Achter de schermen bij Cities ’n Stories

Een tip van de sluier
Het idee om je een kijkje achter de schermen te geven bij Cities ’n Stories kwam eigenlijk doordat ik aan het nadenken was over het maken van een terugblik van 2015 met daarin een overzicht van alle reizen die ik dit jaar heb gemaakt. Begin dit jaar ben ik alleen op pad geweest, naar Barcelona bijvoorbeeld en naar Rome. In de zomer ben ik naar Sicilië geweest samen met mijn vriend. En daarna, zo besefte ik doordat in mijn leven andere dingen nu prioriteit hebben, heb ik helemaal niet zoveel gereisd dit jaar! Een terugblik-blog zou zo klaar zijn als deze enkel zou bestaan uit een lijstje van “hier ben ik geweest en dat was er heel gaaf”. Daarom bedacht ik, ik maak het iets uitgebreider, iets anders, en ik schrijf een blog waarin ik een tipje van de sluier oplicht over hoe Cities ’n Stories tot stand komt. Lees snel verder!

dec blog achter de schermen

altijd op zoek naar mooi beeldmateriaal!

De voorbereiding tijdens reizen
Mijn blog valt in te delen in twee soorten blog posts: posts naar aanleiding van een reis die ik heb gemaakt en posts die ik schrijf zonder dat ik zelf recent op plek van bestemming ben geweest. Bij dat laatste moet je denken aan blog posts over evenementen die nog gaan komen, de kunst in de stad blogs, of bijvoorbeeld mijn series van korte verhalen. Met dat ik op reis ga naar een stad bereid ik niet speciaal iets voor wat ik later op mijn blog zou kunnen publiceren. Meestal begint het voor mij zodra ik in een stad rondloop, al ben ik wel iemand die graag een stadsgids koopt om achtergronden te kunnen lezen en om een plattegrond bij te hand te hebben! Tijdens mijn reizen maak ik veel foto’s. Als ik samen reis met anderen wordt hun geduld daarom soms wel eens op de proef gesteld, of ben ik de anderen simpelweg kwijt! Beeldmateriaal vind ik belangrijk voor een blog, en het geeft mij inspiratie voor het schrijven van blogs zodra ik weer thuis ben.

back to work

Thuis: back to work. In juli werkte ik buiten!

Thuis: back to work!
Het schrijven van de blogs zelf en het vervolgens eindeloos editen (oftewel, het schrappen van woorden, zinnen, aanpassen van zinnen, het opnieuw doorlezen) is hetgeen waar ik veel tijd aan kan besteden. Daarbij komt dat zodra ik achter mijn laptop zit ik niet altijd meteen inspiratie heb. Meestal begin ik gewoon met schrijven en dan komt de inspiratie later, of heb ik een aantal foto’s waarvan ik denk ‘wat voor verhaal kan ik hiervan maken?’ en komt dat uiteindelijk wel op papier. Zo had ik voor Barcelona al tijdens het feest waar ik was, het idee om er iets over te gaan schrijven. Uiteindelijk is dat deze blog geworden! Na mijn vakantie in Sicilië zat mijn hoofd zo vol met alle indrukken en had ik zoveel foto’s dat het even duurde voordat ik wist wat ik op papier wilde zetten. Wat dat uiteindelijk is geworden lees je hier en hier.

Gent maart

Een op het eerste gezicht niet zo bijzondere foto…

Terugblik 2015
Zo door het hele jaar heen houd ik mij dus bezig met het schrijven van blogs, maar daarnaast ook met het verzamelen van mooie foto’s voor de vormgeving. Hieronder zie je bijvoorbeeld hoe ik een foto van mijn weekendje in Gent heb gebruikt voor de foto op mijn visitekaartje! Om het alles overzichtelijk te houden, maak ik maandelijks van tevoren een lijst met welke blogs ik die maand wil publiceren en bekijk ik daarnaast welke evenementen er zijn en wat interessant is om te bezoeken en over te schrijven! Dit hanteer ik als leidraad en als ik in de tussentijd een ander interessant onderwerp tegenkom dan prop ik dat ergens tussen, of zet ik het op de lijst voor de volgende maand. Als je denkt “wat een werk!” dan klopt dat, maar ik vind schrijven en het vormgeven van een blog heerlijk en daarmee ben ik blij dat ik kan terugkijken op een jaar waarin ik veel heb kunnen bloggen!
Het jaar is nog niet ten einde. Daarom, blijf langskomen voor de allerlaatste blogs van dit jaar. Fijne decemberdagen gewenst!

Gent visit

…heb ik bewerkt en gebruikt voor mijn visitekaartje!

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.