Milaan en de Galleria Vittorio Emanuele.

Highlights in Milaan

Er is een highlight in Milaan die iedereen wel kent: de suikerwitte imposante Dom in het midden van de stad. Het is een prachtige kerk, maar het is niet waar deze blog over gaat! Op de foto hierboven zie je de ingang van het gebouw aan de linkerkant van de Dom waar deze blog wel over gaat. Heb je je ooit wel eens afgevraagd wat er naast de Dom op het plein nog meer te zien is? Lees dan snel verder! In deze blog neem ik je mee naar het prachtige gebouw genaamd Galleria Vittorio Emanuele.
Galleria Vittorio Emanuele 1

Geschiedenis

De Galleria Vittorio Emanuele is een winkelpassage welke is gebouwd in 1865 en wordt ook wel de salon van Milaan genoemd. Deze ‘salon’ is een indrukwekkend gebouw: de triomfboog als ingang, glazen koepeldaken, een mozaïeken vloer, het is zeker de moeite waard om er eens een kijkje te nemen! In de 19e eeuw was het hét symbool van de economische vooruitgang. In die tijd was het niet enkel een sociaal maar ook een politiek ontmoetingspunt. Op de vloer zie je dit nog een beetje terug: naast de sterrenbeelden vind je hier ook het stadswapen van Milaan en ook dat van Rome, Florence en Turijn. Een hele andere leuke fun fact: het drankje Campari heeft in een bar in deze Galleria zijn oorsprong!

milaan galleria

Ik vond dit wel een hele leuke foto van de Galleria! Niet mijn eigen foto, dus hierbij de photo credit

Winkels, restaurants en bars

Ook tegenwoordig is de Galleria Vittorio Emanuele nog een populair ontmoetingspunt. Er zijn diverse bars en restaurants te vinden waar je terecht kunt voor een drankje en nog net even wat langer genieten van deze mooie winkelpromenade. De winkels die je er kunt vinden varieren van luxe tot zeer luxe. Zo zijn Prada en Mercedes Benz slechts twee voorbeelden van wat je er zoal aantreft…Voor de meesten onder ons zal het dan ook vooral bij window shopping blijven, maar ik vond zelf dat het ook niet zozeer de winkels zijn wat dit gebouw zo te moeite waard maakt om eens te gaan bekijken.
Galleria Vittorio Emanuele 2

Waar te vinden

De Galleria Vittorio Emanuele ligt in hartje Milaan en is gemakkelijk te bereiken met de metro (uitstappen bij halte Duomo). De stad Milaan is sowieso een leuke bestemming voor een stedentrip. Vanuit Nederland gaan er verschillende vluchten naar Milaan. Via de website van Schipholtickets.nl* kan je vliegtickets van diverse vluchtaanbieders vergelijken en gemakkelijk de goedkoopste optie boeken.

Lees ook mijn andere blogs over Milaan:

15x doen in Milaan 15 tips voor een weekendje Milaan.

De hits van Milaan over eten en drinken in deze stad.

Wil je deze informatie op Pinterest bewaren? Leuk! Je kunt er deze afbeelding voor gebruiken:
Milaan Galleria Vittorio Emanuele

  • dit is een affiliate link
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.