De middag met een twist – kort verhaal.

kort verhaal city storyZij dronk nog een slokje van haar koffie. Het was een stralende vrijdagmiddag. Hij keek nogmaals naar het beeldscherm wat nog niet het antwoord gaf wat hij er hoopte te vinden. Beiden dachten ze hetzelfde: “zouden we het deze middag weten?”  Hij stond op en begon onrustig door de kamer te lopen. Daar kon ze niet tegen. “Kom, zullen we buiten een eindje gaan lopen?” Frisse lucht zou vast goed doen. Hij stemde er direct mee in. Op zijn telefoon zouden ze alsnog wel het mailtje voorbij zien komen, mocht het die middag nog komen. Ze pakten hun jassen. Hij stopte nog iets in zijn rugzak. Ze had het niet gezien, of deed in ieder geval alsof. Zijn handen trilden een beetje.
Kort verhaal city story 2Het was een frisse maar prachtig winterdag. De zon gleed over het kanaal die haar wegen door de stad baande. Ze liepen een stukje door de oude straatjes en sloegen op gegeven moment linksaf, de grotere wegen in richting de moderne stad. Voor hem was het een wandeltocht door de wijk waar hij al een aantal jaren woonde. Het was zijn thuis ver van huis. Deze straten hadden hem warmte gegeven. Ze waren als een jas waarvan hij op het punt stond deze in te ruilen voor een nieuwe. Zij woonde hier nog maar kort. Ze was bij hem ingetrokken. Voor haar waren de straten een droom, een prachtige omgeving om in te wonen. Helaas was hun huisje voor twee personen al te klein. Daarom hadden ze nu de procedure lopen voor de aanvraag van een hypotheek. Ze hadden een nieuw huis gekocht verderop in de stad. Heel erg ver verderop. Het afscheid van deze wijk zou hen zwaar vallen.
Kort verhaal city story 3Ze naderden het centrum. Trams gleden door de straat. Het werd drukker. Veel mensen begonnen al aan hun weekend. Hier en daar werd een vrijdagmiddagborrel gehouden door groepjes kantoor medewerkers. Er heerste een gezellige sfeer. “Zullen we hier ook iets gaan drinken?” zij ze tegen hem, wijzend naar een cafeetje aan de overkant van de straat. Hij keek nog eens op zijn telefoon. Half 5 en geen bericht. “Prima” zei hij. Alle afleiding was mooi meegenomen. Ze namen binnen plaats aan een tafeltje en hij liep naar de bar om iets te bestellen. Toen ze achter hun wijntje zaten begon zij te praten over iets wat er op haar werk was gebeurd. Hij luisterde maar half. Zijn gedachten waren heel ergens anders. De hare ook. Opeens zei ze “zou je je email nog eens willen bekijken?” Hij opende zijn telefoon. Nog geen bericht.
kort verhaal city stories 4Ze liepen inmiddels weer buiten, richting de grote brug over het kanaal. Het was echt een prachtige dag. De zon begon onder te gaan en maakte de schaduwen lang. “Zullen we hier even naar het uitzicht kijken?” zei hij terwijl hij al richting de brug liep. Zij vond het prima. Alle afleiding was mooi meegenomen. Ze was wel een beetje verbaasd. Meestal was zij het die hem vroeg om ergens even te blijven staan zodat ze een foto kon maken, of van het uitzicht kon genieten. Hij woonde hier alweer zo lang. Ze haalde haar schouders op. Het uitzicht was erg mooi, dus ze liep vrolijk mee. Ze stonden naast elkaar op de brug toen er een man aan kwam lopen met een viool. Hij begon een romantisch deuntje te spelen en knikte vriendelijk. Zij wilde iets zeggen, maar hij was druk met iets uit zijn rugzak pakken. Het was een klein doosje. Hij draaide zich om, knielde neer en keek haar ernstig aan. “Allerliefste…Wil je met me tr…” de rest van zijn woorden verdwenen in een gil van haar toen ze besefte dat hij haar een aanzoek deed en dat ook de grijnsende vioolspeler in het complot zat. En dat op deze middag! Terwijl ze op zo’n spannend bericht aan het wachten waren! “Gek!” riep ze en daarna “Natuurlijk! Ja! Ja!” De tranen sprongen in haar ogen die werden opgedroogd door zijn omhelzing. De zon zorgde voor een mooie rode gloed over de stad terwijl de vioolspeler zijn lied afmaakte. Het was een perfecte middag. Hij was opgelucht dat het hoge woord eruit was. Het had hem toch flink wat zenuwen opgeleverd. Stralend keken ze nog naar het uitzicht over de rivier totdat het tijd werd om weer naar huis te gaan.

-einde-

En de hypotheek? Ja natuurlijk kregen ze die toegekend. Dat bericht kwam echter pas een week later.

Ben je dol op verhalen en kijk je graag films? In Rotterdam vindt deze week het Internationaal Filmfestival Rotterdam plaats! Tot 5 februari kan je er nog een gevarieerd aanbod aan films bekijken. Voor alle informatie over het festival, programma en tickets, bezoek de website op IFFR.com.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.