Zomercarnaval in Rotterdam

zomercarnaval3Caribische sferen
Er zijn een paar dagen in het jaar dat de zon altijd doorbreekt in het centrum van Rotterdam. Of het nu bewolkt is of regent, de zon is er! Hoe dat kan? Het komt door de mensen die het zomercarnaval vieren, de vrolijk gekleurde outfits van de dansers, de uitgedoste karren, de tropische klanken van de muziek! Dit alles bij elkaar maakt het een mooi feestje wat je absoluut eens zou moeten meemaken.
zomercarnaval confettiIk was erbij twee jaar geleden. Het was warm, de eettentjes langs de straten waren al vroeg druk in de weer met het klaarmaken van allerlei exotische gerechten. Zo tegen het einde van de ochtend voel je dat er later die dag iets staat te gebeuren! Eerst het wachten op de optocht, in de verte de muziek horen, het steeds drukker wordende centrum…De confetti, de feestelijkheid, de muziek, het was een mooie dag! Op gegeven moment doen je voeten wel pijn en zat ik ergens aan de kant van de straat op een stoepje. Een wat oudere vrouw zat naast mij en knoopte een praatje aan. Zichtbaar genietend van de sfeer vertelde ze hoe ze helemaal vanuit Limburg deze kant op was gereisd om dit mee te maken. Wat was het dan ook jammer dat het vorig jaar niet doorging…gelukkig is het al bijna zover: zomercarnaval 2016 komt eraan!
zomercarnaval smileBe there: zomercarnaval 2016!
Tot zover mijn sfeerbeschrijving, hierbij de facts! Dit jaar zal de straatparade op zaterdag 30 juli plaatsvinden. De route van deze parade kan je alvast bekijken via deze link. Om 13:00 uur zal de straatparade beginnen. Op de Coolsingel en op het Schouwburgplein zijn langs de parade allerlei eettentjes te vinden waar je verschillende Caribische lekkernijen kunt kopen.
Ben je 29 juli in de buurt kom dan ook kijken bij de Battle of The Drums! Drie brassbands strijden tijdens deze avond om de titel beste brassband 2016 en maken dat de stad alvast in de sfeer van het zomercarnaval komt!
Alle locaties waar het Zomercarnaval plaatsvindt zijn goed aan te lopen vanaf treinstation Rotterdam Centraal. De NS doet dit jaar zelfs mee door vanuit een aantal plaatsen een speciale Latin Express te laten rijden. Voor meer informatie hierover en ook alle andere praktische informatie, bezoek de website van de organisatie achter het Zomercarnaval: Rotterdam Unlimited.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.