slingers stad

My February notes…en mijn blog bestaat 6 jaar!

Terugblikken op februari

Een nieuwe maand is weer begonnen en daardoor is het weer tijd voor een terugblik op wat er zoal in februari gebeurde. Nieuwe blogs bleven even uit. Waar ik dan wel mee bezig was? Een heel aantal leuke dingen! Daarbij bestaat Cities ’n Stories inmiddels alweer 6 jaar. In de herinneringen die Facebook mij voorschotelt zie ik foto’s van de teasers terug die ik ooit in 2014 plaatste. Achter de schermen had ik een paar maanden gewerkt aan mijn idee, de layout en aan de eerste vijf blogs. Die wilde ik gereed hebben voordat ik mijn blog online zou zetten. Nu, zes jaar later, ben ik nog steeds trots op mijn blog en op wat het inmiddels is geworden. Daarover later meer. Eerst even terug naar februari!

Etna Sicilië
medio februari was dit mijn uitzicht: de vulkaan Etna, mooi he!

Op familiebezoek in Sicilië

De maand februari begon allereerst met een grote piek aan werk. Dit maakte dat de avonden en weekenden voor mij in het teken stonden van bijtanken. Daarbij begon het al snel tijd te worden voor koffers pakken en de laatste dingen regelen voor onze reis naar Sicilië! Nu is februari niet een doorsnee maand om naar Sicilië af te reizen. Voor ons was dit echter de allereerste keer dat we baby Giulia meenamen naar dit mooie eiland én naar haar opa en oma, ooms en tantes, neven en nichten en achterneven, achternichten en noem maar op. Kortom, we gingen er een week op familiebezoek!

Ortigia Sicilië
Ook in februari schijnt de zon al fel in Sicilië. Het blauw steekt mooi af tegen de witte gebouwen.

Sight-seeing Sicilië

Natuurlijk hebben we ook wel iets gezien van het eiland gedurende de tijd dat we in Sicilië waren. We bezochten Ortigia en verbleven aan de kust bij de stad Augusta, waar nog een echte zeppelin hangar staat. We hadden daarbij erg geluk met het weer, de thermometer tikte dagelijks de 18-20 graden aan, en je kon mooi de Etna zien zo helder dat het was. Sicilië in februari staat overigens volop in het teken van carnaval! Je kan zo aansluiten bij optochten. Vergeet ook niet de chiacchiere te proeven, koekjes die worden gebakken voor carnaval.

koekjes
Tijdens carnaval zijn deze koekjes de traditie in Sicilië: chiacchiere, letterlijk: kletskoppen

Weer terug in Nederland: baby showerrr

Eenmaal weer thuis, stond het volgende feestje alweer voor de deur: een baby shower van éen van mijn zussen. In april wordt ik tante! Rozer dan dit feestje kon simpelweg niet, de kleur spatte overal vanaf. Kortom, ja, ze verwacht een meisje.

taart
Deze heerlijke taart was speciaal gemaakt voor de baby shower van mijn zusje.

Cities ’n Stories bestaat 6 jaar!

Inmiddels is de maand maart alweer even begonnen, bekijken we dagelijks allemaal de updates over het coronavirus en houdt dit ook de reiswereld flink bezig. Zo is onder andere de TBex conferentie welke over een week zou plaatsvinden in Catania, verschoven naar einde dit jaar. Erg jammer, maar ‘better safe than sorry’! Naast dat gaat ook de rest van de wereld gewoon door en bestaat Cities ’n Stories alweer zes jaar! Het is zo’n moment dat ik altijd weer even terugdenk aan het begin. Ik zocht een platform, een eigen stukje internet, waar ik mijn creativiteit kwijt kon. Je kunt erover lezen in de allereerste blog die ik publiceerde.

slingers stad
Mijn blog bestaat 6 jaar: reden om de slingers op te hangen! – Ortigia Sicilië

Het begin van Cities ’n Stories: terug naar 2014

In 2014 stond het internet op het punt een flinke ontwikkeling door te maken. Het was in 2015 dat Google haar algoritme over de kop gooide en daarna ging het echt los. Het was een tijd waarin al veel blogs bestonden, maar de echte ‘influencer’ nog net niet. Instagram en Twitter bestonden nog zonder bots, zonder trollen en zonder grote hoeveelheden te koop aangeboden accounts, maar ook dat is de afgelopen jaren wel anders geworden. Bloggen is echter nog steeds hetzelfde gebleven en dat vind ik er nou juist zo leuk aan. Zo leuk dat ik inmiddels alweer 6 jaar Cities ’n Stories kan vieren. Wat mij betreft plak ik er nog een heel aantal jaren aan vast. Leuk dat je zo af en toe langskomt om mijn blogs te lezen! Ik hoop je ook dit zevende jaar veel nieuwe inspiratie te kunnen geven.

coffee heart
“Let’s start with a heart in your coffee” en daarna op naar vele nieuwe blogs op Cities ’n Stories!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.