5x met je tenen in het zand: steden aan zee.

Steden in het zonnetje

Het weer wordt beter, maar buiten is het nog best fris! En terwijl anderen momenteel nog ergens op de ski’s staan, kijk ik al mijmerend naar zonnige vakantieplaatjes. Wat mij betreft kan de zomer niet snel genoeg starten! Om al wat sneller dan in juli lekker in de zon te kunnen zitten, geef ik je hierbij mijn tips van welke steden hiervoor te bezoeken in april of mei! De twee voordelen: door hun ligging is de temperatuur er al aangenaam en, het andere voordeel is dat ze aan zee liggen en je er dus ook op het strand kunt gaan genieten! Hierbij mijn 5 tips!
Barcelona

1. Barcelona

In deze stad kan je vele highlights bezoeken! Lees er maar eens over in deze blog. Deze stad biedt veel bezienswaardigheden en daarbij beschikt Barcelona over maar liefst 4 kilometer strand waar het ook in april al erg aangenaam kan zijn. Ook in de maanden september en oktober is het doorgaans nog goed toeven op de stranden langs deze mooie stad.

2. Catania

Deze stad op Sicilië bezit het Zuid-Italiaanse karakter ten voeten uit (chaotisch, barok, warm) en naast de tips die ik met je deelde in deze blog, kan je ook hier heerlijk op het strand bijkomen na een lange dag door de stad te hebben gewandeld. Op bijna het gehele strand kan je enkel een strandbedje plus parasol huren (het zogenoemde lido), maar er is ook een stukje vrij strand waar je kunt zitten zonder spullen te moeten huren. Dit kan je vinden aan de kant waar het strand het dichtstbij de stad ligt.
5xstedenaanzee catania

3. Nice

Ook Nice ligt net als de vorige twee steden een flink eind in het zuiden. Dat zorgt voor de al snel aangename temperatuur. Houd je meer van de Franse variant van een mooie stad en lekker eten en voel je je ook een koukleum in de lente? Ga dan eens op reis naar Nice!

4. Lissabon

Lissabon is een stad met veel historie en is de stad van de fado muziek! Er valt zoveel te bezoeken dat je ervoor kunt kiezen het strand links te laten liggen, maar ja, als het dan toch lekker weer is, waarom zou je?
5xstedenaanzee strand

5. Pescara

Deze stad is niet zo groot als de voorgaande steden, maar het is de eerste stad waar ik op vakantie ben geweest in mijn eentje! Dat was al een ervaring op zichzelf. Los daarvan: heerlijk vond ik het om zo tijdens half april, terwijl het in Nederland nog koud was, daar al met mijn boek op een knalgeel strandlaken op het strand te zitten! Net zoals in Barcelona wandel je zo vanuit de stad via de boulevard het strand op. De stad biedt verder een fijn winkelcentrum en een paar leuke restaurantjes. Ook is Pescara goed te gebruiken als uitvalsbasis om de omgeving te verkennen!

Wat is jouw favoriete stad aan het strand? Laat een reactie achter onder deze blog!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.