Mijn Rome favorieten, een wandeling door de eeuwige stad.

Rome is jarig!

In april vindt de verjaardag van de stad Rome plaats. Op 21 april om precies te zijn! Ik vond het een mooi moment om iets over deze mooie stad te schrijven. Rome is namelijk een stad waar je nooit op uitgekeken raakt. Zelf ben ik er nu vier keer geweest en zelfs dan heb ik nog lang niet alles kunnen bewonderen. Wel heb ik een aantal favoriete plekken in deze mooie stad, juweeltjes tussen de andere prachtige bezienswaardigheden waar ik aan terugdenk zodra ik aan Rome denk. Wil je weten welke dit zijn? Lees snel verder in deze blog!

Rome favorieten

Voordat we op pad gaan eerst nog even genieten van een ontbijt met cappuccino en cornetti!

Pantheon

Het Pantheon is een imposant gebouw welke je kunt vinden op een al net zo mooi plein, het piazza della Rotonda, midden in het centrum van de stad. Ooit gebouwd in 27 voor Christus weerspiegelt het Pantheon met haar open dak een knap stukje bouwkunde. De koepel van het Pantheon is nog steeds de grootste koepel van ongewapend beton ter wereld! Juist doordat er een opening in het plafond zit, is het gebouw beter bestand tegen aardbevingen en hoger in de koepel is met zeer licht bouwmateriaal gewerkt. Deze technieken en meer werden gebruikt om ervoor te zorgen dat het gebouw zo lang mogelijk intact zou blijven.

Pantheon Rome

Het Pantheon staat op het mooie plein piazza del Rotondo.

Aan de andere kant kan de regen er dus wel zo naar binnen vallen, maar ook daarover hadden de Romeinen nagedacht: de vloer loopt vanuit het midden iets af naar de zijkanten, om zo het regenwater af te voeren. Dat het Pantheon nog steeds zo goed erbij staat, komt omdat het al snel als kerk in gebruik is genomen en daardoor is het door de eeuwen heen altijd goed onderhouden. Ik vind het altijd erg gaaf om er binnen te gaan kijken. Het licht wat door het open dak naar binnen komt, geeft het Pantheon haar bijzondere sfeer. Ik vind het een ontzettend mooi en bijzonder gebouw en raak er altijd weer van onder de indruk.

Pantheon oculus

Het oog in de koepel van het Pantheon geeft een mooi licht.

Piazza Navona

Wil je weten welke van de vele pleinen mijn favoriet is? Dit is het gezellige piazza Navona met de mooie fonteinen. Eén ervan, La Fontana dei Quattro Fiumi, is ontworpen door Bernini en staat in het midden van het plein. De vele kunstenaars die je er ook vaak treft welke meestal een stukje van het plein aan het schilderen zijn en verder pogingen doen om hun schilderijen aan je te verkopen, maken het plaatje compleet. Het is niet zo’n groot plein, maar de sfeer door de gebouwen rondom en de mooie fonteinen, maken dat ik dit het mooiste plein van heel Rome vindt.

Piazza Navona

Karakteristiek Piazza Navona

Piazza Navona Fontana

Piazza Navona, detail van een van de fonteinen.

Het uitzicht bij piazza del Popolo: piazza Napoleone

Wat ik heel erg leuk vind om te doen zodra ik in Rome ben, is het de trappen op lopen van de Pincio heuvel welke je kunt vinden bij het piazza del Popolo. Op deze manier kan je namelijk het hogerop gelegen piazza Napoleone bereiken. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over de stad! Je kunt er de tijd nemen om naar de verschillende kanten van de stad te kijken welke je vanaf hier kunt zien en om er natuurlijk een paar mooie foto’s te maken!

Piazza del Popolo

Uitzicht over piazza del Popolo vanaf piazza Napoleone.

Trastevere

Vele wijken van Rome zijn mooi, maar toch, de wijk Trastevere blijft mijn favoriet om in de ochtend een koffie te drinken en in de avonden heerlijk te eten, om in rond te struinen en ergens in een bar nog te genieten van een drankje tot laat in de avond. Door de vele smalle straatjes waan je je wat minder in een grote stad. Daarbij geven de vele restaurantjes en barretjes deze wijk een gezellige sfeer. Mijn tip voor waar te eten? Trattoria degli amici. Lees erover in de blog welke ik schreef over eten en drinken in Rome!

Trastevere

Slenteren door de straatjes in de wijk Trastevere

Tiber Trastevere

Ook in de avond is Rome prachtig. Wandelen langs de Tiber vanaf Trastevere.

Praktische informatie

Dit waren mijn Rome favorieten. Ik hoop dat je zodra je deze stad een keer bezoekt, gaat ervaren wat er zo geweldig mooi aan Rome is. Wie weet ga je er zelf ook een aantal favoriete plekken vinden! Vanuit Nederland kan je vanaf meerdere luchthavens naar Rome vliegen. Zowel vanaf Rome Fuimicino als vanaf Rome Ciampino ben je ongeveer in 40 minuten in het centrum van de stad. Moet je je vliegtickets nog boeken? Bekijk dan ook voordelige vliegtickets Rome* bij WTC.nl – World Ticket Center.

Wil je deze informatie op Pinterest bewaren? Leuk! Je kunt er deze afbeelding voor gebruiken:
Rome favorieten

  • dit is een affiliate link. Bedankt voor je support!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.