De leukste, gezelligste en mooiste: 5 cafés in de Jordaan.

Jordaan

Prinsengracht

Terrasjesweer!

Deze blog dankt haar inspiratie aan het heerlijke weer en een aantal vrije dagen. Ik woon hier nog maar kort in de Jordaan en ook ga ik binnenkort alweer verhuizen! Daarom vond ik het tijd voor een rondleiding in deze mooie wijk van Amsterdam. Deze rondleiding gaat langs de leukste, mooiste en gezelligste cafés van de Jordaan.

1.Café De Blauwe Pan

We beginnen in de Westerstraat. Zo ongeveer in het midden van deze straat, tussen een hoop andere cafeetjes en restaurants tref je café De Blauwe Pan. Dit café heeft niet zo’n groot terras, de stoeltjes die er staan zitten altijd vol en het heeft een gezellige sfeer. Café de Blauwe pan staat bekend als het gezelligste eet- en feestcafé van de Jordaan.

2.Café Restaurant Noordwest

Loop de Westerstraat uit naar de Noordermarkt en daar vindt je het beste van twee werelden: café restaurant Noordwest ligt op de hoek van de Westerstraat en aan de andere kant loopt het terras uit over de Noordermarkt. Naast een gezellige avond op het terras kan je hier ook terecht voor een diner. De kaart biedt meer dan de standaard gerechten en daarom is het een aanrader om eens te gaan eten.

3.Café Thijssen

Zodra je vanaf de Noordermarkt iets verder linksaf de wijk Jordaan in wandelt, kom je terecht bij café Thijssen. Dit is een populair café waar zowel studenten, andere inwoners van de wijk en toeristen graag een drankje drinken. Het is er altijd gezellig druk en er is een ruim terras beschikbaar tijdens de mooie dagen.

Uitzicht terras Vergulde Gaper

uitzicht vanaf terras Vergulde Gaper

4.Café Tabac

Dit café op de hoek van de Prinsengracht is al vaak bestempeld als het mooiste café van de Jordaan. Van buiten heeft het café Tabac iets schilderachtigs, vooral in de avond, het is een heel klein café op een hoek van de Prinsengracht. Binnen is het een mooi café en een groot terras heeft het niet, maar de vele bezoekers maken geregeld het terras ietsje groter door buiten op de stoep staand te genieten van de gezelligheid.

5.Café de Vergulde Gaper

Ten slotte lopen we langs de Prinsengracht en tref je even verderop op de hoek met de Prinsenstraat een prachtig cafe aan: de Vergulde Gaper. Dit café beschikt over een terras wat gedurende lange tijd van het jaar open is. Dit door de terrasverwarming welke maakt dat het op koudere dagen ook aangenaam is! Bezoek je het café op een zondagmiddag dan tref je er regelmatig live jazz muziek aan. > update oktober 2022: helaas, dit café bestaat niet meer en toch ook wel! Sinds kort zit er het eetcafé Kikkie van de Prinsensluis. Ik ben er nog niet geweest, maar de recensies en uitspraken als ‘dit eetcafé ademt Jordaan’ klinken veelbelovend!

Wil je deze tips op Pinterest bewaren? Leuk! Je kunt er deze afbeelding voor gebruiken:
terrasjes Jordaan

Jouw bezoek aan Amsterdam

Dit was mijn top 5 van de mooiste cafés in de Jordaan. Wat is jouw favoriet? Of hoort er volgens jou nog een ander café in dit rijtje thuis?Mocht je binnenkort weer eens naar Amsterdam gaan, bekijk dan ook de leuke aanbiedingen van de I amsterdam City Card* Met deze kaart krijg je gratis entree tot de belangrijkste Amsterdamse musea & attracties, kan je Amsterdam vanaf het water ontdekken met een gratis rondvaart en maak je onbeperkt gebruik van het OV in Amsterdam (bus, tram & metro).

  • dit is een affiliate link. Bedankt voor je support!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.