Catania artwork

Beleef Catania en meer van Sicilië met Lemontour

Even voorstellen: Lemontour

In hartje centrum van Catania, in de straat Via Vittorio Emanuele nummer 104, vind je Lemontour, een reisbureau gespecialiseerd in Oost-Sicilië. Nu kan je natuurlijk tijdens je vakantie grotendeels prima Sicilië zelf gaan ontdekken. Een wandeltocht maken op de Etna, en dan bedoel ik echt hoog op de vulkaan, kan echter niet zonder begeleiding. Begeleide wandelingen op de Etna is waar Lemontour ooit begonnen is. Inmiddels bieden ze meer! In deze blog lees je waarvoor je bij Lemontour binnen kunt wandelen.

Catania Lemontour
Even voorstellen: Lemontour! Een reisbureau in hartje Catania

Van Etna hikes naar allround reisbureau

Francisco, eigenaar van Lemontour, staat zelf achter de balie zodra wij het kantoortje binnen stappen. We kennen hem al een tijdje en het is ook alweer best een tijdje geleden dat hij is begonnen met gidsen van groepen wandelaars op de Etna. Lemontour bestond toen nog uit enkele freelance Etna gidsen, twee persoonsvervoer busjes en een klein rokerig kantoortje met een uithangbord. Inmiddels is het rokerige kantoortje niet meer. Lemontour is professioneler geworden en groter. Zodra je nu bij Lemontour naar binnen loopt, tref je nog steeds Francisco, of een van zijn teamleden, een vrolijke souvenirshop, gratis wifi en bieden ze ook plek waar je tijdelijk je bagage kunt stallen.

Etna
Nog steeds kan je met Lemontour naar de Etna!

Van stadswandeling naar filmset rondleiding

Naast de Etna tours die je nog steeds kunt boeken, kan je er nu ook terecht voor stadswandelingen met gidsen in diverse steden aan de oostkust. Daarnaast kan je een smakelijke streetfoodtour in Catania zelf boeken én biedt Lemontour twee tours aan waarmee je de filmlocaties van Montalbano of van The Godfather kunt gaan bekijken.

Lemontour streetfoodtour
Nieuwsgierig naar al dat heerlijke streetfood? Boek de streetfood tour bij Lemontour

Er is meer

Lemontour biedt sinds kort ook transfers aan tussen diverse steden. Mocht je bijvoorbeeld vanaf het vliegveld van Catania naar het centrum willen, of een dagje Taormina willen bekijken, bekijk hier hun prijslijst en mogelijkheden. Ben je al uitgecheckt bij je B&B of hotel en wil je graag nog even de stad bekijken? Voor een zacht prijsje kan je bij Lemontour je bagage stallen. Schroom niet om te vragen naar restaurant tips. De medewerkers van Lemontour kennen Catania goed en helpen je graag op weg.

Catania artwork
Verken de steden zelf óf samen met een van de stadsgidsen van Lemontour

Dit was mijn blog om Lemontour even kort voor te stellen. Dit is geen betaalde samenwerking, maar gewoon een blog om het reisbureau van Francisco even in het zonnetje te zetten. Wil je meer Sicilië tips? Bekijk hier mijn pagina met alle blogs die ik tot nu toe over dit mooie eiland heb gepubliceerd.

Wil je deze informatie op Pinterest bewaren? Leuk! Je kunt er deze afbeelding voor gebruiken;

Lemontour
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.