Kunst door de stad, een eerste vondst.

photo credit

Kunst trekt een spoor door steden. Maar ook veel kunst wordt door steden en het leven in de stad geïnspireerd! In deze blog deel ik een aantal van mijn vondsten met je en mogelijk ga je zelf op zoek naar meer!

Hyperion

Dit is een foto van een graffiti kunstwerk welke is gemaakt door een ‘urban artist’ die zich SAM3 noemt in de stad Murcia in Spanje als onderdeel van het project “12 schaduwen”. Deze man heeft al in diverse steden over de hele wereld kunstwerken gemaakt, maar vooral veel in Spanje. Dit soort kunst staat bekend als ‘Ephemeral art’ oftewel: kunst die maar tijdelijk bestaat. Deze muren staan namelijk op de planning gesloopt te worden! De afbeelding is genoemd Hyperión en de kunstenaar omschrijft het als “great means for small aims, look for silver for the God of the observation and its shade” Meer van zijn werk kan je hier vinden.

photo credit

Dit schilderij, geloof het of niet, is gemaakt met koffie! Het is een afbeelding van een bekende brug uit Florence, Italië, welke in diverse schilderijen terugkomt. Heel origineel vond ik dit exemplaar, want hoe vaak tref je nu iets wat met koffie geschilderd is?

Ten slotte een foto van een van de schilderijen van iemand die ik heel goed ken en die zich veel laat inspireren door mooie vergezichten in steden: mijn moeder! Dit is een schilderij waar ze kort geleden aan is begonnen en waar ze momenteel nog aan werkt. De veelkleurigheid van zuidelijke steden is wat haar aanspreekt en wat zij graag verwerkt in haar tekeningen en schilderijen.

Wie weet heb je zelf ook onlangs ergens een mooi kunstwerk gezien wat geïnspireerd is op een stad, of door het leven in de stad. Laat het me weten! Ik ontdek graag nieuwe kunstwerken en de verhalen die erachter zitten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.