Rome, een gezonde stedentrip!

Colloseum“Rome is een stad gebouwd op zeven heuvels.” ik las het in een reisgids, maar nog nooit eerder heb ik dit zo erg ervaren als tijdens mij laatste reis, toen bleek dat ons bed and breakfast bovenop 1 van die heuvels lag! Heerlijk was het om in de ochtend en avond op pad te gaan, heuvelafwaarts op naar de mooie wijken van de stad. Maar de terugweg was elke keer een heuse work-out. Een stedentrip is trouwens altijd heel gezond. Bedenk de hoeveelheid kilometers die je in een grote stad loopt om de diverse bezienswaardigheden te bekijken! En bedenk hoe ontspannend het is om er even helemaal uit te zijn. Tel daar de zeven heuvels bij op en met stip zal Rome op nummer 1 komen van het lijstje ‘meest gezonde stedentrips’.
OntbijtGezond of niet, bovenal is Rome gewoon een prachtige stad. Het doet aan als een groot openluchtmuseum waar het huidige leven en de historie elkaar afwisselen. Bekende high-lights zijn het Colloseum en het Forum Romanum. De wijk Trastevere is leuk om ’s avonds in te verdwalen en dan kan je nog dagen besteden aan het bezoeken van de diverse pleinen, kerken en musea die Rome rijk is.
St PieterHeel leuk vond ik het ook om mee te gaan in het gebruik ‘fare una passegiata‘: wandelen in de stad om te zien en om gezien te worden. Je kunt het flaneren combineren met ergens een aperitief gaan drinken aan het begin van de avond om vervolgens verder te wandelen naar een leuk restaurant om later in de avond te gaan eten.

Rome biedt namelijk niet alleen veel bezienswaardigheden, maar ook een aantal zeer goede restaurants! Uiteindelijk waren wij het meest enthousiast over de gerechten bij Rossopomodoro, een Napolitaans restaurant waar je zowel terecht kunt voor heerlijke pizza’s als diverse gerechten uit de Napolitaanse keuken. Voor de oplettende gast valt er bij Rossopomodoro ook nog wat over Italiaanse en Napolitaanse gebaren te leren!
Ciao Roma

 

 

 

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *