken op mijn werk

Eenmaal weer aan het werk begon ik de maand met het online zetten van een intranetpagina over employee well-being. Deze website biedt een totaaloverzicht van wat er allemaal in mijn organisatie aan activiteiten, services, faciliteiten bestaan, welke bijdragen aan het welzijn van de medewerkers. Met de website is er dit overzicht, maar zet het tegelijk de toon neer qua waar we aandacht aan willen gaan besteden. Ik ben ervan overtuigd dat mensen met een positieve instelling heel veel kunnen bereiken. De uitdaging is om de voorwaarden te scheppen, zodat mensen deze positieve instelling krijgen en behouden. Kijk maar eens wat topsporters kunnen bereiken door alle enorme support die er om hun heen bestaat. Dat heel in het kort over waar ik mij zoal op mijn werk mee bezig houd. Ik vind het een erg leuk onderwerp!

werk
In januari lanceerde ik een intranet informatie pagina over employee well-being

Wegdromen naar Sicilië

De maand januari bestond overigens veel uit drukke werkdagen en helemaal nu ik weer vier in plaats van drie dagen aan het werk ben. Dat is nog heel erg wennen en opnieuw moet ik mijn balans vinden, zodat ik ook op vrijdag nog energie heb om leuke dingen te doen.
Wat ook plaatsvond in januari was de Vakantiebeurs. Veel mensen zijn alweer begonnen met mooie reizen plannen voor dit jaar. Op Cities ’n Stories maakte ik een overzicht van mijn top 5 droombestemmingen in Sicilië. Deze tips helpen je hopelijk in het maken van een keuze wat je in Sicilië zoal zou willen bezoeken zodra je een keer die kant op reist. Er is namelijk superveel te zien en ook de hoeveelheid stranden is ontelbaar. Om je op weg te helpen schreef ik deze blog waarin je de mooiste steden, stranden en natuurparken kunt vinden.

Ortigia piazza
Tijdens grijze winterdagen is het heerlijk wegdromen naar zonniger oorden

Ook de TBex conferentie vindt dit jaar plaats in Sicilië, in Catania om precies te zijn! Bekijk alle informatie en boek je tickets hier.

Een nieuw boek en quotes voor 2020

Ik sloot januari af met een blog met een aantal van mijn favoriete quotes. Je kunt ze gebruiken als een stukje motivatie voor alle nieuwe dingen die je wilt gaan doen dit jaar. Aan de ene kant is 2020 alweer een eindje op weg, aan de andere kant, het jaar is nog maar net begonnen.

quote beautiful
Nog een mooie quote, op naar een mooi 2020!

De kunst van het dromen najagen

Eind januari verscheen er een nieuw boek: the art of employee engagement. Dit boek geeft een praktische tool in handen aan managers en HR professionals die aan de slag willen gaan met het verbeteren van de betrokkenheid van hun medewerkers. Nog een leuk fun fact: ik heb meegelezen en feedback gegeven tijdens dat dit boek werd geschreven! Daarom was het nu extra leuk om bij de boekpresentatie te zijn en om het daadwerkelijke boek in handen te hebben. Ook dit motiveert mij zelf weer om voor mijn dromen te gaan, hoe groot of klein ze ook zijn. Kortom, wat mij betreft is 2020 pas net begonnen, op naar een heel erg mooi jaar!

Life’s a party, maar je moet zelf de slingers, ehh bloemen buiten zetten!

Wat zijn jouw wensen voor dit nieuwe jaar? Wat hoop je te bereiken of te gaan meemaken?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.