Historie en gezelligheid in Luxemburg stad.

Luxemburg

Luxemburg, door de inwoners ook wel ‘Lëtzebuerg’ genoemd, heeft haar eigen cultuur en naast het Duits en Frans ook haar eigen taal. De stad is niet zo groot, maar heeft veel te bieden en is daarom erg leuk om te bezoeken! Door de eeuwen heen heeft Luxemburg zich vanwege haar strategisch interessante ligging veel moeten verdedigen. Dit kan je terugzien in hoe de stad is opgebouwd met diverse torens en kazematten. Een deel van deze verdedigingswerken kan je tegenwoordig nog bezoeken! Wat je er allemaal nog meer kunt doen en kunt ontdekken lees je in deze blog.

Luxemburg stad

Luxemburg stad

UNESCO werelderfgoed en andere monumenten

Het oude gedeelte van Luxemburg en de vesting behoren tot het UNESCO werelderfgoed. De kazematten, delen van de oude vesting, zijn open voor bezoek. Naast het mooie historische gedeelte van de stad, zijn er ook diverse moderne monumenten te vinden. Zo kan je bijvoorbeeld het monument Gelle Fra (Gouden Vrouw) bekijken, een gedenkteken voor de gevallen soldaten in de eerste Wereldoorlog. Ten slotte beschikt Luxemburg stad over een aantal musea met diverse kunstcollecties. In het museum Luxembourg City History Museum kan je een mooie weergave bekijken van de ontwikkeling van de stad en haar inwoners door de jaren heen. Waar je ook echt even heen moet wandelen is het Chemin de la Corniche. Vanaf dit uitzichtpunt kan je mooi over de stad en de vallei uitkijken.

De twee verdiepingen van de stad

Door de meerdere lagen die de stad heeft, wordt er ook wel eens over Luxemburg gesproken als over de stad met twee verdiepingen. Het gedeelte wat een stuk lager ligt heet Grund. Dit is een van de oudste gedeelten van Luxemburg waar veel eeuwenoude huizen staan. Wat ook een mooi onderdeel is van de stad is het park. Dit loopt dwars door de stad heen, maar dan een verdieping lager. Je kan er komen door de trappen die er zijn aangelegd. Het verschil in hoogte maakt dat je zodra je in het park bent, niet zoveel van de stadsdrukte meemaakt en even heerlijk kunt ontspannen.

Hedendaags Luxemburg

Zodra je richting het plein Place d’Armes wandelt kom je terecht in het moderner gedeelte van Luxemburg stad. Ook dit is erg leuk om te bezoeken! De stad beschikt over niet een heel groot winkelgebied, maar wel over winkels van luxe modemerken. Ook tref je er vele eetgelegenheden. Op diverse terrasjes is nu de zomer nadert al veel gezelligheid te vinden! Op het plein Place d’Armes  zijn er door de gehele zomer heen optredens door bijvoorbeeld een orkest of een band, waar je vanaf je terrasje van kunt genieten!

Praktische informatie

Luxemburg bevindt zich ongeveer 2 uur rijden vanaf de Nederlandse grens, voorbij de Ardennen. De stad beschikt ook over een vliegveld, mocht je met het vliegtuig die kant op willen gaan. Aangezien de omgeving echter ook erg mooi is en je je bezoek eventueel zou kunnen combineren met een bezoek aan Trier, zou ik je reizen met de auto aanraden! Om bijvoorbeeld de openingstijden van de kazematten op te zoeken, of voor informatie over rondleidingen door de stad, kan je het beste de website van Luxemburg City Tourist Office raadplegen. Wil je langer verblijven in de stad, of in de buurt van de stad, zoek en boek gemakkelijk je verblijf via Booking.com*.

Wil je deze informatie bewaren op Pinterest? Leuk! Je kunt er deze afbeelding voor gebruiken:
Design

 

  • dit is een affiliate link. Bedankt voor je support!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.