5x highlights van Barcelona

La Pedrera

La Pedrera

Barcelona is een prachtige stad. Maar het is ook een hele grote stad! Als je dit niet gewend bent, kan het al snel voorkomen dat je je in straten bevindt waarvan je je afvraagt of je wel in de goede richting loopt. Om je op weg te helpen een aantal mooie plekken te bezoeken in deze stad, heb ik mijn vijf favorieten voor je op een rij gezet!

1.Eixample
In deze wijk bevindt zich de winkelstraat Passeig de Gracia. Hier tref je winkels van luxe merken, maar ook een aantal bezienswaardigheden! De bouwwerken casa Batlló en casa Mila (ook wel La Pedrera, ‘steengroeve’) welke beide ontwerpen zijn van Gaudi, bevinden zich aan deze straat. Passeig de Gracia is mijn favoriet, omdat de straat iets elegants uitstraalt. En uiteraard omdat het qua winkels alles te bieden heeft!

Passeig de Gracia

Passeig de Gracia

2.Barri Gótic
Deze wijk herbergt ook een aantal bezienswaardigheden waar kathedraal ‘de Barcelona’ er 1 van is. Zowel de kathedraal zelf, maar ook de wijk zelf is de moeite waard. Hier zijn de straatjes smal, de winkeltjes klein, dit is het centrum van de oudste wijk van de stad, waardoor je er eindeloos kunt rondzwerven. Sla vooral placa Reial niet over, dit plein heeft iets magisch!

3.Born
De wijk Born biedt een keur aan restaurants en cocktailbars en leent zich daarom perfect voor een avond uit! Voor de beste mojito van Barcelona moet je in deze wijk zijn. Op de hoek van ‘la rambla del Born’ zit de bar waar je de beste mojito kunt bestellen!

4.Raval
Veel mensen vragen zich misschien af waarom de wijk Raval zich tussen mijn favorieten bevindt. Deze wijk is nou niet bepaald mooi te noemen. Het is een wijk waar veel immigranten wonen en waar veel mensen liever niet komen. Wat deze wijk de moeite waard maakt, is dat het een ander gezicht van Barcelona laat zien. Indien je je dus niet snel laat afschrikken is een rondje wandelen door deze wijk de moeite waard! Ook moet je er zijn indien je het MACBA (Museum Moderne kunst van Barcelona) wilt bezoeken. Nergens in Barcelona is het contrast tussen gebouwen groter dan hier in Raval waar dit museum door haar spierwitte gladde muren afsteekt tegen de vele kleuren van de woonhuizen er tegenover.

Raval MACBA

MACBA

5.Barceloneta
Ik sluit af met een wijk die vooral door 1 onderdeel mijn favoriet is: het strand! Barceloneta is voor mij de boulevard en de zee. Heerlijk is het om na een lange stadswandeling hier uit te komen en ergens aan het strand te gaan zitten.

Barceloneta

Barceloneta

Dit waren mijn 5 highlights. Mocht je deze stad binnenkort bezoeken dan hoop ik dat deze tips je helpen om optimaal van de stad te kunnen genieten!

 

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.