un bacio di Florence

Een stad die het hele jaar door prachtig is om te bezoeken en vooral in de zomer ook zeker een bezoekje waard is, is Florence! Naast de bekende stukken van de stad: de Ponte Vecchio over de rivier de Arno, de invloeden van de familie de Medici, en bekende kunst zoals het standbeeld de David van Michelangelo, is er uiteraard nog veel meer te zien in deze stad!
photo credit
Vers van de pers is het nieuwe museum Museo Novecento met kunst uit de 20e eeuw. Dit museum is eind juni geopend en er zijn ongeveer 300 kunstwerken te bekijken in 15 verschillende tentoonstellingen. Voor adresgegevens en overige informatie ga hier naar de website van het museum welke ook in het Engels beschikbaar is! Website Museo Novecento.
photo credit
Zoals elk jaar is er ook dit jaar de gehele zomer bij diverse luxe hotels en andere locaties welke doorgaans wat minder toegankelijk zijn, vrij toegang tot het dakterras. Dit evenement heet Terrazza con Vista (terras met uitzicht) en duurt nog tot 30 september. Alle terrassen bieden je een prachtig uitzicht over de stad en geven je de mogelijkheid om een paar mooie foto’s van Florence te maken! 
photo credit
Niet te missen, en ook heel bekend, is de ‘Duomo’ middenin de stad. Deze prachtige kathedraal staat al in de stad sinds 1472 en behoort tot de grootste drie kathedralen van Europa! Uitzicht vanaf de bijbehorende toren, de Campanile, over de stad is ook erg gaaf. Hiervoor moet je echter wel heel wat traptreden beklimmen. Wat vooral toch ook heel fijn blijft aan een bezoekje aan Florence, en bij meer steden in zuidelijk Europa, is het heerlijke ijs waar je van kunt genieten!
photo credit

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.