De highlights van Keulen.

Keulen
Keulen is de 4e grootste stad van Duitsland. Er wonen ruim 1 miljoen mensen en de stad deelt een vliegveld met Bonn. De stad bestaat al 2000 jaar en herbergt daardoor veel historie! Doordat echter tijdens de Tweede Wereldoorlog het centrum grotendeels is verwoest, is dit een stuk moderner en bestaat de stad nu uit een mix van historie en hedendaagse architectuur. Rond deze tijd van het jaar denk je natuurlijk bij Keulen aan de kerstmarkten! Keulen is hier namelijk erg om bekend. In deze blog neem ik je mee naar wat er nog meer zo leuk is aan een bezoekje aan deze stad!

De Dom van Keulen
Deze kathedraal kan je niet ontgaan: de Dom van Keulen is een echte bezienswaardigheid. Het is een grote Gotische kathedraal, eigenlijk te groot om makkelijk op de foto te zetten! Daardoor zien foto’s die je ervan maakt vaak zo uit…
Dom van KeulenHerkenbaar? Dit is trouwens een foto van mijn zusje tijdens een recent bezoek aan deze stad! Ook van binnen is de kathedraal prachtig: door de vele glas in lood ramen schijnt het licht in alle kleuren door de kerk. De bouw van de Dom begon al in de 13e eeuw, maar het bouwwerk was pas in 1880 echt klaar. Gaandeweg de jaren is het een soort symbool van Keulen geworden die de skyline siert.

Altstadt
Rondom de Dom vind je nog een stuk historisch centrum: Altstadt. Dit is een gezellig gedeelte van de stad waar je onder andere veel restaurantjes treft. Altstadt is na de oorlog gerenoveerd en opgebouwd in de originele stijl waardoor het lijkt alsof hier de tijd heeft stilgestaan. De smalle straatjes geven het een gezellige sfeer, net als de vele restaurantjes. Ook is dit het gedeelte van Keulen waar je 1 van de kerstmarkten in december kunt bezoeken!

En verder…
Er zijn nog veel meer bezienswaardigheden in Keulen! Om te beginnen ligt de stad aan de rivier de Rijn. Dit geeft een mooi uitzicht en ook zijn er een paar bruggen de moeite waard om te bekijken. De bekendste is de Hohenzollernbrucke: een grote spoorbrug welke voor bekende plaatjes zorgt. Daarnaast kan je het Farina Haus bezoeken. Dit is de plek waar Eau de Cologne haar oorsprong heeft. Wil je in Keulen gaan winkelen, dan kan dat goed in de Hohe Strasse. Ten slotte is Keulen ook een hele leuke stad om te bezoeken tijdens de kerstmarkten! Daarover meer in een andere blog later dit jaar!

Praktische informatie
Het leuke aan Keulen is dat deze stad niet zo heel ver uit de buurt ligt. Vanaf het oosten van Nederland zou je zelfs makkelijk in 1 dag heen en weer reizen! Zowel met de auto als met de trein is Keulen goed bereikbaar. Kijk op de website NSInternational.nl voor treintickets. Ook met de auto is de reis goed te doen. Vanaf Utrecht ben je met ongeveer 2,5 uur rijden in Keulen. Op de website van Keulen met toerisme informatie vind je allerlei praktische informatie over de stad inclusief informatie over komende events.

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.