6x Sicilië in de winter.

Sicilië in de winter

Sicilië is een prachtig eiland om in de winter te bezoeken! In tegenstelling tot de zomer is de omgeving groen en zijn de temperaturen veel meer geschikt voor het bezoeken van steden en bezienswaardigheden. In deze blog heb ik zes dingen voor je op een rij gezet welke handig zijn om te weten voor als je rond deze tijd naar Sicilië reist!
Catania Kerst

1. Feestdagen

Zoals in geheel Italië duren ook in Sicilië de feestdagen tot en met 6 januari. Dat is de dag dat de heks Befana langskomt! Naast Kerst op 25 december en Nieuwjaarsdag is ook 6 januari een feestdag waarop zo goed als alles gesloten is. Voor ons lijkt het feest van Befana op een mix van Sinterklaas en de Kerstman: Befana gooit cadeautjes voor de kinderen door de schoorsteen waar de sokken aan worden gehangen waar de cadeautjes in worden gestopt. Ze geeft kooltjes aan stoute kinderen…al zou Sicilië Sicilië niet zijn als je niet snoepgoed in de vorm van kooltjes kunt kopen om je kleine neefjes of nichtjes een beetje mee te pesten!
Befana Sicilie

2. Scontiiii – Sale!

Het is een item wat zelfs in het avondnieuws voorbijkomt en in vele commercials uit de radio galmt: het is de sale welke in Italië begint op 2 januari. Die dag is het druk in de winkels, al wachten sommigen ook geduldig af totdat de kortingen van 30% stijgen naar 50% en zelfs 70%. In ieder geval: indien je in de eerste weken van januari naar Sicilië op vakantie gaat, zorg dat je wat ruimte in je bagage overhoudt voor nieuwe aanwinsten!
Sale Catania

3. Sneeuw!

Op Sicilië tref je in de winter sneeuw aan! Je moet er wel voor de hoogte in: de enige sneeuw die er op Sicilië te vinden is, ligt op de top van de Etna. Ok, het kan soms voorkomen dat er ook elders in Sicilië sneeuw valt! Doorgaans is het op het eiland zacht weer met temperaturen tussen de 12 en 16 graden. Ook in de winter kan je op excursie naar de Etna. Vanuit Catania kan je een dagtocht, tochten van een halve dag zijn er ook, met gids boeken.
Catania fontein

4. Verse ricotta

In de winter heeft de ricotta de beste kwaliteit en dit weet elke Siciliaan. Ricotta verwerkt men niet alleen in pasta en als de zoute variant, maar juist ook in veel zoete lekkernijen zoals taart met ricotta en chocolade, in cake en als een zoete romige creme in cannoli, een machtig gebakje van gefrituurd speciaal deeg gevuld met ricotta en gedecoreerd met pistache of chocolade. In Sicilië zijn er in elk stadje en dorpje de pasticcherie bekend die de beste ricotta gebakjes maken. Het is het proberen waard!
Ricotta Sicilie

5. De beste wensen

Als je een paar keer in Italië bent geweest,  zul je de groeten wel kennen: ‘buon giorno!, ciao!’, maar in deze tijd zul je ook vaak ‘auguri!’ horen, of ook wel ‘auguri di buon anno!’ of ‘buone feste!’. Het zijn de beste wensen voor het nieuwe jaar of een wens voor fijne feestdagen. Groet gerust op deze manier terug, ze zullen er vrolijk van opkijken!
Sinaasappels

6. Bereikbaarheid en andere praktische informatie

Zowel vanuit Amsterdam als vanuit Eindhoven gaan er rechtstreekse vluchten naar Catania met Transavia, Easyjet en ook met Vuelling. De laatste vluchtaanbieder vliegt ook naar Palermo. Indien je een huisje huurt, let er dan op dat er verwarming aanwezig is. Dit is namelijk niet vanzelfsprekend! Er zijn woningen in Sicilië welke niet beschikken over verwarming, ze hebben het namelijk bijna nooit nodig. Controleer je boeking dus goed, of neem je warme kleding mee! Nog makkelijker is het om je reis te boeken bij TUI.nl* Dan weet je dat je reis naar Sicilie goed verzorgd zal zijn.

Tip: bekijk mijn pagina met mijn andere blogs over Sicilië voor nog meer reisinspiratie!

Wil je deze informatie op Pinterest bewaren? Leuk! Gebruik er de volgende afbeelding voor:
sicilie in de winter

 

 • dit is een affiliate link. Bedankt voor je support!
2 antwoorden
  • janine reso
   janine reso zegt:

   Sicilie is echt de moeite waard! Het is tijdens de wintermaanden wel wat goedkoper, maar de prijzen verschillen niet superveel van elkaar. Qua temperatuur is het voorjaar en najaar het meest aangenaam.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.