Gezond in de stad: moestuintjes!

Nieuwe hype?
Het lijkt erop alsof zich een nieuwe hype voltrekt: de moestuintjes actie van een grote supermarktketen was enorm populair eerder dit jaar, en in meer en meer huizen kom ik in de keuken bakken en kassen met geplante kruiden en groenten tegen. Het zelf verbouwen van groenten en dergelijke gaat echter al weer een flinke tijd mee. Ook in de stad!
stadstuinieren
Historie van stadstuinieren
Hoelang het tuinieren in de stad al bestaat, wordt duidelijk door de organisatie City Farmer uit Vancouver, Canada. Zij houden zich al sinds 1978 (!) bezig met lesgeven aan stedelingen hoe zij voedsel kunnen verbouwen en op welke manier zij een duurzaam bestaan vorm kunnen geven. Op hun website delen zij ook anno juni 2015 nog steeds informatie over alles wat maar te maken heeft met landbouw in de stad. Zelf schreef ik al eens eerder over de ontwikkelingen hierin. Zie bijvoorbeeld deze blog van precies een jaar geleden! Ook had ik vorig jaar een update gedeeld over mijn eigen project: het verbouwen van tomaten! Overigens heb ik de gehele zomer voor drie flinke tomantenplanten gezorgd welke ik in verband met de felle zon en wind had omgedoopt van balkontomaat naar variant in de vensterbank.
stadstomaat
En nu jij!
Of je nou in de stad woont of niet, het is superleuk en ook heel gezond om je bezig te houden met het verbouwen van je eigen groenten, fruit en/of kruiden. Het maakt je bewust van wat je eigenlijk allemaal eet en daarbij heeft voedsel wat je zelf geoogst hebt meer smaak! Al is dat laatste misschien eerder de psychologie die gaat werken, omdat je nou eenmaal veel meer moeite voor je salade met radijsjes hebt moeten doen dan het even kopen in de supermarkt. Om terug te komen op die supermarkt: wie is het gelukt om momenteel gewassen te laten groeien uit die leuke moestuintjes? Of verbouw je zelf al een tijdje weer andere groenten? Ik ben benieuwd!

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.