GROM in Rome: wat ijs te maken heeft met de Trevifontein.

colloseo

Het Colloseum, hét herkenningspunt van Rome

Rome

Rome is een prachtige stad. Ik kom er graag! Het is een stad met ontzettend veel bezienswaardigheden. Je waant je in het historische Rome zodra je het Colloseum bezoekt, de karakteristieke straatjes van de wijk Trastevere bieden ruimte voor een gezellige avond uit, het uitzicht over het piazza del Popolo is prachtig en dan is er nog de geweldige mooie Trevifontein. Het verhaal gaat dat als je in deze fontein een muntje gooit je ooit weer een keer terug zou keren naar Rome! Ik heb er nog nooit een muntje in gegooid, want voor mij is Rome een stad waar ik sowieso altijd weer naartoe zou willen reizen. Naast de bezienswaardigheden, zijn er in Rome ook volop plekken waar je heerlijk kunt eten, koffie kunt drinken, of kunt genieten van het heerlijke Italiaanse ijs. In deze blog neem ik je mee naar een echte hotspot in Rome waar altijd een rij staat en waar ze het toch al zo lekkere Italiaanse ijs naar een nog hoger niveau hebben getild: GROM!

Grom gelateria

Medewerkers van GROM scheppen je favoriete ijs.

GROM, ijs maken zoals een 5-sterren restaurant

GROM is een ijszaak, of ook wel gelateria, welke je kunt vinden op een hoek van de Piazza Navona en op nog acht andere plekken in Rome. Deze gelateria gebruikt enkel natuurlijke ingrediënten voor het ijs en daarbij de beste kwaliteit aan producten die zij kunnen vinden en dat proef je! Sinds ik het ijs van GROM heb geproefd vind ik het een hele uitdaging om ergens een ijsje te bestellen wat nog lekkerder smaakt. Ook het ijs kopen is een beleving: er staat namelijk bijna altijd een lange rij, met daaromheen mensen gezellig kletsend die al een ijsje hebben gehaald. Er heerst een gezellige sfeer, de mensen in de rij weten dat ook zij straks kunnen genieten van heerlijk ijs! GROM is een keten welke ooit begonnen is in 2002 in het noorden van Italië en welke in de afgelopen jaren erg succesvol is geworden. De filosofie: ijs produceren zoals de beste restaurants hun eten, namelijk door gebruik te maken van ingrediënten met de hoogste kwaliteit. Sinds 2007 is GROM ook buiten Italië te vinden, de ijszaak heeft haar deuren geopend in onder andere New York, Parijs en Malibu!

Genieten van de smaken nocciola en fior di latte.

Genieten van de smaken nocciola en crema di GROM.

Het ijs en de fontein

Terug naar Rome: bezoek je Rome in april, dan tref je aangename temperaturen tussen de 20 en 25 graden. Het is ideaal weer om de stad te bezoeken en om van een verfrissend ijsje te genieten! GROM heeft naast haar standaard smaken zoals vanille, hazelnoot, aardbei en yoghurt elke maand een aantal specials. Welke dat deze maand is, kun je op hun website ontdekken! Een aantal ijszaken van GROM bieden een thuisbezorgservice aan. Mocht je niet in de gelegenheid zijn naar Rome af te reizen, probeer dan eens of ze mogelijk een ijsje bij je thuis komen bezorgen. Oh ja, hoe zat het ook alweer met de Trevifontein?
Trevifontein

De overeenkomsten

Het ijs en de fontein hebben drie dingen met elkaar gemeen: ze zijn het resultaat van een vakmanschap van hoog niveau, ze werken beide verfrissend en er zijn veel mensen die ervoor in de rij gaan staan. Wat populairder is in Rome durf ik eigenlijk niet te zeggen! Het is nog maar sinds kort trouwens dat de restauratie van de Trevifontein klaar is en de fontein weer in al haar pracht te bewonderen is. Let op, als je een muntje in de fontein wilt gooien om van een terugkeer naar Rome verzekerd te zijn, moet je wel met je rug naar de fontein toe gaan staan en het muntje over je schouder gooien. Alleen dan werkt het! Tijdens mijn bezoeken aan Rome heb ik echter voldoende andere dingen ontdekt welke maken dat ik graag nog een keer terug zou gaan naar deze mooie stad. Het ijs van GROM is daar 1 van!

Lees ook mijn andere blogs over Rome:
Rome, een gezonde stedentrip
Eten en drinken in Rome

Wil je deze blog op Pinterest bewaren? Leuk! Je kunt er deze afbeelding voor gebruiken:
Grom rome

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.