Acireale, een stad vol verassingen.


Acireale

Vlak boven Catania ligt Acireale, een kleine stad met ongeveer 52.000 inwoners. Het stadje is niet zo bekend. Daar waar bezoekers van Sicilië tegenwoordig steden als Catania, Noto en Syracusa graag bezoeken, komt Acireale nauwelijks in beeld. Om daar verandering in te brengen, deel ik hierbij een aantal tips om in Acireale te bezoeken! De stad heeft namelijk veel verassingen in petto voor haar bezoekers. In deze blog geef ik een aantal van haar geheimen prijs.
sebastiano1. Basilica di San Sebastiano

Zodra je naar het centrum wandelt, zie je vanuit welke zijstraat je ook komt deze prachtige basiliek verschijnen. De Basicila di San Sebastiano stamt uit 1644 en is een kerk in barokstijl. Deze typische rijk gedecoreerde stijl maakt het een mooie kerk om te zien. Er zitten vele kunstwerken in de decoratie van diverse beeldhouwkunstenaars. De kerk is vernoemd naar de stadspatroon, sint Sebastiano en wordt gezien als het belangrijkste kerkgebouw van Acireale.
Cipriani granita2. Café Cipriani

Wil je nog wat langer naar de Basilica kijken en ondertussen genieten van een van de beste granita uit deze streek? Strijk dan neer op het terras van Café Cipriani welke je tegenover de kerk kunt vinden. Wij bestelden er een granita pistache en chocolade en een granita amandel en chocolade. Ook kan je er uiteraard ook gewoon een koffie bestellen, of iets fris met iets hartigs erbij. Er liggen vele heerlijkheden uitgestald in de toonbank wat al een feest is om even te bekijken!
Corso Umberto Acireale3. Het Domplein en de kathedraal

Wandel je iets verder het centrum in dan kom je uit bij een groot mooi plein met twee kathedralen en het gemeentehuis wat uit 1659 stamt. Of eigenlijk is het een kathedraal, de chiesa di San Domenico, en een kerk, de basilica di san Petro en Paulo. De kathedraal heeft een neo-gotische facade welke stamt uit de laat 19e eeuw, terwijl de kathedraal zelf al veel ouder is. De kerk stamt uit 1550 en is later in de 18e eeuw gerestaureerd.
Acireale villa belvedere4. Villa Belvedere

Vanaf het Domplein kan je via de lange grote winkelstraat Corso Umberto 1 naar Villa Belvedere wandelen, een mooi groot stadspark. Tijdens een koffie in een bar spraken we met een local die klaagde over de staat van dit prachtige park en dat het niet goed was onderhouden. Toen we het bezochten, zagen we eerst niet wat hij bedoelde. Een groot deel van het park ligt er namelijk nog prachtig bij! Zodra je een eindje het park in wandelt, kom je echter ook bij een gedeelte wat achter hekken is gesloten. Helaas is dit deel niet meer onderhouden, en daarom ook niet meer toegankelijk, wat inderdaad erg jammer is. Gelukkig is het gedeelte met de weg naar het prachtige uitzicht over zee, vandaar de naam, nog intact en kan je vanaf dit uitzichtpunt van een mooi uitzicht genieten.
Acireale Sicilie5. De vele palazzo’s

Het leuke aan Acireale is dat er je ontzettend veel moois kunt vinden! Naast de kerken en kathedralen zijn er vele oude pallazo’s van rijke families te bewonderen. In enkele ervan wonen nog steeds rijke families, in andere huist nu een museum of is het verbouwd in meerdere appartementen. Aan alles is te zien dat de stad ooit een rijke stad was. Tegenwoordig wonen er nog steeds veel vermogende families, maar het is geen luxe stadje zoals Taormina, wat iets verderop ligt, dat wel is. Dat maakt de stad ook rustiger en minder toeristisch en ook dat is een verademing.
Acireale straatPraktische informatie

Acireale ligt vlak boven Catania aan de oostkant van Sicilië, vanuit Nederland vliegen er een aantal vluchtaanbieders dagelijks rechtstreeks naartoe. Vanaf het vliegveld van Catania rijd je er in 20 minuten naartoe. Ook zijn er buslijnen vanaf Catania naar Acireale te vinden. Wil je een tijdje langer in deze omgeving in Sicilië verblijven? Via deze handige link van Booking.com* kan je een mooi verblijf boeken.

Ontdek nog meer steden en hun bezienswaardigheden op Sicilië op mijn speciale Sicilië pagina op deze blog!

Wil je deze informatie op Pinterest bewaren? Leuk! Je kunt er deze afbeelding voor gebruiken:
Acireale Sicilie

 

  • dit is een affiliate link. Bedankt voor je suppport!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.