Erice

Bezoek Erice voor het mooiste uitzicht van Sicilië.

Erice
Erice

Erice is een stad in het westen van Sicilië. Ze ligt naast de stad Trapani, maar dan een stuk hoger, op 750 meter hoogte. Het oude centrum is niet groot en al wandelend kan je er de bezienswaardigheden bekijken welke veelal dateren uit de middeleeuwen. Erice bestaat echter al langer, al veel langer! De legenden zeggen dat het ouder is dan Rome en het stadje komt bijvoorbeeld terug in geschriften van Homerus en Horatius. In deze blog geef ik je een voorproefje van deze mooie stad en ook van het mooie uitzicht dat Erice biedt.

Erice citadel

De stad Erice komt al voor in geschriften uit 750 voor Christus!

Erice kabelbaan

Met de kabelbaan naar boven.

Naar Erice met de kabelbaan

Vanaf Trapani kan je ervoor kiezen of je met de auto naar Erice rijdt, of dat je met de kabelbaan naar boven gaat. Natuurlijk is het ritje met de kabelbaan veel leuker! Ook vanuit de kabelbaan kan je op gegeven moment al mooi uitkijken over Trapani en de zee. Vanaf het uitstappunt van de kabelbaan in Erice loop je vrij makkelijk naar de stadspoort waarbinnen het oude stadscentrum met haar karakteristieke weggetjes begint. Meestal begint men hier echter eerst met al een aantal mooie foto’s maken van het prachtige uitzicht.
Erice uitzicht

Het kasteeltje en het Kasteel

Een bijzonder kasteel wat je kunt zien in Erice is het Castello Pepoli, een klein kasteeltje wat pas recent in 1881 bovenop een rots werd gebouwd en wat vanaf vele plekken haast onbereikbaar lijkt. Er loopt echter wel een weggetje naartoe. Het veel grotere Castello di Venere (kasteel van Venus) ligt ernaast en dateert uit de 12e eeuw. Het zijn veelal ruines wat je tegenwoordig nog kunt bekijken. Ook heel mooi om te bekijken en doorheen te wandelen is het park wat om de kastelen heen ligt, parco Balio. Andere bezienswaardigheden zijn de Duomo uit de 14e eeuw en de stadspoorten.

Castello Pepoli

Castello Pepoli

Castello Venere

Castello Venere

Het prachtige uitzicht

Waar Erice bekend om staat is het prachtige uitzicht over Sicilië. Op een heldere dag kan je zelfs de Etna zien. Aan alle kanten van de stad zijn uitkijkpunten vanaf waar je mooie foto’s kunt maken. Ook de straatjes in de oude stad zijn erg mooi en een wandeling door de stad maken is daardoor erg leuk.

wandelen Erice

Wandelen in het oude stadscentrum

Erice wandelen

Praktische informatie

Erice leent zich prima voor een ochtend- of middagtrip. Veel groter is de stad niet, waardoor je een bezoek aan Erice ook makkelijk kunt combineren met andere bezienswaardigheden in de omgeving. In Erice zijn genoeg gelegenheden om een terrasje te pakken of iets te gaan eten, maar de prijzen zijn wel hoger dan in de omgeving. Het is best wel een toeristentrekker, daarom is mijn tip om voor een lunch of diner ergens in het ernaast gelegen Trapani aan te schuiven, want daar zijn de prijzen aanzienlijk lager. Wat wel weer een voordeel is van dat men in Erice aan het toerisme is gewend, is dat er overal informatie beschikbaar is. Je kunt zelfs een hele route door de stad wandelen, waarmee je alle bezienswaardigheden aantreft. Bij de stadspoort porta di Trapani kan je het toeristen informatie punt vinden.
Erice uitzichtVanuit Nederland gaan er diverse vluchten rechtstreeks naar Palermo en vanaf Palermo is het ongeveer nog 1,5 uur rijden naar Erice. Wil je naar Sicilië op vakantie, maar bij voorkeur met een reis waarin al een en ander is georganiseerd? Bekijk dan ook eens de reizen welke TUI.nl aanbiedt, zoals deze rondreis door Sicilië* waarin je ook Erice aandoet . Wil je deze informatie op Pinterest bewaren? Leuk! Je kunt er deze afbeelding voor gebruiken:
Erice Sicilië

*dit is een affiliate link. Bedankt voor je support!

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.