Paris est tres jolie!

photo credit
Parijs. In deze stad hangt een sfeer…die moet je een keer proeven! De stad heeft iets qua sfeer wat je nergens anders zult vinden. Misschien is dat de reden dat ze de ‘Stad van de liefde’ genoemd wordt? Los hiervan is het vooral natuurlijk ook een hele mooie stad met een feest van herkenning. Iedereen kan het wel opnoemen: de Eiffel toren, het Louvre, maar ook de Sacre-Coeur en de Notre Dame! Stuk voor stuk zijn het bouwwerken die je waarschijnlijk ergens hebt gezien, zelfs zonder te stad zelf te hebben bezocht!
photo credit
Parijs voor mij is vooral dit feest van herkenning. Naast de karakteristieke gebouwen tref je er namelijk ook winkels van diverse bekende modehuizen, kijk je naar kunst waarvan je denkt “Ja! Dat ken ik!” en, ook iets wat jaarlijks terug komt is dat het de stad is van de finish van de Tour de France!
photo credit
Aan de andere kant is Parijs ook de stad met sierlijk aangelegde parken, grootse pleinen en de stad waar het al heerlijk is om ergens bij een bakkertje een versgebakken stokbrood te kopen, elders een stuk kaas, en in alle rust ervan te genieten met uitzicht op de rivier de Seine.

photo credit
Ten slotte: wil je de stad met vuurwerk meemaken? Zorg dan dat je op 14 juli in de stad bent! 14 juli is namelijk een nationale feestdag in Frankrijk en in Parijs wordt dit zowel op de avond van 13 juli als tijdens 14 juli zelf gevierd met vuurwerk en nog veel meer activiteiten. 
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.