10x dit zit er altijd in mijn reiskoffer.

Koffers pakken!

Of je nu vaak op pad gaat, of maar heel af en toe, het is elke keer toch weer even nadenken over wat je mee moet nemen op reis. In deze blog deel ik welke reisartikelen ik naast kleding altijd meeneem, ongeacht naar welke bestemming ik ga. Het zijn kleine en soms ook simpele dingen, welke mijn reis veel comfortabeler maken. Lees snel verder om te ontdekken welke dit zijn!

reisartikelen koffer

Koffers pakken! Ik vind het altijd een leuke voorbereiding van mijn reis.

1. Sneakers voor het comfort

Zowel voor een stedentrip als voor een strandvakantie geldt dat ik altijd wel een paar sneakers meeneem. Voor mij zijn dit comfortabele schoenen waarmee ik lang kan wandelen, zonder op dag 1 al last van zere voeten te krijgen. Als je ooit een keer lang door een stad hebt gewandeld op schoenen die hier niet heel geschikt voor waren, begrijp je wat ik bedoel. Nog een andere tip: zorg dat je je schoenen, ook sneakers, ingelopen hebt…

schoenen reisartikelen

Comfortabele schoenen waar je lang op kan wandelen.

2. Ander schoeisel om af te wisselen

Naast sneakers of andere comfortabele schoenen, neem ik ook altijd ballerina’s of sandalen mee, afhankelijk wat voor temperaturen ik tegenkom op plek van bestemming. Naast dat het fijn is om je schoeisel af te kunnen wisselen, vind ik het ook leuker om ’s avonds, wanneer we ergens gaan eten en drinken, net wat leukere schoenen aan te kunnen doen dan mijn wandelschoenen.

3. Zonnebril (ook in de winter)

Een zonnebril is ook standaard onderdeel van mijn bagage. Ik geef niet echt om dure merken, mijn huidige favoriet is er één van de H&M nadat ik vele merkzonnebrillen had gepast en er geen leuke tussen vond zitten. Daarbij laat ik een zonnebril nog wel eens vallen, ik ben er ook wel eens een bijna kwijtgeraakt in zee (nee vraag maar niet verder) en dan is het toch minder erg als de zonnebril niet van een of ander duur merk was. Ook in het najaar en in de winter neem ik een zonnebril mee. Tijdens zonnige dagen kan je dan toch fijn door een stad wandelen, of ergens op een terras onder een terraswarmer genieten van een mooie winterdag.

zonnebril reisartikelen

Genieten van de zon op een terrasje in Gent.

4. En mijn gewone bril

Het liefst draag ik altijd mijn lenzen, maar ook mijn bril is vast onderdeel van mijn bagage. Zonder lenzen zie ik namelijk echt niks. Voor het geval er een lens kapot gaat, kwijtraakt, of indien er net even geen lenzenvloeistof verkrijgbaar is op je plek van bestemming (en de fles die je had meegenomen toch echt leeg is) is mijn bril noodzakelijk om niet half blind door een stad te moeten lopen.

5. Slaapmasker en oordopjes

Eigenlijk gebruik ik een slaapmasker of oordopjes vrijwel nooit. Toch neem ik ze mee voor het geval dat het gordijn van de hotelkamer nogal licht blijkt te zijn, de kamer aan de straatkant ligt en erg gehorig is, of voor het geval ik bijvoorbeeld een combinatie van beide aantref. Ik kan slecht tegen weinig of geen slaap en helemaal tijdens een stedentrip, omdat ik veel bezienswaardigheden wil bekijken en lange dagen maak. Daarom zitten deze items standaard in mijn bagage.

handtas reizen

De handtas die ik tegenwoordig meeneem is wel iets groter dan deze.

6. Handtas, klein maar functioneel

Naast mijn koffer en/of handbagage neem ik een handtas mee welke klein genoeg is om comfortabel mee door een stad te wandelen, maar groot genoeg om veel spulletjes mee te kunnen nemen. Jaren geleden kon ik af met een heel klein exemplaar, maar zo door de jaren heen is mijn handtas toch een beetje oversized geworden. Welke spullen ik hierin allemaal meeneem, ga ik nog een keer delen in een “what’s in my bag” blog.

7. Leesboeken voor tijdens het wachten

Tijdens een stedentrip ben ik doorgaans vooral veel op pad. Toch zijn er die momenten dat je moet wachten en tijd hebt waarin het lezen van een leuk boek een welkome afleiding is. De tijd op het vliegveld dat je moet wachten op je vlucht bijvoorbeeld, of op het treinstation wanneer je trein voorlopig nog niet komt. Een boek of tijdschrift is dan fijn om bij je te hebben. Tijdens mijn laatste reis las ik Stuur me een berichtje van Jill Mansell en Café Zon & Zee van Jenny Colgan.

Bekijk nog meer vakantie boekentips in mijn blog 5x lekker lezen op reis.

8. Snoep

In de categorie ‘absoluut ongezond, wel nuttig’ hoort deze tip. Ik eet trouwens vrijwel nooit snoep, behalve als ik op reis ga en vooral tijdens het opstijgen van een vliegtuig. Het helpt mij namelijk om de luchtdruk op mijn oren te verlichten. Daarnaast zijn wat snelle suikers tijdens een lange stadswandeling soms ook wel fijn. Kortom, niet heel gezond, wel altijd onderdeel van mijn bagage.

9. Make-up

Mijn make-up gaat ook standaard mee op reis. Ik gebruik een dagcrème, een foundation, een oogpotlood en een mascara en tijdens zonnige dagen zonnebrandcrème. In mijn blog met tips voor je handbagage kun je lezen hoe ik mijn verzorgingsproducten terugbreng naar tien stuks om te kunnen voldoen aan de vloeistoffen limiet voor handbagage.

creditcard reisartikelen

Een creditcard is erg handig op reis.

10. Cash geld en creditcard

Naast mijn pinpas heb ik ook standaard een creditcard en wat contact geld in mijn portemonnee, want het is mij al wel eens overkomen dat mijn pinpas niet werkte in het buitenland (ook in Europa). Het is dan heel fijn om iets achter de hand te hebben. Een creditcard is nuttig om bijvoorbeeld een auto te kunnen huren, online toegangskaartjes te kunnen kopen (dat kan ook niet altijd met je pinpas) of om je hotelkamer mee te betalen. Met dat het ook steeds meer mogelijk wordt om met je mobieltje kunnen betalen, zal het misschien over een tijdje niet meer nodig zijn om andere betaalmiddelen achter de hand te hebben.

reizen reisartikelen

Dit waren de 10 reisartikelen welke ik standaard in mijn bagage heb zitten. Welke items neem jij standaard mee?

Meer leuke reislijstjes:

Lees voor nog meer reistips mijn blog 10x tips voor genieten van je vakantie.
Lees in mijn blog met 10x travel fails wat je beter niet kunt doen op reis.
En lees hier mijn tips voor hoe te kiezen waar te gaan eten op reis.

Wil je deze tips op Pinterest bewaren? Leuk! Je kunt er deze afbeelding voor gebruiken:
reisartikelen reiskoffer

  • de boeken zijn affililiate links van Bol.com. Bedankt voor je support!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.