Napels sunset

Vijf weetjes over deel 2 van de Weg van Italië serie (zonder spoilers!)

De keuze van Katia

Op dit moment is deel 1 van de Weg van Italië serie, Op zoek naar Matteo, overal verkrijgbaar. In oktober van dit jaar zal deel 2 verschijnen met de titel De keuze van Katia. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten, deel ik in deze blog vijf weetjes over dit nieuwe boek! Zonder spoilers uiteraard. Lees snel verder!

Katia Capasso
In deel 2 leer je Katia kennen

1. De hoofdpersoon Katia is Italiaanse

Met dat de hoofdpersoon uit deel 2 Italiaanse is, haalde ik mezelf een hele uitdaging op de hals. Ik moest hiervoor namelijk veel van mijn eigen Nederlandse ideeën loslaten en mij verplaatsen in de leefwereld van een Italiaanse jonge vrouw. Hoe ik dit heb gedaan? Ik heb mijn schoonzussen veel bestudeerd en in de beschrijving van Katia opgenomen van hoe zij zouden reageren, wat zij zouden zeggen, hoe zij in het leven staan. Het grappige is dat Katia uiteindelijk nog het meest weg heeft van mijn schoonmoeder. Ze heeft namelijk een sterk karakter en ze zegt wat ze denkt (en dat heeft niet altijd het gewenste effect). Katia Capasso is 26 jaar oud en klaar om alles te gaan bereiken wat zij wil. In deel 2 gaat zij heel wat meemaken!

Capri
De prachtige natuur van Capri

2. Het verhaal speelt zich nagenoeg helemaal in Italië af

Vond je in deel 1 de Italiaanse sfeer leuk, dan heb ik goed nieuws voor je: in deel 2 komt dit helemaal terug! Opnieuw neemt het verhaal je mee naar Salerno, de kuststad onder de rook van Napels. Daarbij komen ook andere pareltjes zoals het mooie eiland Capri in deel 2 voorbij. Ook ontbreken de vele kopjes koffie niet en overheerlijk regionaal gebak zoals sfogliatelle.

Napels sunset
Een romance kan natuurlijk niet ontbreken

3. Er zit een romance in

Om niet teveel weg te geven: Katia ontmoet een oude jeugdliefde en er bloeit opnieuw iets op. Dit gaat natuurlijk niet van een leien dakje. Ik schotel je graag een niet een al te voorspelbare roman voor en daarom dus ook een niet al te voorspelbare romance! Wat vind jij trouwens van iemand een tweede kans geven?

4. Het is een kerstverhaal, bomvol Italiaanse kersttradities

Deel 2 uit de Weg van Italië serie is een echt kerstboek! In de roman kom je tradities tegen uit Zuid-Italië die horen bij kerst en Oud en Nieuw, zoals de zoete struffoli, het tombola spel, en typische gerechten. Ook speelt het lichtfestival Luci D’Artista, het grootste lichtfestival in heel Zuid-Italië wat jaarlijks plaatsvindt in Salerno, een belangrijke rol in dit boek.

De keuze van Katia
Veel karakters uit deel 1 komen terug, maar het verhaal draait voornamelijk om Katia

5. Karakters uit deel 1 komen terug

Indien je denkt ‘oké, een nieuwe hoofdpersoon, maar hoe gaat het dan verder met Naomi, de hoofdpersoon van deel 1? Ook dan heb ik goed nieuws voor je. In deel 2 kom je te weten hoe het verder met haar gaat. Ook andere karakters uit deel 1 komen terug in deel 2, zoals Marta, Daniele, Marleen, Giuseppe en Ettore!

Katia Solene Debies
Recent kwam ik het werk van Solène Debiès tegen. Zij maakt dit soort vrolijk gekleurde tekeningen en ik vond dit plaatje precies Katia zoals ik haar voor me zie!

Wat zou jij willen weten?

Dit waren mijn weetjes over De keuze van Katia. Zijn er nog meer dingen die je zou willen weten? Laat een reactie achter onder deze blog, of schrijf me via de socials!

Wil je deze informatie op Pinterest bewaren? Leuk! Je kunt er deze afbeelding voor gebruiken:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.