My July and August notes…zomer in Sicilië en Amsterdam.

Zomer terugblik

De zomer is mijn favoriete seizoen, niet in de laatste plaats omdat ik een gedeelte ervan nu alweer een aantal jaren doorbreng in Sicilië! Maar ook hier in Amsterdam: de zomer is mijn favoriet. Het heldere zonlicht, de lange avonden, de warmte (al was dat voor sommigen iets teveel van het goede deze zomer) ik kan er veel van genieten. Ook in Sicilië hebben we genoten van een heerlijke vakantie met prachtig zomerweer, familie, veel tijd aan zee en bezoekjes aan mooie plaatsen.

Sicilië zee

Bij San Lorenzo is de zee kristalhelder.

Daarbij hebben we genoten van het vele lekkere eten! Van superverse vis in restaurantjes tot aan de verse groenten uit de moestuin van mijn schoonouders in allerlei gerechten verwerkt. De zomer is de tijd van de aubergines, paprika’s en de tomaten, dus deze hebben we gegrild, gekookt, gerookt (ja echt) en verwerkt in sauzen geproefd, allemaal heerlijk. Ook de verse vijgen, de vijgen marmelade, de citroen granita en de limoncello (die ik dit keer helaas moest laten staan) smaakten allemaal geweldig.

groenten Sicilie

De opbrengst van een ochtend plukken in de moestuin.

verse vis Sicilië

Heerlijke mix van gefrituurde vis bij restaurant Lustru di Luna – zie mijn blog over Agrigento.

Het is ook niet zo gek dat alles om eten draait in Italië: het land heeft een heel geschikt klimaat om al deze heerlijke ingrediënten te verbouwen en daarbij heeft zij een rijkdom aan kennis vergaard hoe met deze ingrediënten je de allerbeste gerechten voor te schotelen. Voordat het water je ook in de mond loopt, ga ik snel verder met mijn blog overzicht van de afgelopen maanden!

Catania deco

Omhoog kijken in Catania

Blogs in juli en augustus

Ook op mijn blog was het qua nieuwe posts wat rustiger, want als ik op vakantie ben, ben ik ook echt ‘uit de lucht’ en komt het zelden voor dat ik nieuwe blogs upload. Toch wisten jullie mijn blog goed te vinden en zag ik opnieuw een stijgende lijn qua aantal bezoekers en pageviews, leuk! In juli deelde ik een paar easy summer reads, voor als je op de trein of op het vliegveld stond te wachten en even iets makkelijks wilde lezen. De eerste blog betrof het reis dillemma: zou jij wel of niet van tevoren je overnachting boeken? In de tweede blog in juli schreef ik een kort verhaal wat zich afspeelt in Catania over het ontstaan van de heerlijke pasta alla Norma.

Catania Bellini

De stad Catania herbergt vele verhalen. Zou hier in de buurt van dit plein het verhaal rondom de pasta alla Norma hebben afgespeeld?

In augustus stond mijn blog geheel in het teken van Sicilië. In de blogs die ik plaatste, nam ik je mee naar bezienswaardigheden rondom Agrigento en deelde ik tips om te doen in Syracuse. In mijn blog 5x eten en drinken in Ortigia, Syracuse schreef ik waar je een geslaagde dag in deze mooie stad met een lekker diner kunt afsluiten.

Valle dei Templi

De tempels in Valle dei Templi bij Agrigento zijn een echte must-see.

Naast het schrijven van blogs, ben ik zoals alle bloggers op de achtergrond regelmatig bezig met ‘blog onderhoud’. Ik kijk of mijn website nog logisch is ingedeeld, ik update oude blog posts waar nodig en ik plaats nieuwe foto’s. Dit keer maakte ik ook een nieuwe pagina op mijn blog, speciaal voor alle blogs over Sicilië! Dit maakt de blogs hopelijk beter vindbaar.
Sicilië oostkust

September: nazomeren

Met dat ik het woord nazomeren opschrijf, hoop ik heel erg dat we inderdaad nog een mooie nazomer tegemoet gaan! Wat mij betreft blijft het nog lang warm en zonnig. Met de opkomende herfstkleuren wordt het dan prachtig om naar buiten op pad te gaan! Wat het weer betreft, is het maar afwachten wat we nog kunnen verwachten. In ieder geval zullen op Cities ’n Stories weer nieuwe blogs gaan verschijnen met nieuwe inspiratie voor je stedentrips.

Agrigento selfie

In de Valle dei Templi was het wel echt heel erg warm! Toch zie ik uit naar een heerlijke nazomer. Tot ziens in september!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.