Taormina theater

Het theater van Taormina

Openluchttheater

Het mooie stadje Taormina wordt ook wel het Saint-Tropez van Sicilië genoemd. Je treft er dan ook veel luxe aan: dure winkeltjes, luxe restaurants en grote 5-sterren hotels. Daarbij is Taormina ook heel mooi, met bougainville in overvloed in het voorjaar en de kenmerkende grote plantenpotten die de trappen sieren in allerlei kleuren. In het voorjaar en de zomer is het leuk om met het kabelbaantje naar het strand Isola Bella af te dalen om daar te genieten van een frisse duik of een lunch in een van de restaurantjes aan zee. De stad is niet heel groot, je kunt er in een middag doorheen wandelen, maar ze herbergt wel een grootse bezienswaardigheid. In deze blog lees je er alles over: het openluchttheater van Taormina

Isola bella Taormina
Isola Bella, hierover lees je meer in mijn eerdere blog over Taormina
Taormina straatje
Taormina is een mooie plaats om te zien. In deze blog lees je alles over het openlucht theater.

Een theater van weleer…

Het theater van Taormina stamt uit de derde eeuw voor Christus. Het is een van origine Grieks theater uit de tijd dat Sicilië nog onder Magna Graecia viel, het gebied wat het grootste deel van Zuid-Italië omgaf. In de derde eeuw na Christus is het theater gerenoveerd, maar volgens Romeinse gebruiken. Oftewel, het theater werd aangepast naar Romeinse maatstaven, zo werd er een arena in gebouwd en er werd een muur met pilaren en standbeelden als achterwand opgetrokken. Sindsdien staat het er ook alweer enkele eeuwen lang. In deze mooie video kan je een reconstructie bekijken die laat zien hoe indrukwekkend het theater ooit geweest moest zijn:

… én een theater van nu!

Tegenwoordig kan je het theater nog steeds bewonderen. Wat je aantreft is voor een deel ruïne, maar je kunt nog heel goed zien hoe ooit het prachtige openluchttheater eruit moet hebben gezien. Ook is het nog steeds heel indrukwekkend, vanwege de grootte, het theater biedt wel 4500 zitplaatsen, en de ligging, waarover later meer. Daarbij is het theater nog steeds in functie. Regelmatig vinden er voorstellingen, opera’s en concerten plaats.

Taormina theater
Vanaf de tribune heb je een spectaculair uitzicht
Theater Taormina
Zijaanzicht van het theater

En hiervoor wil je ook het theater bezoeken

Naast het theater van Taormina zelf, is de ligging ook indrukwekkend. Vanuit het theater kijk je ver uit over de omgeving. Van het strand bij Giardini Naxos aan de kust, tot aan de Etna. Je kunt er dan ook spectaculaire foto’s maken, of simpelweg een tijdje van het uitzicht genieten.
Om het theater heen ligt een park waar je een mooie wandeling kunt maken (en ook heel veel foto’s). Elke eerste zondag van de maand kan je het theater gratis komen bewonderen. Op andere dagen dien je een ticket te kopen. Tickets bestellen kan via deze website.

Theater Taormina plattegrond
In het park vind je deze plattegrond
Wandelen Taormina
Je kunt helemaal bovenlangs het theater wandelen
panorama Giardini Naxos
En genieten van het spectaculaire uitzicht!

Meer Sicilië tips

Dit waren mijn tips voor een bezoek aan het theater van Taormina. Wil je meer tips over Sicilië lezen? Bezoek hier mijn speciale Sicilië pagina met een overzicht van alle blogs die ik over dit mooie eiland heb gepubliceerd. Deze blog verscheen eerder als gastblog op Il Mandorlo shop, een webshop boordevol typisch Siciliaanse producten. Neem er snel een kijkje!

Wil je deze informatie op Pinterest bewaren? Leuk! Je kunt er deze afbeelding voor gebruiken:

taormina theater
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.