Le belle cose: over moodboards en het effect ervan.

Moodboard

Het is echt jaren geleden dat ik een moodboard heb gemaakt. Uit allerlei tijdschriften plakten we plaatjes op een grote canvas welke te maken hadden met het thema ’toekomstdromen’. Hoe verbazingwekkend het ook klinkt, veel van de plaatjes die ik erop had geplakt zijn realiteit geworden. Zo had ik bijvoorbeeld een plaatje erop geplakt van een appartementje in de stad en ook van een groot rood hart, waarmee ik doelde op het vinden en gaan voor wat mijn hart heeft. Verder had ik veel mediterraanse kleuren gebruikt en in een hoekje een plaatje van een klein meisje erop gezet, want ook al had ik die droom diep weggestopt in verband met allemaal teleurstellingen, toch wilde ik ooit graag moeder worden. Voor wie mij kent, inderdaad: inmiddels ben ik getrouwd met een Italiaan en hebben we sinds vorig jaar een dochtertje…!

moodboard pinterest

het maken van een moodboard kan je richting geven

Je bent er zelf bij natuurlijk qua wat er vervolgens in je leven gebeurt, ook al moet je soms ook wel een beetje geluk hebben. Het maken van een moodboard kan je helpen om te focussen op dat wat je écht belangrijk vindt en om keuzes te maken.

Heb jij wel eens een moodboard gemaakt? En zijn er dingen ‘uitgekomen’ die je erop had gezet?

moodboard wensen

op een moodboard kan je al je wensen kwijt. Waar wil jij het liefste nog eens naartoe?

Pinterest

Sindsdien heb ik geen moodboard meer gemaakt. Op papier dan. Want ik realiseerde mij dat eigenlijk mijn bord ‘le belle cose‘ op Pinterest ook een soort moodboard is. Le belle cose is mijn nogal letterlijke vertaling van ‘de mooie dingen’ (indien je het in het Italiaans goed wil zeggen, moet je het eigenlijk omdraaien: le cose belle) en ook door de Italiaanse taal te gebruiken, verwijs ik al naar wat ik mooi vind. Op dit bord pin ik alles wat ik mooi vind op het gebied van wonen, reizen, kleding en ga zo maar door. Daarmee is het een online moodboard geworden.

mediterraans

Op mijn Pinterest borden zie je veel mediterraanse invloeden

DIY

Zelf kan je ook gemakkelijk op Pinterest een moodboard maken. Maak een nieuw bord aan, geef het een naam, als je geen inspiratie hebt noem je het gewoon ‘moodboard’, struin Pinterest af op de dingen die je mooi vindt, pin ze op dit bord en ziedaar het resultaat. Het zal je helpen zodra je keuzes moet maken, zelfs als dit kleine zijn zoals ‘wat voor planten zal ik voor in de woonkamer kopen?’. Je kunt Pinterest gebruiken om inspiratie op te doen en om je eigen stijl vorm te geven. Ten slotte kan je er ook je toekomstdromen op zetten, net zoals ik ooit deed. Als je dan een paar jaar later er opnieuw naar kijkt, zul je verbaasd staan van hoeveel er is uitgekomen.

Volg je mij al op Pinterest? Neem hier een kij kje op mijn account ‘The daily city xl‘ en volg mij voor je dagelijkse dosis inspiratie op het gebied van city lifestyle en reizen.

toekomst werk dromen

Dit plaatje past bij mijn toekomstdromen over werk: op een creatieve manier advies geven. Veel concreter is het nog niet, maar wie weet wat de toekomst brengt!

Wil je deze tips op Pinterest bewaren? Leuk! Je kunt er deze afbeelding voor gebruiken:
belle cose moodboard

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.