Catania, stad bij de Etna.

Steden in Sicilië: Catania

Sicilia è bellissima! Naast heerlijk in zee te hebben gezwommen, heb ik er in de afgelopen weken een aantal mooie steden kunnen bezoeken. In deze blog kun je over de stad Catania lezen. Dit is de grootste stad aan de oostkust van Sicilië. En er valt veel te ontdekken! Sinds 2002 staat het historische centrum op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Overal waar je kijkt kan je de barokke bouwstijl bewonderen.

Ik heb nu een keer de stad bezocht en het is waar: voorbij elke hoek van een straat kom je weer iets verrassends tegen. Hierbij mijn favorieten tot nu toe, want heel graag zou ik vaker deze stad willen gaan bezoeken!
Catania piazza duomo

1.  De pracht van piazza Duomo

Het plein piazza Duomo vind je in het hart van Catania en het is prachtig om te zien. Zodra je op dit plein staat, zie je om je heen enkel prachtige barokke gebouwen. Om dit plein heen staan de Duomo Sant’Agata, het pallazo degli Elefanti en in het midden van het plein staat ook een leuke bezienswaardigheid: de fontana dell’Elefante!

De olifant is het stadssymbool van Catania. Waar het vandaan komt? Hierover doen diverse verhalen de ronde. Ik heb nog niet ontdekt welke het origineel is!
via Etnea Catania

2. Winkelen in de via Etnea

Een grote zijstraat van de piazza Duomo is de via Etnea. Deze straat loopt helemaal door tot aan de Etna! Het is een mooie lange winkelstraat waar je heerlijk kunt winkelen. Op een gegeven moment kan je een zijstraat in wandelen welke heuvelopwaarts gaat en hier kom je al snel bij de volgende bezienswaardigheid.
doen in Catania amfitheater

3. Terug in de tijd gaan bij het Anfiteatro Romana

In het midden van de straat tref je opgravingen aan van een amfitheater. Je kunt er gratis een stukje doorheen wandelen en op de informatieborden lezen over de geschiedenis. Erg leuk vind ik altijd het contrast tussen de enorm oude bouwconstructies en de hedendaagse gebouwen die om deze opgravingen heen staan. Alsof in een klein stukje van de stad de tijd stil is blijven staan!
villa Bellini Catania

4. De mooie tuinen bewonderen van Villa Bellini

Verderop in de stad ligt een prachtig opgemaakte tuin. Of nouja, tuin…Het is het grootste park van de stad! Vincenzo Bellini heeft in zijn korte leven 10 opera’s en vele andere werken gecomponeerd en Catania was zijn geboorteplaats. Naar hem is dit park vernoemd.

Verderop tref je ook het Teatro Massimo Bellini aan, ook vernoemd naar deze grote componist. Voordat je je echter daar naartoe begeeft wil ik je adviseren eerst even naar Bar Pasticceria Savia te gaan! (op de foto hierboven kun je het zien: de bar bevindt zich in het gele gebouw beneden aan de weg). Savia moet je tijdens een bezoekje aan deze stad zeker niet overslaan!

Savia Catania

5. Zoete heerlijkheden proeven bij Savia

Savia, een echt begrip in Catania, ligt op de hoek van de straat tegenover Villa Bellini en is een beleving apart. Los van dat alles wat je daar kunt bestellen geweldig smaakt, is het een feest om te zien hoe chique de bediening gekleed is (ook bij een zomerse temperatuur van 30 graden) en om te zien hoe de mensen af en aan lopen om de heerlijkheden van Savia te proeven.

Praktische informatie

Zowel vanaf Schiphol Amsterdam als vanaf Eindhoven Airport gaan er meerdere vliegtuigen per week rechtstreeks naar Catania. Catania beschikt over de grootste luchthaven van Sicilië. Via de aanbieders KLM en Transavia gaan rechtstreekse vluchten naar deze stad. Met Easyjet kan je gedurende de zomerperiode rechtstreeks vanaf Amsterdam vliegen en vanaf Eindhoven vlieg je met Ryanair.

Wil je Catania bezoeken, maar ook nog veel meer plaatsen in Sicilië bekijken? Bekijk dan het aanbod van TUI.nl.* Je kunt er rondreizen boeken, maar bijvoorbeeld ook accomodaties om op een plek vakantie te vieren.

Wil je deze informatie op Pinterest bewaren? Leuk! Je kunt er deze afbeelding voor gebruiken:

Catania Etna

  • Dit is een affiliate link. Bedankt voor je support!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.