Oud en nieuw in Ieper!

De Lakenhal – photo credit
Het is een klein eindje verder België in rijden dan wanneer je Gent, of bijvoorbeeld Brussel gaat bezoeken. Maar ook deze stad is een bezoekje zeker waard! Ieper staat vooral bekend om haar oorlogsverleden en als herdenkingsmomument voor de Eerste Wereldoorlog. En het is ook indrukwekkend om tijdens een bezoek aan deze stad hier bij stil te staan. Zo tref je op diverse punten een begraafplaats en kun je in de Menenpoort de namen van de oorlogsslachtoffers bekijken en een herdenking bijwonen. Ieper is echter meer dan dat!
Ieperse vestingen
Om te beginnen kan je bijna helemaal rondom de stad over de Ieperse vestingen wandelen. Op de vestingen die door stadspoorten met elkaar verbonden zijn, ligt een mooi park met op diverse plekken een uitkijkpunt.
Stadsaanzicht
In de stad zelf kan je uiteraard goed terecht voor heerlijk eten, of voor een flinke portie frieten als je zin hebt in een wat minder culinair verantwoorde maaltijd! Wat het bijzondere is aan deze stad is dat, al zie je het in eerste instantie niet, zij tijdens de Eerste Wereldoorlog door de vele veldslagen bijna volledig is verwoest. 
Café’s en restaurants aan Grote Markt
Alles wat je nu in Ieper ziet is na de oorlog weer opgebouwd. In Ieper is dus veel historie te vinden, maar ook heel veel nieuws! Veel gebouwen zijn in oorspronkelijke stijl gerestaureerd. Het prachtige gebouw De Lakenhal wat je kunt vinden aan de Grote Markt, staat zelfs op de UNESCO wereld erfgoedlijst en stamt al uit de 12e eeuw! 
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.