Nazomeren in Gent.

Gent, de drie torens.
Nu de zomer langzaam aan het voorbijgaan is, is het heerlijk als je de mogelijkheid hebt om dit nog heel even uit te stellen! Een optie is dan voor een korte vakantie naar het zuiden af te reizen. Je kunt kiezen voor ver weg, maar ook dichtbij is het goed na zomeren. Bijvoorbeeld bij onze zuiderburen in Gent!
Gildehuizen
Gent is een stad met een mooie historische binnenstad. De bekendste straat loopt langs de rivier de Leie: de Graslei. Maar ook verder wandelen is zeker de moeite waard! De stad kent een flink aantal gebouwen die vallen onder onroerend erfgoed, zoals de gildehuizen en het Oude Postkantoor. Aanrader is om Burcht de Gravensteen te gaan bekijken. Dit is een kasteel vanaf waar je ook leuk uitzicht hebt over de stad!
Uitzicht vanaf Gravensteen
Naast alle mooie gebouwen, kun je in Gent ook veel eetgelegenheden vinden. Door het grote aantal restaurants is er altijd wel een te vinden waar je kunt aanschuiven voor heerlijke gerechten in jouw smaak. Ook is Gent de eerste stad die een aantal jaren geleden haar inwoners aanmoedigde voor een dag in de week vegetarisch te gaan eten met het initiatief ‘Donderdag Veggiedag’. Door dit initiatief en meer is Gent benoemd tot veggiehoofdstad van Europa.
photo credit
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.